Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1527 / Jag va i Åre första gången 1952, har det hänt nå't sedan dess?

 

 

 


Ok, de här va litet skämtsamt, de flesta som varit i Åre vet nog att det hänt och händer en hel del där. Startade som sagt 1952, det va på en skolresa, vi bodde i några järnvägsvagnar nere vid stationen och åkte se'n i backarna. Vi åkte via Bergbanan till Fjällgården och tog se'n "hinkarna" till Trädgränsen, och bytte sedan "hinkar" för att komma upp på Mörvikshummeln! Några gånger så gick vi med skidorna på axeln från Mörvikshummeln upp till toppstugan och fikade, och åkte sedan på olika sätt ned till torget.

 

Jag har sedan under åren varit i Åre till och från, jag jobbade i närheten under några år, och va i Åre och åkte skidor tillräckligt ofta för att se förändringen, både vad gäller pister, liftar och bebyggelse. Och jag tyckte att kabinbanan va ett lyft, för det e ju själva grejen, som någon sagt i en kommentar  ;) och nu blev det lättare att komma högalpint!

 

 

 Och så utvecklades Åre ännu mera, både vad gäller skidsysten, liftar och boende.
Åre blev under åren en internationell skidort! Med ett internationellt utbud! 

 

 

 


Ok, det här kan man tyckar olika om,  men jag tycker att skidåkningen va mer personlig tidigare, just genom att orten va mindre, skidsystemet gick lika högt men det var mindre och butikerna va också mer lokala. Man kunde greppa det hela på nå't sätt, både vad gäller orten, människorna och skidåkningen! Mao, Åre kändes mera gemytligt! Så känns det för mig i alla fall!

Men allt är en smaksak brukar jag säga, sannolikt e det så även här!  :)

 

/Bengan

 

Ps. Glöm inte Twang i morgon!

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-05-01 19:52 | Läst 2303 ggr. | Permalink
En kabinbana skall vara ett lyft. Det är det som är själva grejen... ;-)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg