Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1505 / Att fota en träningsaktivitet i en trång lokal på Kocksgatan 24!

 

 

 

Kocksgatan 24 är en klassisk plats vad gäller boxningsträning i Stockholm. Tidigare använde Sparta BK lokalen, och en som tränade här var bla författaren Stig Claesson, Slas.  Sparta gick senare upp i Hammarby IF Boxning, men träningen fortsatte i samma lokal, och det är både spännande och kul!  Och varför jag har kommit hit, återvänt liksom, det är för att jag också tränade i lokalen ett kort tag och även tog några bilder här på 1960-talet.

 

 

 

Och det här är en källarlokal! Ganska lågt i tak med rör och ventilation hängade i taket. Lokalen ligger en trappa ned i källaren, och det första som man möter när man kommer nedför trappan till källaren är en bänk med ett antal skor. Här byter man skor innan man går in i lokalen.

 

 

 

 

Och när det tränas, då är det trångt, och då menar jag trångt, men jag upplever att det är små problem, som man löser praktiskt och positiv!

 

 

 

Hammarby IF Boxning

När jag fotar här så går det inte gå runt hur som helst under träning. Om jag skall fram till träningsringen, så passerar jag ett antal sandsäckar, och när säckarna är igång, för det är dom under träningen, då är det svårt att passera.

 

 

 

 

Här står jag med ryggen mot ringrepen och fotar sandsäckarna. Här ser lokalen ganska stor ut, men det beror nog på spegeln till vänster, som gör att lokalen verkar större!

 

När tränaren, ropar tid, då har jag nå'n halvminut på mig att byta plats och tex gå fram till ringhörnan och stå där utvändigt, där finns det c:a 1/2 kvadratmeter att stå och fota på. De e en bra plats att stå och fota på!   :) 

 

 

Men det är egentligen inte så svårt att fota här, man står stilla på en plats och kan fota åt olika håll, för det händer saker mycket nära och runt omkring hela tiden. Så det är inga problem med att bara ha ett objektiv på kameran, en vidvinkel! Och så är det är kul att få fota här!

 

 

 

 

Och träningen bedrivs ungefär som jag kommer ihåg det från förr! Och det är en trevlig och kamratlig stämning, och det kommer jag ihåg att det också va förr!

 


 

Men jag kan såklart förstå att Hammarby IF Boxning gärna skulle vilja ha en större och modernare träningslokal, med moderna omklädnings och duschutrymmen, men det kostar, och trots allt så är det roligt att man fortfarande är kvar i den här klassiska träningslokalen på Kocksgatan 24.

/Bengan 

 

Ps. Mer läsning om Kocksgatan 24.

http://www.svd.se/kultur/stilboxaren-har-lamnat-ringen_745279.svd

http://www.svd.se/kultur/litteratur/nykokt-keps-och-karlek-i-finland_31304.svd

 

 

 

Inlagt 2012-04-06 11:32 | Läst 3131 ggr. | Permalink
Fina bilder Bengt,känner riktigt lukten av svett o tigerbalsam och det där speciella ljudet när handsken slår i säcken.

//Johan
Svar från Benganbus 2012-04-06 15:30
Tack Johan!
/Bengan
Trevlig och fin dokumentärfotografi. Det kan bli en bok med tiden...
Svar från Benganbus 2012-04-06 15:33
Jag skall samla på mig litet bilder,
så får vi se vad det blir.
/B
Fina bilder, men du får skaffa Lightroom och Silver efex pro2 så du får lite hederlig gammal trix känsla i bilderna.
Dessa bilder kräva äkta filmkänsla. ;)
-affe



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg