Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1532 / Är Fuji X100 en bra tagelskjorta? Inte för alla kanske, men för några borde det vara så..

 

 

 

 


 

Dogma 07 är en pool där man lägger bilder tagna med en kamera, ett objektiv osv. Tanken med Dogma 07 är att våga släppa taget ett tag vad gäller det ständiga bytet av utrustningar som man kanske tror är lösningen till bättre bilder, och i stället försöka fokusera sitt bildskapande på bilden, för att kanske upptäcka att det är där som lösningen finns.


Nu finns det säkert fotografer som behöver byta objektiv, vill använda zoomobjektiv, vill byta kamera osv, fotografer som tycker dom skapar lika bra bilder med hela sin utrustning och som inte tycker det är något speciellt utmanande att fota med bara en kamera och ett objektiv, utan tycker det här med Dogma, de e underligt då det ju finns så mycket bra och intressant fotoutrustning att tillgå!  ;)  Ni kan då såklart sluta läsa bloggen redan här!   :)

 

 

 

Hammarby IF Boxning

 

Men, jag tror och tycker, att ju mindre teknikåtaganden som är inblandad i själva fotograferandet, då bör det bli tid över till själva bildskapandet eller själva bildtänket!  Och det här borde ju fungera mycket bra med en digitalkamera! För nästan allt som tog en massa tid tidigare, på den analoga tiden alltså, det är ju borta numera!

Men visst kan det bli väntetid, tex då man beställer bilder från ett labb, då får man vänta nå'n dag, men annars så är det bara att fota och se'n tanka in bilderna i datorn!

Så visst har det blivit lättare att ta bilder och att fotografera!   

Och man kan såklart även vända på det hela, att nu när man fått en massa tid över med hjälp av den digitala tekniken, då kan man ju passa på att byta kamera, byta objektiv, prova olika "framkallningtekniker" osv, osv!  De e klart, så kan man ju också se det! Allt beror ju på den fotografiska målsättningen! ;)

Men för att återgå till ingressen, att fota med en enda utrustning, en kamera, ett objektiv under en lägre tid,  det vill jag också kalla för en fotografisk utmaning!


/Bengan

 

 

Bofills Båge

 

 

 

 

Inlagt 2012-05-04 08:37 | Läst 2234 ggr. | Permalink
Roande läsning om ett rätt så uttjatat ämne. Kul och se hur du för en inre dialog med dig själv och besvarar på dina egna frågeställningar. Trevligt att återse kvinnan från den yngre fikagenerationen. :-)
Svar från Benganbus 2012-05-04 10:09
Tack Rei!
Och Faidros, allt det här beror nog på hur länge man varit på Fotosidan!
Så skulle nog Platon ha formulerat dialogen! ;)
B)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg