Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1500 / Idag kan man slappna av litet mera och tänka på livets väsentligheter, pensionen tex! :)

 

 

 

 Visby september 2011

 

Fast jag börjar med poolen Night Hawks! Det verkar som det finns några stycken som gillar poolen i alla fall, för det kommer in bilder i en jämn ström, eller i alla fall nästan en bild om dagen! :)

Och det här kan vara bra, för poolen blir litet mer lättöverblickad när det inte strömmar in massor av bilder hela tiden!   Allt kan vändas till ens fördel! :)  Hur som helst, det är en udda bildpool i alla fall!
Udda som vi Hights Hawks är! ;)


Jag skrev litet om att sia i framtiden i en tidigare bloog, och berörde även det nya pensionssystemet. En utförligare beskrivning av handhavarna av det nya pensionssystemet finns i DN i dag, och hur vi med våra pensionspengar skapar nya arbeten hos förvaltare och banker. Om det får man ju tycka vad man vill!
Eller om man e väldigt generös med sina pensionspengar och vill hjälpa till att skapa ny arbeten, så kan det här vara ett sätt! ;)

 

I går träffade jag en äldre man som berättade litet om sitt liv. Han hade varit frontsoldat nära Stalingrad. Vad vissa människor sett och upplevt, kan vi aldrig föreställa oss.  Hans berättelse kom tillbaka i mina tankar under resten av kvällen....


Men idag skall jag ut och fota med Fuji X100!  :) En beställningsbild! :)


Vad gäller att slappna av, så är det slut på 1:a April nu, skönt! Men jag undrar fortfarande om det verkligen låg en 5-hundring i de byxor som min fru tvättade!? Hon sa så, men kom inte ihåg va hon la 5-hundringen då hon tömde byxorna, men hon trodde att hon skulle komma ihåg det.... ;)


/Bengan

 

Ps. Å passa på att använda dagen, för det blir nog som igår, fint på förmiddagen, snö på eftermiddagen! :)

 

 

Nalen

Ingen Night Hawks bild tyvärr! För bilden är tagen inomhus!

 

 

Inlagt 2012-04-02 07:30 | Läst 2894 ggr. | Permalink
interesant läsning var inte långt i från gnesta jag o min kompis i hälgen då vi åkte omkring o fotta lite lördag var de fantastiskt ljus den dagen,men för guds skuld du har väl inte lagt de analoga på hyllan ha en fortsatt trevlig måndag nu bärs de innåt nyköpings centrum nyfoma inlämn av en färg rulle
/Bengan 2012-04-02 12:32
Var sak har sin tid, M Leican e oslagbar dagtid! Enkel och snabb!
Fuji X100 e bra dagtid, men mycket bra på kvällar å nätter!
Som sagt, var sak har sin tid! :)
/B
När man lämnade ett system som byggde på att det nu producerade kapitalet till en del även skulle finansiera de som inte ingick i produktionen längre, barn, pensionärer och sjuka och vände sig till ett som byggde på att individen själv skulle dra in sina eventuella framtida behov i form av ackumulering av kapital och att man sedan bestämde att detta kapital skulle kastas in i Världens största pyramidspel så kunde nog ganska många inse att det skulle gå åt pipsvängen. Men de som insåg problemen och hade möjligheterna försäkrade sig nog själva att gå skadelösa ur processen. Som vanligt är det nog mest "vanligt hederligt folk" som litat på att de styrande skulle ordna det för dem så att de kunde vara trygga i sin ålderdom som sitter med Svarte Petter i slutändan.

Jag saknar dock fördjupningar i dagmedia: eftersom det inte råder brist på varor torde det snarare vara ett fördelningsproblem än ett fattigdomsproblem? Varför är det inga som försöker skjuta in sig på detta. Vi har den här Occupy rörelsen, men dom blir ju lätt bortsopade ur den "seriösa" debatten med argument som gamla kommunister/socialister, trädkramare osv.

-affe
Svar från Benganbus 2012-04-02 20:13
Men visst e det ett snygg kammoflerat pyramidspel! ;)
De flesta sitter nöjda och skyller på sig själva att dom får låg pension!
Önskeläge för pyramidbyggarna liksom! ;) :)
/B
Grattis till nr. 1500!
Mycket bra läsning genom åren.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg