Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1506 / Nå, kommer Fuji X100 att funka för mina behov framöver?

 

 

 

 

 


Jag tror faktiskt att jag i stort klarar mig med en X100, och att jag nu har jag blivit digital!  Ok, kanske inte till 100%,  för jag kommer nog att ta upp min analoga M Leica då andan faller på, för att släppa en kamera helt som jag använt sedan tidigt 1960-tal kan vara svårt. Och så är en M Leica speciell. Visserligen har jag prövat en del andra kameror under åren, men den genomgående linjen har varit en M Leica med en 35 mm glugg!

Och nu känns det som jag fått tag på något likande, fast digitalt, och den här kameran känns även i många avseenden ganska  jämbördig till min M Leica!  Liten, kompakt och funktionell! Men det är klart, under dagtid på sta'n tex, så är det nog ingen kamera som ännu slår en analog M Leica!

Och det digitala har sina stora fördelar, tex en mycket bra bildkvalitet speciellt då det är dåligt ljus, man får se bilden snabbare, man kan växla mellan färg och svartvitt i kameran, och kvaliten på en bild tagen med tex 4000 ISO är bra, mycket bra! Och det känns som man har nästan obegränsat med bilder i kameran! Och så är tex en X100 helt ljudlös! Tystare än min M Leica!

Och så att X100 är litet mindre än en M Leica och går att ställa ljudlös som sagt, de e inte alls så dumt!

 

 

 

 

Men en liten nackdel med de här kompakta digitalkamerorna är ju att responsen, mellan avtryck och när bilden tas i kameran, är litet lång, i alla fall om man jämför med en analog M Leica.  Men för den som aldrig haft en analog M Leica, så är det här nog inga problem! ;)

Men jag kan leva med den något litet sega responsen, och att det finns väldigt mycket onödigt i kameran, och att det är väldigt många knappar på baksidan som man lätt kommer åt! ;)

Nu har utseendet och sökarfunktionen på Fuji X100 såklart också gjort sitt till. Jag har under några år undrat varför man inte kunde göra en liten kompakt digitalkamera med en optisk sökare, liknande den som finns på en M Leica. Det som tidigare gällde va att titta på en display på kamerans baksida, vare sig det va solljus eller då man va i ett trångt utrymme. Men det verkade som om de flesta nöjde sig med det här sättet att fotografera!?

 

 

 

Bofills Båge


Men nu finns Fuji X100, tack för det Fuji!  Se'n kan man alltid diskutera det här med att inte kunna byta optik, men för mig är det inga större problem, för jag klarade mig bra från 1960-talet och fram till 1990-talet med i stort sett en brännvidd, så det här är inte nå't nytt för mig.

Så summan av kardemummen, det här skall bli en intressant resa! :)

/Bengan

 

 

 

 

 

  

Inlagt 2012-04-06 22:19 | Läst 2725 ggr. | Permalink
.........och ändock rör hon sig!

/krister
Svar från Benganbus 2012-04-07 09:12
Et quid per terram, semper quis lentus....? ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg