Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1561 / Tekniken, vän eller fiende? Eller är tekniken en stor tidstjuv? Och så svartvitt igen!

 

 

 


 

Vi lever i en ständig teknikutveckling, även inom fotografi och bildteknik. En teknikutveckling smart påhejad av försäljare och tillverkare såklart, för det är ju det dom lever av.  Och där sitter vi ibland som åsnor mellan hötapparna, köpa nytt, eller inte?  Men om jag köper nytt nu, så kanske den konstnärliga utveckling kommer som jag längtat efter så länge?

Och om jag anser att det nya nu är lösningen på mina problem, så tar det ändå litet tid att lära sig det nya. Nya versioner av bildbehandlingsprogram, ny kamera med nya inställningar och nya funktioner, det känns litet ovant en längre tid innan man e igång igen liksom!
Men om det inte funkade den här gången heller....!?
Vad e det då för fel?

 

 

 

 

 

Ibland går vi på museum och tittar på gamla bilder, oftast är det på bilder tagna av nu nästan utdöda fotografer. På bilder tagna av fotografer som inte hade nå't i närheten av den fototeknik vi har i dag, och ändå tycker vi att dom där gamla fotograferna ofta tagit fantastiskt fina bilder! Och att det inte hänt så mycket sedan dess, kan någon till och med vara fräck nog att påstå! ;)

Ja, hur löser man det här då? Om man nu vill hitta nå'n lösning?  De e nog som allt annat, ett eget val liksom! Man får fundera litet på vad man håller på med! Och försöka klura ut sin egen väg!  :)


/Bengan


Ps. Jag håller i alla fall på att klura hur jag skall göra bra svartvita kopior för webben. Testar några olika program. Tack för alla tips i förra bloggen förresten!

Men vet inte riktigt hur jag skall göra än men det kanske ändå räcker med det jag har!? Jag fotar med färg i kameran, jpeg, och gör se'n svartvitt via PS! Jag menar, det sättet kanske ändå räcker för mig?  :)

 

Patrick Dallard, konstnär

 Svartvit bild gjord enligt Lars Svanström-tekniken!  :) Intressant teknik! Å enkel!
Duger den här bilden? 
Jag tycker det!

 

 

Inlagt 2012-06-07 10:57 | Läst 2555 ggr. | Permalink
Angående svartvit-konverteringstips, kolla in videoguiden, avsnitt 23 och 24, som Moderskeppet står bakom.

http://www.youtube.com/playlist?list=PL7315BCD5DCFE16FF
Hej, jag använder Photo Wis - black and white styler, en plug in till Photoshop. Det är ett kul program för dom som är vana vid det analoga labbandet - man kan välja film, kornighet olika gradation på papper, toningar osv, osv.
Kostar några hundralappar och ger i mitt tycke riktigt bra resultat, plus att det är lättjobbat o trevligt. går säkert att prova på gratis.
Mvh, LarsOlov
Huvudsaken är att man hittar en metod som man tycker funkar för en själv.
-affe



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg