Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1705 / Den här bilden tycker jag duger! ;)

 

 

 

 

 

Patrick Dallard, Artist

Det här är en digitalbild jag visat tidigare. Jag tycker bilden duger för mig. Nu tror jag säkert att det går att jobba mer med bilden, eller att jag skulle ha tagit den i raw. Men man sätter sina egna ramar liksom! :)

Vad gäller ramar och inramningar, så lärde jag mig hjälpligt att skära passepartout av en god vän som hade en ramaffär för ett antal år sedan. Nu har jag ett långlån av hans skärmaskin, men det är ändå ett pyssel med att skära upp passepartouts snyggt när man inte e proffs! Men en sak fick jag lära mig, tyvärr kanske man skall säga,  det är att jobba fint längst in i hörnet på det utskurna passepartouen! Det är där man jobbar med ett mycket, mycket vasst rakblad som slutkläm! :)

Vad är det för speciellt med det här då, jo det tar ibland min uppmärksamhet från bilden, eller vad bilden vill säga, förmedla till mig.  Visst tittar jag på bilden, men kan inte låta bli att efter en stund gå närmare för att kolla ifall utskärningen är bra gjord!  ;)

 

 

 

Annars rätt lugnt i Gnesta, träffade Roger i dag när han satte upp reklam för en pianist och presenterade Ateljé 42!  Jag sa att jag bara bott i Gnesta tio år, och inte visste vad Ateljé 42 är....
Pinsamt!
Men det är det här som är problemet i Gnesta, det finns för mycket aktiviter i kommunen! ;) Vi talade om det här "problemet" och att det kan ha och göra med närheten till Stockholm? Gnesta e ju landet, men ändå mycket nära en storstad!

Ni som ser bra, kanske ser vad Anna Christensson skall spela bla. Goldberg Variations
En av mina favoriter.

 

 

 

Och så här ser det ut när man kliver av Pendeltåget i Gnesta. Kaffebaren e där borta i hörnet på Stationshuset och se'n skymtar Godsmasinet och Färghuset längre bort!

 

Slut för idag!
Tack för idag!

/Bengan

 

 

Inlagt 2012-07-23 20:28 | Läst 3558 ggr. | Permalink
Jag har sett den förut och visst duger den,hur bra som helst.

//Johan
Jag tycker också att den där bilden är bra, både till form och innehåll. :)
-affe
Det är alltid kul att se bilder från Gnesta. Atelje 42 har jag inte hört talas om trots mina 20 år som sommargäst där.
Jag missar planket i år också. Det verkar aldrig stämma med min kalender, men jag kommer dit veckan efter och ser ifall det finns några spår av bilderna på väggen där ;-)

Lycka till med utställningen förresten o glöm inte Gnestakurres mjukglass.

mvh Tommy
Man kan ju skippa passepartout helt genom att printa på ett större fotopapper och lämna en bredare vit kantyta. Jag gör så på mina utställningsbilder och det blir snyggt. Inte bara mitt eget tyckande utan jag har fått många positiva gensvar på den metoden.

Ang snubben, utgår från att Du inte bara vill ha "bra bild", typ.... Jag tycker om händerna. Tag tycker han är lite för mörk i håret, speciellt ner mot axlarna. Men framför allt så gillar jag inte den ljusa halsgropen. Blicken dras till det ljusaste partiet på snubben och det borde vara ansiktet.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg