Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1733 / Äventyr på en flyresa! Tips och råd för er andra som tänker ta med en kniv på flygresan!

 

 

 

 

 


Jag har varit ute och flugit nyligen, som säkert nå'n förstått!  Stockholm - Berlin! Och på Arlanda snodde dom min Schweizerkniv, men inte ett ljud från metalldetektorn om "bandspelaren" = metallbiten, som jag har inopererad innanför huden vid nyckelbenet! Men vid hemvägen, på flygplatsen Tegel (Berlin) så pep det ordentligt pga metallbiten under skinnet! Och på Tegel blev det handpåläggning på hela kroppen och svep med liten metalldetektor inför alla i vänthallen! Snacka om solouppträdande inför öppen rida! :)

Nåja, att dom hittade kniven på Arlanda tycker jag va både bra och dåligt! Dåligt för det kostar att få tillbaka den, bra för att dom hittade den! Jag tackade kontrollanten för den alldeles utmärkta uppmärksamheten vid handbagagekontrollen!

Däremot så undrar jag fortfarande varför inte det "ringde i klockan" när jag gick igenom metallkontrollporten på ARN med metallbiten under huden....

Och på Tegel fick jag skäll för att jag inte gick på sidan om metallramen!?
För hade det varit en Pacemaker jag haft, då kunde den börjat hacka!
Men jag hade alldeles innan förklarat att det INTE va en pacemaker utan en Hjärtmonitor! :)

Och ett intyg hade jag fixat från Hjärtmedicin på Nyköpings Lasarett, och så har jag en liten infolapp som jag har i plånboken, men fick jag inte visa nå't av dom,  snyft!   ;)

Och kniven då, den får jag tillbaka via ett utländsk företag fast jag lämna den på Arlanda!?
Så här står det på "knivåtersändningsavdelningen" på webben! ;)

Payment Method SummaryDispatching your items to Sweden will cost:
MailandFly Service Charge 48 SEK
Freight (Parcel Service) 120 SEK
VAT 42 SEK    TOTAL TO PAY 210 SEK

Vad jag förstår, så kostar det totalt 210 att få tillbaka kniven, nu har jag haft den här kniven i fyrtio år c:a, så det e kanske e dags för en ny kniv!  Då blir finansministern glad!  Omsättning på prylar typ!  :)

Nog om detta!


Nu sitter jag och plockar i en del gamla negativ, Svartvita neg, inför Gnesta konstrunda. Från 1960-talet och framåt.   Även då använde jag Yes som vätmedel i sista badet! Och det verkar ha funkat bra. Än så länge i alla fall!   :)

 

 

 

 /Bengan

 

 

Inlagt 2012-08-21 15:38 | Läst 3238 ggr. | Permalink
Det där med säkerhetskontroll och metallskrot i kroppen är väldigt olika på flygplatserna. Jag reser ganska mycket och det enda stället där mina två spikar i foten har gett utslag är i Frankfurt. Där var de väldigt energiska och topsade även min kamera.
Svar från Benganbus 2012-08-21 17:31
Jag kan väl ändå undra litet varför inte larmet gick redan i Sverige, för det e ju ändå en metallbit, stor som en cigaretttändare. Och fortsättningen på frågan blir då såklart, varför larmade det i Tyskland? ;)
/B
Du ska nog inte åka till Israel. Finns ingen så omfattande säkerhetskontroll någon annanstans. Tre timmar innan ska man vara där. Men när de väl plockar isär ens plånbok, röntgat livremmen, 3D-fotograferat väskan, sniffat allt i väskan samt förhört en om vad man gjort i Israel och Palestina så leder de en snabbt igenom passkontrollen.
Svar från Benganbus 2012-08-21 17:32
Jag har inga som helst planer på att åka till Israel! :)
/B
Bättre att köpa tillbaka trotjänaren
Gillar också silversältan i dina nya porträtt. Retro är det tveklöst men det betyder inte att det är nostalgi.
Tror att den gamla tekniken kombinerad med en kameramobil blir en lättnuren kombo...
Givetvis kan en sådan hädelse ge två års straffarbete för en FS-medlem men jag ser det som en anpassning till tidens krav.
/H
Svar från Benganbus 2012-08-21 17:40
Jag vet inte om jag skall köpa tillbaka den, för efter fyrtio år har jag koll på vilka funktioner jag använt, och det är saxen och ett knivblad, så det borde finnas bantade Schweizerknivar med i stort sett bara de här funktionerna!?
Man måste väl förnya sig litet också! :) Köpa ett nytt kök och en ny armékniv! :)

Vad gäller kameramobil, det ser jag nog som en slags Schweitzisk armékniv det också, med många kul grejer, som självklart tar tid från annat! Men har man inte så mycket annat för sig, så kanske det kan vara ett bra tidsfördrif medan livet passerar! ;) :) ;)

Nu ligger jag nog aningen risigt till med kommentaren!!? :)
/B
Märkliga saker händer, förra året blev jag av med en italiensk frukt/korvkniv, en fällkniv med helt rund spets. Det lustiga var bara att kniven hade legat i min väska i flera år på mängder av flygningar utan att någon kommenterat den. Kniven hade passerat kontroller i Frankfurt, Berlin, Madrid, Edinbourgh, Nice, Catania med flera ställen, dessutom naturligtvis Arlanda vid alla tillfällen. Men vips, vid en flygning upp till Luleå så blev jag avslöjad, ta fram kniven röt en barsk röst varpå jag sanningsenligt med undran i rösten ställde frågan, vilken kniv? Efter ett visst sökande i väskan fann jag fruktkniven och frågade lite undrande om det var den de menade, självklart!
Det var bara att lämna redskapet som naturligtvis kunde återfås mot viss ersättning, vilket jag naturligtvis inte betalade.

Fina bilder på Cajsa(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg