Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1548 / Har funderat då och då på varför jag egentligen bloggar, nu vet jag varför! :)

 

 


 

Jag tror jag vet vet varför jag bloggar alltså! Jag började med att jag kollade runt litet bland högskolor, universitet, tidningar och på andra kluriga ställen på webben för att hitta några bloggundersökningar, och visst hittar jag undersökningar!   Så här kommer en mycket kortfattad sammanfattning av en del jag hittat!

 
Den genomgående tendensen i de bloggar som man tittat på är att de är redogörelser för vardagliga händelser och tankar. De är ofta subjektiva funderingar över livets stora och små händelser utifrån skribentens perspektiv, skrivna på ett oftast slarvigt och ogenomtänkt vis.

Det är egentligen osäkert för vem bloggaren skriver för, även om det ser ut som att bloggaren riktar sig till den egna kategorin eller den egna gruppen, så verkar bloggaren ändå inte fundera speciellt mycket över vem och varför man läser bloggen.

Man är mer intresserad av att bli "läst", att få många inklick liksom, än av få veta vem som läser och varför man läser bloggen.

Möjligheten till att kommentera inläggen i bloggen används ofta inte alls för att utveckla bloggen, eller för att skapa något diskussionsforum.

Och det som tidigare ansetts vara högst privat, publiceras nu offentligt!

Grunden till detta verkar vara behovet av spegla sig själv för en anonym publik, och där giltiggöra sina upplevelser och tankar.

Alltså, giltiggöra sina upplevelser och tankar...?  
Man vill bli sedd helt enkelt,
om man översätter det till ren svenska!

Ok, nu vet jag!
Så det är bara att bita ihop, gilla leget, och fortsätta att blogga rakt ut i den stora ovissheten för att bli sedd, eller hur det nu va!  :)

/Bengan

 


Ps. Se'n finns det såklart en del förfinade bloggar, som marknadsför olika saker, men i sken av en personlig bloggare! Det kan även vara politik, och inte bara Blondin-Bella! Mycket smart liksom!

För övrigt så är det fotofika på Twang i morgon 15.00!

 

 

Målare i profil 1964

Fast ännu vet jag nog inte riktigt varför jag fotograferar!  :)

 

 

 

Inlagt 2012-05-15 11:02 | Läst 2695 ggr. | Permalink
Hej Bengan,

fundera inte så mycket, fortsätt som du är van. Åtminstone tycker jag att du har en genomtänkt "knorr" i varje blogg!

Hälsningar fr Björnlunda
Fast, "skrivna på ett oftast slarvigt och ogenomtänkt vis" stämmer i alla fall inget vidare på dig. :-)
Rei Trulsson 2012-05-15 12:54
Det går ju alltid att diskutera... Men det hänger på vad man vill åstadkomma med det man gör och hur man vill bli framställd som. :-)
Måste bara kommentera bilden! Sista bilden har mycket bra flow!!!
"Se'n finns det såklart en del förfinade bloggar, som marknadsför olika saker, men i sken av en personlig bloggare!" *ASGARV* Har du något hemlig deal med Fujifilm :-P

Skämt-å-sido. Jag bloggar, dels här, dels ute på nätet. Jag tycker inte att beskrivningen stämmer in på Fotosidan. Här tror jag, tvärtom, att det är kommunikationen efter inlägget i kommentarfältet som driver många (i alla fall mig). Att bara bli läst är alltså inte lika roligt som att få en massa kommentarer, synpunkter etc etc.

Hur som helst är jag tacksam för att du bloggar frekvent här på Fotosidan. Jag följer din blogg.
Hej Bengt!Gammal man gör så got han kan.....ger oss bra bilder iallafall...

När alla ord blir lögner
utom ett enda,
när alla dina tankar är
mot ett vända,
när vägen blott är en
och dina skepp brända,
när du vill offra allt
för ett kanhända,

då vet du,hur ett enda ljus
kan alla stjärnor tända.

mvh Rolf
Det vet jag. Kan man ta en så´n bild på en målare behöver man inte fundera.

"Man behöver inte veta exakt vad man gör. Men man ska kunna det."
Det som jag skulle vilja lägga till är att skrivande i allmänhet - och därmed också bloggande - kan handla om att göra de egna tankarna synliga för sig själv. Vygotskij talar om en inre monolog som handlar om att skapa struktur och om att själv förstå. Givet förstås att man skriver sin blogg för att tillfredställa ett eget behov och inte som en förklädd marknadsföring. Antagligen lär man sig en hel del av att blogga. Får man sedan bra kommentarer på innehållet ökar chanserna ytterligare för att det ska ske en utveckling. So keep on bloggin' :-)
//Tom



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg