Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1700 / Det här med 10.000 timmar...

 

 

 

 

 

 

 

Jag har skrivit om det här förut, om 10.000 timmar alltså! Vare sig man vill bli en bra musiker, snickare, fotograf eller golfare, så måste du träna! Många timmar! Det finns inga genvägar! Se'n bör man ha fallenhet för det man gör!  (Vad nu fallenhet är?)

En del kanske kan kallade det att vara nördig, att bara hålla på med nästan samma sak hela tiden! Ok då!

I alla fall måste man ett stort intresse för det man håller på med, vara hängiven och träna! Konstigare än så här är det nog inte för att bli bra i någonting!  :)

Varför inser så få det här då?

Man kanske inte vill bli så mycket bättre! Tycker det braiga räcker! Tycker det är kul ändå!  Är nöjd med som det är! Man tycker det just nu e ganska lagom liksom! De e ju bara en hobby!

Ja, varför inte! Det är väl inget fel i det? En skön avkoppling! En trevlig hobby alltså!

 

 

 

 

Men så finns det dom som aldrig e riktigt nöjda, som söker nå't annat, inte kan stanna upp, vill söka nya utmaningar, eller hur man skall formulera sig, tja då finns det tyvärr inte så många alternativ! Träning! Minst 10.000 timmar alltså! :)

 

 

 

 

 

 

Och jag tror att "träning" ofta är bra i sällskap! Mao, jag själv tror inte på att lära sig bli snickare på distans liksom, eller lära sig spela golf på distans, osv, osv,  utan man måste ut på "banan"! 
Även i ur och skur! Och med andra människor! Och man måste utsätta sig litet också! För tillsammans med andra människor, vare sig det är snickeri, golf eller foto, det är där det ofta händer nå't som kan leda någonstans!

Men OBS, är de här människorna för likasinnande, tycker likadant och har kommit lika långt, då kanske det inte händer så mycket spännande, utan då skall du nog försöka byta golfpolare!   ;)

Och vad vill jag säga med det här då? Tja, tolkningen är upp till var och en!  Varsågod!  :)

Ha en fin dag!
Önskar Bengan

 

Ps. Bilderna här i bloggen har inget med de här 10.000 timmarna att göra, utan är bara en utfyllnad, för bloggen ligger ju på en fotosida, och då borde det väl vara några bilder i bloggen!  :)

 

 

 

 

Inlagt 2012-07-19 08:56 | Läst 2768 ggr. | Permalink
Nu är det väl inget som hindrar att man får till ett och annat guldkorn även innan den magiska gränsen uppnåtts. Bilderna i det här blogginlägget är inte så dumma ;)
Det där sista du skriver är ganska intressant, tycker jag. Det är svårt att utvecklas om man inte får stimulans utifrån. Webben och utbildningar på distans är bättre än ingenting - men som du skriver är nog det bästa att träffa andra intresserade som man kan diskutera med och inspireras av.
Du är riktigt nördig, Bengan ;) Fina dokumentära bilder, de två översta var helt "nya" för mig.
Det gäller att hålla på hela tiden om det skall bli något.
Gillar speciellt mittenbilden, ett fint ögonblick av eftertanke.
-affe
Håll fingret igång, jag är helt med på ditt resonemang.
Bilderna i inlägget är kanon.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg