Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1721 / Det är för litet Roffe i mina bloggar sa Rei Trulsson! Men Roffe e farlig också!

 

 


"Människor och deras bäste vän", som Rei säger, men dom här vännerna e farliga också! ;)  5-6000 människor  blir hundbitna varje år, mest hundägare! :)  Men vad gäller farliga djur i Sverige, som kanske många tror e vargar eller björnar, så ligger älgen bra till!  Hästar e också farliga och tunga och kan ge både sparkar och klämskador. Och så har vi getingar och myggor och ormar.
Allt enligt senaste numret av F&F, "Vi är rädda för fel djur".

Men här visar jag bilder på ett av de farligaste djuret i Sverige! ;)  Jag har faktisk blivit biten av Roffe. Han blev mycket ilsken när han såg en stor svart lurvig hund för c:a tre år sedan, bla för att hunden dolde ögon och ansiket bakom en slags lugg. Den rasen ser ut så, men det gillar inte Roffe! Roffe vill se ansiktet på folk och hundar! Han gillar inte rånarluvor heller! ;)

Det var när Roffe va som mest upphetsad som mitt ben kom i vägen, och fokuserad som Roffe va just då på den andra hunden, så fattade han inte att det va mitt ben! Men det va förlåtet så fort det hände! Men litet blodvite blev det allt! :)

Men nu skall bilderna få tala! För det är ju en Fotoblogg!

 

 

Här e Roffe fem veckor gammal. Roffe heter egentligen Emil Envis Sofalex.
Här fotograferad hos uppfödaren. 

 

 

Här hoppar Roffe på brorsan!

 

 

 

Hemkommen till Gnesta. De e allt litet konstigt och främmande...

 

 

Men det går bättre och bättre...

 

 

 

Porträtt taget första veckan i Gnesta

 

 

 

 

Å se'n va det hela igång! Vinter som sommar! Dag som natt!  :)

 

 

 

Agility! Roffe e orädd, på gott och ont. När vi kommer till Agilitybanan, så det första jag måste göra är att lägga ned vippbrädan, annars kutar han upp och ned på den. (Den e stor och tung och smäller när den går i backen) Åska, blixtar och raketer är också Ok för Roffe! Han kan bli ilsken om man smäller raketer för nära bara!
Och som de flesta nog redan vet, så e Roffe en Dansk/Svensk Gårdshund. Det är en del vakt i Roffe, och han kräver både motion och tankearbete! De e bra för oss också! :) 

 

 

 

 

Kvällsporträtt.

 

 

 

 

Kom och lattja med mig!

 

 

 

 

Här är Roffes riktiga marker! De fria vidderna! Spaning och lemlar! Det känns skönt att få bjuda honom på på ett riktigt hundliv minst en gång per år!

 

 

 

Och även i fjällen finns det stunder av stillhet. 

 

 

 

 

Porträtt

 

 

 

 

Porträtt

 

 

 

 

The Call of the Wild

"Old longings nomadic leap, chafing at customs chain,
again from its brumal sleep, wakens the ferine strain"

 

Ok Rei, du har rätt i att det varit för litet bilder på Roffe i min blogg sista tiden!
Tack för påminnelsen!

/Bengan

 

 

Inlagt 2012-08-08 22:00 | Läst 3227 ggr. | Permalink
Roffe verkar mysig tycker jag. Våran Softcoated Terrier Rossi vill också se ansikten - han blev jättearg och var nära att anfalla när jag hade på mig ett andningsskydd när jag skulle slipa spackel för en massa år sedan. Han är dock synnerligen skrajsen för smällare, raketer och åska, och gömmer sig under sängen när dylikt försigår.
Håller med Rei, och fram med fler bilder på Roffe! En bra början här dock måste jag tillstå. Lite blodvite får man tåla som hundägare, det har jag också fått erfara. Man förlåter dock rätt snabbt sådana misstag för ens vovve blir ju väldigt skamsen när han upptäcker misstaget. Antar att det var så med Roffe också? Vår Micki gillade förresten inte heller hundar med lugg, man kunde ju inte se vad de hade för avsikter.
Anders F. Eriksson 2012-08-08 22:23
Min vovve "ska" egentligen ha lugg, men i och med att vi alltid väntar för länge med att ta honom till frisören brukar det vara rakning som gäller. Då blir det inte mycket lugg kvar: http://www.flickr.com/photos/aferiksson/2452804742/lightbox/
RHelena 2012-08-08 22:35
En söt rackare! Misstänker dessvärre att din hund har en pigg svans också, sådant gillade inte vår vovve heller....
Anders F. Eriksson 2012-08-08 22:53
Jo, de där svansarna kan ställa till med en del. Gissar att Roffes också gör det ibland :)
Många bra bilder på Roffe. Hundbiten av egen jycke är nog rätt vanligt. Även hänt mig och det var jag som var klantig.

/Stephan
Tur att vi lämnar Gnesta imorgon. Man vill ju inte bli uppäten av Roffe ;-)

Ha det gott!

Tommy
Oj, vilken bildkavalkad med Roffe! Ja, nu tar det sig... :-) Visst värmde det extra att skriva om och att återse sin bäste vän även i bildform. Det är sådant här som de flesta kan relatera till och som har en existensiell betydelse. Familjen är viktigast. :-)
Jättefina hundbilder och fin hund med.
Kul med hund! Vi skaffade en Jack Russel i somras. Nu fyra månader gammal håller Krut som han heter igång oss. Jag brukar skriva en del om Krut på min hemsida www.wbi.se, men det blir säkert tjatigt att läsa för alla utom den närmaste familjen.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg