Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1563 / ”Tinker, Tailor, Soldier, Spy”

 

 

 

 


Nu har vi sett ”Tinker, Tailor, Soldier, Spy”, både den nya versionen av Tomas Alfredson och den tidigare längre BBC-versionen. Och vad säger man?

Vi såg den nya först, den av Tomas Alfredson, och den va bra! Bra skådespelare, spännande handling, fint tidsbeskriven, men kanske, kanske litet för bra vad gäller tidsbeskrivningen? Det kan bli litet som att lägga korn på en digital bild för att det skall se ut som en gammal Tri-X! Ursäkta jämförelsen! ;)

Men visst är den mycket sevärd och mycket bra, det är inte det som det handlar om, utan problem kommer ofta när man kan jämföra. Så är det hela livet! Utan att kunna jämföra, så är allt bra! ;)
Och problemen kom när vi sett några avsnitt av BBC-versionen...
Så det va kanske dumt att köpa den här tidiga och äldre versionen av "Tinker, Tailor, Soldier, Spy” med Alec Guinness...?

Bakgrund: 1979 dramatiserade BBC John le Carrés roman, som blev en slags milstolpe i Tv-historien. Alec Guinness gör sin tv-debut, och den är bra. På svenska hette serien ”Mullvaden” och när man ser Alec Guinness som den kylige, luttrade, George Smiley så har han satt ribban, Alec Guinness är Smiley! Det är nästan 300 minuter spännande dramatik, den är komplex, konkret och komplicerad och som jag tycker, tidsriktigt beskriven. För den här Tv-versionen ligger i tiden mycket närmare själva handlingen i boken.

Men Tomas Alfredsons version är mycket bra, jag säger inget annat, men jag tror att det är bra att bara se den versionen av ”Tinker, Tailor, Soldier, Spy” den som Alfredsson gjort, då har man sett en mycket, mycket bra spionhistoria! :)

/Bengan

 

 

 

Sendero Luminoso!  :) 

 

Inlagt 2012-06-08 08:44 | Läst 2184 ggr. | Permalink
Läste i en intervju med John le Carré för ganska länge sedan att Alec Guinness "tog" Smiley från honom. Efter att le Carré hade sett Guinness som Smiley kunde han inte längre skriva om honom. Så du har rätt - Alec Guinness är Smiley. Men också Tomas Alfredssons Tinker, Taylor, Soldier, Spy är en mycket bra film.
Vänligen
Tom
Den lysande stigen, är också ett peruanskt maoistiskt kommunistparti. Fin skogbild.
Faidros   2012-06-08 11:14
Eller den "upplysta vägen!?" ;) :)
Har oxå köpt och sett TTSS med Alec Guinnes. Köpt men inte sett Vinnare och förlorare. Var har du hittat den äldre versionen av TTSS. letat men inte hittat.
Svar från Benganbus   2012-06-08 11:27
De filmer jag har är inhandlade på Akademibokhandeln vid Regeringsgatan (Stockholm)
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg