Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1530 / Får man en bild i en tidskrift så kanske man skall läsa några artiklar i tidskriften också!?

 

 

 

 

 

Och inte bara läsa den artikel där ens egen bild är insatt i tidskriften! Och kanske upptäcka att det finns både bra författare och andra mycket bra bilder i tidskriften! Jag menar, de e inte bara min bild som e bra! :)

Nu har nog någon läst om det här i en tidigare blogg, att det va kul att få va i samma tidskrift som Gunnar Smoliansky! Nå't att berätta för sina barnbarn!

Ok, så vad det artiklarna! En av författarna till en artikel är Göran Rosenberg, jag tror några av er vet vem det är, känd från Tv brukar man säga! ;) Men han har även skrivit böcker, och här skriver han om hur man får hjulen att snurra i ekonomin med hjälp av oss konsumenter!  "Kapitalismen drivs av otillfredställelse! En tillfredställd människa som rentav e lycklig är en nitlott för kapitalismen!"  ;)

Hallå, det där låter väl konstigt på nå't sätt...?  Nitlott om man e lycklig...?

Så man skall behålla kameran en lägre tid även när det kommit nyare kameror alltså? Å hur kul e det! Blir man då lyckligare av att behålla gamla grejer? Och att inte köpa en ny bil, när det kommer nya och bättre miljöbilar varje år! Blir man lyckligare då? Å när grannen köpt ny bil nyss!  Och då grannen även köpt en ny kamera (som han visade i går) och så skall han flyga till den där exotiska sandstranden på andra sidan jorden igen!

Tycker det här känns högst otillfredställande!

Men man kanske skall se det hela litet från ett annat håll numera, för det är det väl nya tider? Moderna tider!  :)  
Så tillfredställelse i dag, det e kanske att vara hjälpsam för att få hjulen i ekonomin att rulla genom att köpa nya grejer!? Å riktig frihet, de e väl att kunna välja va?  Å då väljer man såklart att köpa, och köpa nytt!
Och att vara olycklig numera, det e väl att sitta och vara nöjd?
De e kanske så det är i dag!?

Men det här känns ändå inte helt tillfredställande!

Men det kanske ändå e bra för ekonomin att det inte känns helt tillfredställande!?
Att man e litet otillfredställd och handlar!?  :)

/Bengan

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-05-28 18:45 | Läst 6016 ggr. | Permalink
Je det där med tillväxt är jävligt skumt! Att vi hela tiden måste konsumera mer och mer annars blir det recession.
Mvh, Lars Olov
Det var kapitalismen som fick nitlotten, inte du, eller vi andra som lever lyckliga med gamla grejer =) Det kallar jag vinstlott.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg