Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1544 / Är det här gatufoto? Köpte inte en fotobok! Och varför skall man ställa ut?

 

 

 

Som sagt, är det här gatufoto enligt Fotosidans norm?  Någon som tycker något?

 

 

Och jag hade planer på att köpa en fotobok i förrgår, för jag har ett presentkort, men efter en timmes bläddrande i ett antal fotoböcker kom jag på att många av bilderna hade jag redan sett, så då kändes det litet bortkastat att köpa en bok med en del bilder jag redan sett, så då tittade jag efter nå't annat matnyttigt i bokväg.

Tittar gärna efter böcker man kan ha med sig. Pocket liksom! Och jag gillar böcker! Läser gärna samma bok flera gånger också. Tex Sagan om ringen! Och ibland så behöver jag läsa fler gånger, för att kunna fatta! Jag kan tex inte riktigt fatta det här med singulariteter i fysiken, svarta hål alltså, jag läser vad dom skriver, men fattar inte riktigt hur så mycket massa kan bli så litet, så om singulariteter läser jag om då och då.

Ok, till saken, köpte alltså en bok igår, inte en fotobok alltså, men en bok som jag tror är bra att ha för en "konstnär"!  :)  Citerar ur boken. "Varför skall man ställa ut?"

"Många undviker att slänga glasspapper på gatan om de är iaktagna, alkoholister som blir frälsta klarar sig bättre för att någon spanar på dem även när dom e ensamma. De skärper sig. Vet man att verken skall ställas ut kan det vara svårare att fuska.
Man får syn på sig själv genom andras ögon. En annan fördel med att ställa ut är att i ateljen kan man aldrig riktigt få syn på sina verk, de grumlas av ens intentioner, förställningar och ambitioner. På en utställning blir de mer nakna."

Texten är ur boken, "Vad är konst" av Ernst Billgren.

Och jag skall ta RAW till maten i dag!
Ha en fin fredagskväll!

/Bengan

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-05-11 17:22 | Läst 2503 ggr. | Permalink
En bok jag rekommenderar om du inte redan har den är Cartier-Bressons Photographer. Man har sett alla bilderna tidigare men den innehåller allt för oss som är intresserade. Som bergengren sa: "En bra bild förstås på ett ögonblick men tål att betraktas i en evighet." Många evigheter i den boken.
-affe
Härlig flaska går den att öppna med ACR ;o)
Jag har tyckt förut om den bilden. Du visar den omigen. Vaffö då? Jag tycker om den igen. Jag tycker om den. Hon är så lugn. :-) // Jan



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg