Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1549 / En liten godnattsaga från 1950-talet! :)

 

 

 

 

Time pass!

 

 

Satt och tittade i min CV ;) :)  och kom att tänka på några jobb jag haft under åren, tex så var jag hoppilandkalle på båten Angantyr som då gick mellan Nybroviken i Stockholm och Möja. Båten tog både passagerere och gods! På sommaren så fanns det jordgubbar på Möja som måste fraktas in till sta'n med båten!  :)  Jordgubbarna låg i papperskartonger, ni vet hur dom ser ut va? Och de här kartongerna stod i trälådor, som va i ett plan och öppna upptill. Det stod väl 5-6 trälådor i varje travad trave!
Och det va inte så svårt att pilla ut jordgubbar ur dom här lådorna som ni säkert förstår! Man tog nå'n gubbe från varje kartong, och då det va många kartonger i de här trälådorna, så funkade det bra. Och det blev råge med jordgubbar i en djup tallrik varje eftermiddag. Men man måste sköta det snyggt såklart!

Men bara jordgubbar gör ingen människa glad! Så vidare på hemresan anlade vi bryggan på Gällnö, där en mjölkbonde hade ställt ut några mjölkkrukor! Stora tunga grejer som vi hjälptes åt att rulla ombord. När vi kommit en bit från bryggan i Gällnö så lyfte vi av locket på mjölkbehållaren, och då det va riktig mjölk på den tiden, så låg det grädde överst såklart!  :)
Resten fattar ni va? Å socker hade vi själva!

Jag va även hoppilandkalle på Djurgårdsfärjan då den hade en kokseldad ångmaskin! Det va körigt!
Vid nästan varje vända vid allmänna gränd, så fick jag som junioren i församlingen kuta upp till ett ölkafe och hämta några öl till eldaren/maskinisten! Maskinisten hade krita på fiket! Det va varmt nere i maskinrummet! Och jag kommer ihåg att svarstiderna kunde bli litet längre framåt eftermiddagen! Svarstider = tiden mellan det kaptenen drog i maskintelegrafen och tills det hände något i maskinrummet!  :)
Och ibland, så kunde kaptenen börja dra ganska tidigt i den här "ringklockan" för att varna/väcka liksom, att nu kommer strax en riktig signal, om önskad back i maskinen!  ;)

Slut för idag!
God natt!
/Bengan

 

Duett 1961

 

 

 

Inlagt 2012-05-15 23:33 | Läst 2268 ggr. | Permalink
Långa svarstider vid fotografering är en styggelse ;). Trevlig godnattsaga ;).

/Torbjörn
Godnatt! :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg