Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1502 / Månadens höjdpunkt! Ursäkta mej Fuji X100! För människan lever av annat än prylar också!

 

 

Planering av årets Gnesta-Plank pågår för övrigt!

 


Nu kanske det här inte uppfattas så märkvärdigt, men för mig är det speciellt, för det damp ned något intressant i brevådan i går som ger mig spännande och intressanta upplevelser ett tag framöver. Publikationen Forskning & Framsteg låg i brevlådan! Då visste jag att det skulle bli en fin läsestund efter lunch, och senare på kvällen! Och några dagar framöver!

Jag har prenumererat på F&F i c:a tjugo år. Och det har funnits och finns artiklar om det mesta
inom tex fysik, medicin, pedagogik, samhälle, historia, språkvetenskap, och i det här numret artiklar om bla att framtidens mobilnät måste tåla mobiler, satellitbilder fråm Homs i Syrien, och om vansinnesdåden som utmanar både lagens paragrafer och vår egen rättskänsla.

Intressanta saker jag läst nyligen är att man kanske är orsaken till åderförfettning/plackbildning i kroppens kärl på spåren. Det som ofta leder fram till hjärtproblem och stroke.

Vad gäller övriga artiklar i F&F, så är det en spännande värld vi har fått möjlighet att leva i. Våra sinnen är utvecklade under evolutionen för att förstå det som är viktigt för oss i vår närmiljö här på planeten, så när vi hittar saker på atomnivå eller ute i universum, så kan våra sinnen och fattningsförmåga inte riktigt räcka till.

Jag tänker på kvantmekaniken, där saker ofta inte följer det sk sunda förnuftet, utan där kan en partikel vara på flera platser samtidigt, eller att en partikel "signalerar" till en annan partikel snabbare än ljuset!

Och ute i universum, så verkar det finnas sk svarta hål i centrum av de flesta galaxer. Har du passerat händelsehorisonten på ett svart hål, så är det kört, du kan aldrig ta dig tillbaka, inte ens ljuset kan komma åter.  Och inne i ett svart hål finns något som inte bör finnas, en singularitet, en slags absolut nollpunkt,  en punkt utan utsträckning i vare sig rum eller tid.


Men just nu skall jag nöja mig med det jag förstår, det vackra vädret!  :)  Och i det vackra vårvädret ta en morgonpromenad med kompisen och vännen Roffe och så tillbaka för en påtår och fortsatt läsning, men inte i F&F utan i DN och SN!

Och  i DN fanns det bla en intressant artikel av Mårten Schultz, (Krönika onsdag) "Det är inte storebror som gör mig kallsvettig"  (Det här kan vara intressant för flitiga användare av Fejan kanske...?)

 

/Bengan

 

 

 

Snart är det dags för Agility!  Med boll, tycker Roffe!  ;)

 

 

 

 

Inlagt 2012-04-04 07:54 | Läst 2284 ggr. | Permalink
Du verkar ha dagen räddad, och som grädde på moset Twang i eftermiddag. :-)

Utan att på något sätt förringa texten måste jag bara ge toppbetyg åt bilden på Roffe.
Skön blandning av klassiska formelement. Lite horisontaler och vertikaler i bakgrunden, med fälten och träden, som motvikt till den fina diagonalkompositionen. Bollen påpassligt centrerad i gapet, och svansen uppe i hörnet. :-)
Svar från Benganbus 2012-04-04 10:47
Jag kommer något senare till moset, jag skall ta vägen förbi Gert innan!
Och tack för en så uttömmande och konstruktiv och kunnig och skickligt recension av min bild! :)
Var jobbade du tidigare? På Nationalmuseum, eller Moderna eller på Tate Modern kanske? ;)
/B
Du finns ju själv på "Fejan". Eller är det bara för nyfikenheten ;)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg