Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1517 / Hur jag lärde mig att tycka om öl!

 

 

 

 

 

Det här va på 1950-talet, och jag berättade i en tidigare blogg att jag har jobbat som hoppilandkalle, bla på Stockholms Ångslupsaktiebolags M/S Angantyr som gick mellan Nybroviken och Möja!
Nu kommer jag inte att berätta alla saker som vi 17 och 18-åringar hittade på, man kan ju få dåligt rykte även efteråt! ;)
Bla så tog vi med en motorcykel ut till Möja på en midsommarafton och körde runt på grusvägarna, bla så tog vägen slut i ett potatisland vid ett tillfälle! Men det gick nog att sätta ny potatis!

Men nu skulle jag berätta hur jag lärde mig att tycka om öl!
En varm sommardag då vi hade bräder med på fördäck, så gjorde kapten en liten avstickare in i en vik på Möja, till en privat brygga, och där lastade vi av bräderna, och när vi va klara så sade mannen som beställt bräder och båttransport, "Nu grabbar, skall ni få en pilsner!"
Och så gick han upp till en jordkällare och kom ut med några svala öl som vi drack stående, himmel va gott det smakade! 
Så var'e med det!

/Bengan

 

 

Herrsamtal 1964.

Inlagt 2012-05-17 21:02 | Läst 2315 ggr. | Permalink
Hej Bengt! Det blev man av dig ,du kan öl ser jag....men också kamera....
mvh Rolf
Jag kan också berätta hur jag lärde mig tycka om pilsner. När jag var femton bast och började arbeta på ett tryckeri på Holländargatan var det min uppgift varje lördag att handla pilsner till gubbarna i tryckeriet (jo man jobbade på lördagar på den tiden) och nästan jämt så korkade dom upp en flaska till mig också. "Klart du skall ha en pilsner grabben".

Sen jobbade jag också ibland extra på semestern hos min farsa som var bergsprängare och hade byggnadsfirma, och där halsades en hel del pilsner bland byggjobbarna också vill jag lova.
Svar från Benganbus 2012-05-18 07:16
Det här med lärlingsverksamhet de va nog inte så dumt!
Man fick lära sig saker mer handfast liksom,
numera så e det mesta mer teoretiskt! ;) :)
/B
Jag ser att du hittande ett bättre titthål in till "gropen" än jag fann - men som sexåring så nådde man ju inte så högt :)
/Johan



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg