Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1438 / Du har en riktig kamera! En analog kamera! För riktig fotografi! Va häftigt!

 

 


 

 

 


Nu kan det här vara ett känsligt ämne, så ni som har ett känsligt sinne, fundera om ni skall läsa vidare! Men jag vidarebefodrar bara några påståenden som jag och några av mina fotokompisar hört den senaste tiden. Så ni får skälla på dom som säger så här, om ni inte gillar språkbruket!

Ok, jag startar utifrån min erfarenhet.
Jag har haft några utställningar under åren, och så är jag med i Gnesta Konstrunda varje år, och då träffar man många människor, och det är mycket trevligt! Och det är alltid några som frågar hur jag fotar, digitalt eller analogt. Fast frågan blir ofta något mer ledande, "Du fotar väl inte digitalt va?"

Det verkar som om man tycker att det analoga e litet speciellt, eller kanske mer konstnärligt? Eller att en "fotokonstnär" inte fotar digitalt?

I förra helgen när jag fotade hos ART LAB så kom det en kommentar igen, "Jaha du fotar på riktigt fortfarande!"  Men det här va sagt med glimten i ögat av den här konstnären, men ändå, han använde ordet "riktigt" om fotografin!

 

 

 

 

 

Och vad jag förstår, så även om man numera som fotoamatör fotar digitalt, så har man ofta en åsikt om att det analoga!? 

I går satt jag i telefon med en fotopolare som berättade att han den senaste tiden fått flera liknande påståenden. "Oj, vilken fin kamera! De e en riktig kamera va? Häftigt! "
Å det här de va ungdomar som sa det här, och inte några äldre män som fastnat i det analoga från anno dazumal!  ;)

Så vad jag vill säga, och kanske påstå, det är att det analoga fortfarande verkar uppfattas på ett annorlunda sätt än det digitala. Det är i alla fall vad de här människorna säger, och kallar det analoga för "riktig" fotografi?  Intressant va?

Och en analog kamera, det är en "riktig kamera", det e också intressant!
Å märk väl, de här e inga analogfotografer som kallar kameran för riktig! :)

 

 

 

 

Nu kanske man inte kan dra några stora slutsatser av den här "undersökningen", men visst e det är intressant att en del människor säger så här!  Och kanske litet svårförståeligt? 
Och hur skall man tolka det?

 

 

 

 

 

 

Och märk väl, som jag sagt tidigare, jag vidarebefodrar bara några påståenden som jag hört!


Och då kan man såklart ställa sig en följdfråga, om det nu är viktigt i sammanhanget, varför uppfattar en del det analoga som riktigt fotografi!  Vad kallar man då digital fotografi för? För de e väl också fotografi?


/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-02-22 07:59 | Läst 3361 ggr. | Permalink
Härlig bild den första, retrofin på alla sätt och vis!! //Peter
Härlig bild den första, retrofin på alla sätt och vis!! //Peter
Härlig bild den första, retrofin på alla sätt och vis!! //Peter
Svar från Benganbus 2012-02-22 10:42
Tack Peter!
/B
Fina bilder, gillar speciellt den tredje.

"Och då kan man såklart ställa sig följdfrågan, hur skall man få de här människorna, både unga som gamla, att förstå att det digitala också är riktig fotografi?"

Tja ... varför bekymra sig om vad de här människorna tycker eller förstår? Det har ingen betydelse för mig eller mitt fotograferande, jag behöver inte någon annans godkännande eller definition av vad fotografi är. :-)
Svar från Benganbus 2012-02-22 10:32
Tycker du har en bra inställning!
Man kör sitt race liksom, och tror på det!
/B
syntax 2012-02-22 11:36
Så sant Anders. Vad bryr jag mig om vad andra tycker om de kameror jag använde! Det trista är att jag ständigt får värja mig mot påflugna digitalfotografer som skall gå på varje analogfotgraf de upptäcker. Dom måste i sin osäkerhet ständigt få sitt eget val bekräftat genom att bröstledes släpa över mig i den digitala fotografin.
Du, den där donnan är inte dum! Det har jag sagt förut, men jag känner mig inte tjatig :)

Johan

ps. Angående kameror och annat 'analogt' - du har hotmail! ds.
Svar från Benganbus 2012-02-22 10:41
Fotade henne 1965, tror jag det va!?
Har svarat på mail!
/B
Folk kallar Volvo 940 för "den sista riktiga Volvon", men det skulle inte köpa en utan vill ha modernare och bekvämare bilder.

Bry dig inte så mycket om tekniksnacket utan koncentrera dig på att ta bilder. Fotografi kräver koncentration. Att gå ut med kameran på magen ger inte bra bilder per automatik. De måste jobbas fram.
Riktigt bra den med snubben i rullstolen Bengan!
-affe
begust 2012-02-22 17:35
Den bilden fastnade jag också för.
Riktigt vass(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg