Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1573 / Spännande fotografer på Gnesta-Planket, och är kameran viktig för bra bilder?

 

 

 

I går, eller va det i förrgår jag tog den här bilden?

 


I dag regnar det i Gnesta i alla fall, och det kan man uppleva på flera sätt, dels så kan man inte jobba i trädgården :) och då får man tid till annat! Så jag håller just nu på med att planera Gnesta-planket, och skall snart sända ut praktiskt information till berörda, tex var närmaste fik är, när bilderna bör vara på plats, och hur man kommer till Gnesta osv, osv.

 

 

 

 


Spännande bilder och spännande fotografer kommer det att bli även i år!  Och det kommer fotografer från nästan hela Sverige! Jag skulle önska att fler hus i centrala Gnesta va klädda med plank, då kunde fler få plats.

 

 

 

För övrigt så undrar jag om en viss typ kamera är så viktig för att ta bra bilder. Har funderat på det här ett tag efter fikat på Twang sist. Ni som inte vet vad jag talar om så har en tysk tillverkare gjort en retro-modell av de riktiga kamerorna från 1960-talet. De en viss finess med de här kamerorna, frånsett att dom tar bra bilder, så när kamerahuset blir litet nött i kanterna, den svartlackerade kameran alltså, så brukar underlaget skymta fram, det glimmar litet, nästan som guld!

Men det viktiga e såklart att dom tar bra bilder! ;)

 

 

 

 


Vad gäller lugn och ro så har Roffe tjejbesök just nu.  Det är av Tesla som ligger här i buren. Tesla är litet ur slag, då hon brutit av en klo, så därför får Roffe hålla sig litet på avstånd. Det har Tesla "berättat" för Roffe, och Roffe vet exakt vad som gäller.

Å det va en hel del intressant att läsa i DN i dag, bla om Bloomday i Dublin! Sara Danius förklarar varför en dag som alla andra revolutionerade romankonsten. En intressant och spännande förklaring!

Å se'n gillar jag inte TV4,  ;)  tycker dom e snåla, skulle försöka titta på matchen via dom i går. (TV4 Play)  Men man måste man vara medlem på nåt sätt! Så nu blev det radioreferat i stället.
Å tänk att det går det med!  :)

 

 

 

Och Projekt Kocksgatan 24 fortsätter!

 

Slut för idag från Gnesta-Höjden! Och ha en hyffsat bra dag trots vädret! 
Å det regnar nog inte över hela Sverige heller för den delen.

/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2012-06-16 13:58 | Läst 3188 ggr. | Permalink
Samma tyska tillverkare har även gjort en retromodell med inbyggd scanner, den känns som och fungerar precis som en riktig kamera och det bästa är att man inte behöver framkalla filmen :)
//Mikael Good
Svar från Benganbus 2012-06-16 21:46
Det där med att slippa och framkalla, de e inte alls dumt!
Skall köra litet mantra i kväll! ;)
Framkallningsfritt e bra!
Framkallningsfritt e bra....! :)
/Bengan
Vi hoppas på fint sommarväder när det blir Gnestaplanket! hälsn Dan
Svar från Benganbus 2012-06-16 21:42
Tack för den fina omtanken!
Mvh Bengan
Z är en bra plåtis. Hoppas han ska ställa ut.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg