Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1528 / Fuji X100 och den digitala och lättåkta revolutionen, på gott och ont!

 

 

 

 

 

Använder min Fuji X100 som universalkamera numera. Till vardags och till fest! Och det funkar bra, trots att jag bara använder en bråkdel av de funktioner som finns i kameran. Det påminner om den schweiziska multikniv jag har i ryggan, jag använder i stort sett bara ett knivblad och den lilla saxen. Resten e väl det där "som kan vara bra att ha ifall liksom"  ;)

 

 

 

Och så är det litet HPD vad gäller min X100 utrustning, Leicarem och Olympus motljusskydd!

 

 

Och som jag sagt tidigare, de enda större problemen med X100 de e när jag råkat komma åt nå'n knapp och kameran får för sig saker! Men nu har jag läst intruktionsboken, inte för att lära mig alla funktioner, utan för att lära mig hur komma ur de funktioner som jag av misstag råkat komma till!

 

 

 

Och det analoga Olympusmotljusskyddet går att sätta fast bakvänt, då blir kameran lika kompakt som utan motljusskydd, men det går fortfarande att fota med kameran.

 

Och nu senast i Åre (Storulvån bla) så hade jag Fuji hängande under jackan precis som jag tidigare haft min Leica M6. Och det gick bra. Fujin är dessutom litet lättare och mindre och inte minst, och det kanske mest revolutionerande, för min del alltså, det är att det inte blir några oframkallade filmrullar liggande i kylskåpet längre!  :)

Fast den där riktiga M Leicakänslan, vad det nu är, den kommer nog aldrig att infinna sig, men det kan jag leva med!

 

 

 

Gamla Telemarksprylar från förr, kanske inte så lättåkta, eller hur man nu vill formulera sig, men i alla fall kul och litet extra utmanande att åka på!

 

Så det mesta, även här, det påminner nog om en del andra saker i dagens samhälle. För visst kommer det moderna prylar och företeelser hela tiden, allt för att bredda användandet, men vissa saker, tex då vad gäller utseende och inte minst känslan, det är svårt att uppnå även med den allra modernaste teknik.

/Bengan

 

 

 

"Nya tider, härliga tider", moderna prylar i Storulvån!  ;)

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-05-02 07:12 | Läst 2382 ggr. | Permalink
Intressant perspektiv.
Möjligen är en moderna utvecklingen är en enda lång utförslöpa. Man måste kanske stålsätta sig för att orka svänga av.

/H
Svar från Benganbus 2012-05-02 07:58
Och man måste kanske även tänka på att det inte bara är en snäll farbror som delar med sig av intressanta grejer, utan att det finns något som heter marknadsfarbror också! ;)
Som såklart vill att alla skall få vara med, även för att åka skidor, det blir bättre då liksom! :)
B)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg