Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1564 / Gnesta-Planket, planering pågår, och årets plank blir bättre än någonsin!

 

 

 

 

 


"Årets Gnesta-Plank kommer att bli intressantare än någonsin!" Så skulle en marknadsförare lätt kunna uttrycka sig. "Och det blir fler fotografer, spännande fotografer och bilder som ni sannolikt aldrig kommer att få se på Moderna eller på Fotografiska!"
De låter det! :)

Nu kan man ju se det här på olika sätt, att bilderna inte är tillräckligt bra för de stora museerna, så dom kan man ju visa i Gnesta! ;)

Men jag vill sticka ut hakan och påstå, att vi på Gnesta-Planket i år visar en fotografi som dom skulle vilja visa på Moderna och Fotografiska, mera bredd kanske, litet mera samhällsdokumentärt, fotografer på väg upp och även en del annat, men som finansiärerna/företagen som är inblandade i sponsningen, kanske inte riktigt vågar/vill ställa sig bakom!?

Det är det här som ger den konstnärliga friheten, att vara oberoende från finansiärer!
Ursäkta Moderna, ursäkta Fotografiska, ni gör ett bra jobb med de förutsättningar ni har! ;)

Men tyvärr finns det en liten baksida, allt hänger ofta på ideellt arbete och intresse!
Å andra sidan, det ger handlingsfrihet! :)

Men hur som helst, om ni vill se litet mer udda fotografi, ganska långt från det som de stora fotografiska anläggningarna nu visar, så är Gnesta-Planket ett alternativ i år. För det som kommer att visas lördagen den 28:e juli, mellan 11 och 16, det blir till en del unika bilder, tagna av unika fotografer,  som blir spännande fotografi!
Och alldeles gratis är det!

Och till Gnesta komer du med Pendeltåg, Regionaltåg och även med bil såklart.
Parkering c:a 50 meter från utställningen.
Matställen c:a 50 meter från utställningen.

/Bengan

 

Ps. Och som vanligt under Gnesta-Planket, så finns alla utställande fotograferna på plats, fn 25 stycken, så även om du själv inte ställer ut, så finns det många att prata med, knyta kontakter, (och kontakter är viktiga) och ta gärna med dina egna bilder, dels för att visa andra, eller för att hänga på "Det fria Planket!"  Vi hade dryga 500 besökare förra året på c:a 5 timmar, kul!
Så notera lördagen den 28:e juli i agendan!

 

 

Inlagt 2012-06-09 09:51 | Läst 2190 ggr. | Permalink
Foto och fika kan det bli bättre! mvh Dan
Noterat. I år ska det nog gå vägen. Hur stort är det fria planket? Jag menar, får man plats med en bild eller två?
Ska precis skriva upp det i kalender men då ser jag att jag ska gå på Bruce Springsteen i göteborg. Det blir ju svårt att vara på två ställen samtidigt. Det var ju retligt, jag skulle så hemskt gärna vilja gå i år. Ni får dokumentera duktigt så jag får se senare ok?(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg