Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1540 / Är det så att det unika drunknar på internet? Och Fuji X100 funkar bra! Och i dag utställning!

 

 

 

concrete


 

Satt igår och försökte titta på bilder via internet! Visst är det fantastiskt att hitta så mycket bilder på nätet! ;)  Jag tror att det i slutet av 2010 fanns c:a 60 miljarder upplagda bilder på Facebook, och till sommaren 2011 beräknades man att det fanns 100 miljarder! Varje månad tillkommer c:a 6 miljarder bilder. Flickr har c:a 5 miljarder, om de uppgifter jag sett stämmer....
Och under nyårshelgen laddades det upp 750 miljoner bilder på Fejan!  "Titta hur kul jag har!"  Som sagt, visst är det fantastiskt va!  ;)

Och tror det snart finns 14000 bilder i Gatufotopoolen här på Fotosidan...

Men man kanske kan fundera på vad betyder egentligen allt det här fotograferandet och bilduppläggandet? Är det ett existensiellt rop, "Se mig! Se mitt liv?" 
Eller, "Svara mig, ge mig respons på mitt liv, är det rätt? " eller "ge i alla fall respons på mina bilder!"
För mina bilder och mina texter speglar nog mycket mitt liv och tänkande....!?


De e klart att det finns säkert nå'n som säger att jag gör det här bara för det e kul, och för att att hålla kontakten med vänner, eller för att visa några bilder...
Ok, jag hör att du säger det!  ;)

Ok, nu har vi säkert ändå olika anledningar till det här ständiga bildvisandet och fotograferandet och var och en gör som den vill såklart, men mycket bilder blir det och hur skall man kunna hitta något intressant, som jag tycker är intressant,  i den här stora bildmassan?
Jag har inte hittat nåt bra sätt att söka på i alla fall! 
Om nu inte allt är intressant och bra förståss! För ingen får känna sig mobbad!   
De e lätt att mobba i dagens läge!  Ingen tar skit numera!   ;)

 

Nåja, nu är det så här, mycket bilder alltså, men jag har tröttnat att sitta och titta på bilder på nätet för ett tag i alla fall, och skall i eftermiddag in till sta'n i dag för att titta på bilder som hänger på en vägg! På Galleri Kontrast!  Ett besökstips alltså!

För övrigt så sover Roffe fortfarande, så jag kan fortsätta att läsa DN ett tag till, det va en intressant artikel i DN Kultur!

 

Ok, det såg ut som du sov, ursäkta! :)



Och Fuji X100 funkar bra, mycket bra!  I förrgår gick jag på sta'n med Fujin och höll den i vänsterhanden som brukade göra med M Leican, och det kändes som jag hade M Leican i handen! :)

Ha en bra dag, trots att det är regn på ingående!

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-05-09 06:54 | Läst 2548 ggr. | Permalink
Bengt, Jag tror allt "bildupplägg" styrs ungefär av samma mekanik som idogt bloggande eller motsvarande statusuppdateringar på Facebook. Allt handlar nog på ett eller annat vis om behov av bekräftelser. "Titta vad jag har gjort", "Kolla vad jag varit med om", "Läs så klokt jag tänkt ut det", osv. Se mig!

Det har varit flera inlägg på det här ämnet de senaste dagarna och det är väldigt tankeväckande. Så tankeväckande att jag nu struntar i att lägga upp den bild på gatufotopoolen som jag tänkte lägga upp. Sitter jag still och funderar på det här några minuter så går det inte att hitta något rimligt motiv till att göra det.

Att ideligen pyssla med inlägg på den egna hemsidan är också tämligen meningslöst, om man inte gör det för sin egen skull. För vem 17 bryr sig?

Det här kokar ner till att man kan göra precis vad man vill på nätet om man själv får någon typ av "belöning" i form av tillfredsställelse. Att tro nätaktiviteter uppskattas i nämnvärd om fattning av andra är att tro för mycket om de egna inläggens betydelse. Eftersom jag gillar att fotografera och att "nå ut" så återstår utställningar och fotoböcker. Bäst att passa på så länge det kanske funkar för snart görs det får många utställningar. Samma sak med fotoböckerna, men de kan ju alltid motiveras med att man gör dom så att ungarna har något kvar "efteråt".

Galleri Kontrast och en vänta till på Fotografiska inplanerat till fredag. Nu vänder vi bilens lyktor mot Värmland.
Svar från Benganbus 2012-05-09 08:49
Jag tror det är bra fundera på vad man gör och varför...
Se'n kanske man fortsätter,
eller hittar på nå't annat, eller mittimellan,
men som sagt, att fundera på tillvaron, det tror jag inte är någon nackdel...

Värmland... det låter skönt!
Att få lämna springet i storstaden ett tag!
Ha en fin tur i Värmland Hans!
/Bengan
Livets mening är väl att föra något av sig själv vidare, antingen det gäller barn, åsikter eller något man åstadkommit på annat vis. Så jag ser det som helt naturligt att de nya kanalerna (internet) översvämmas av information om "ingenting" från alla som har tillgång till dem.

Har man tillräckligt vettiga saker att visa upp eller säga så kommer alltid någon att lyssna eller titta. Det i sig är ju en ren evolutionär mekanism; bara det starkaste överlever i bruset. Själv kommer jag nog tyvärr aldrig få skaffa några barn, så jag försöker påverka världen på annat vis, vilket är en drivande faktor i livet.
Svar från Benganbus 2012-05-09 12:22
Hur ser man på dom som bara sitter och e nöjda då?
Njuter av dagen! Njuter av livet!
Som tjuren Ferdinand!
E det helt bortkastat? ;)
/B
Makten 2012-05-09 13:48
Bortkastat lär det inte vara om de själva mår bra, men de kommer ju inte att påverka sin omvärld nämnvärt. Huruvida detta är bra eller inte kan nog bara de själva svara på.
Två postulat:
1) Behovet att producera bilder är större än behovet att betrakta bilder.
2) På internet är 95% av allt irrelevant (skit skulle en mindre PK term lyda).

Det första postulatet beror på människans natur och är inget att göra åt.
Mot det andra postulatet finns ingen sökmotor som hjälper ty "bra bild" ger inte rätt svar, så här finns inget att göra heller :)

Ha de' bra ändå
Johan
Svar från Benganbus 2012-05-09 12:18
Tack för tröstens ord! :)
/B
Ps. Ha det bra du med!
Jag tror det handlar om förgänglighet. Vi vet alla att vi kommer dö, så det gäller att sätta så många märken som möjligt medan man lever så att alla andra vet att man fanns. Fotograferandet är bara ett sätt. Det finns fler; man kan visa sig bäst på jobbet, på fotbollsplanen eller vara först till månen. Same same.

Detsamma gäller oavsett om man "hänger" sina bilder på Galleri Kontrast eller på Galleri Fejjan. Det är bara två olika varianter av samma tema. För övrigt är det mycket trevligare att kolla på påsiktsbilder än på nätet. Fast nätet är mer tillgängligt.

Hur man än vänder sig så har mab rumpan bak.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg