Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1397 / Lugnande kvällsläsning! :)

 

 

 

Det är bra att läsa något lugnande innan man går till sängs!
Då sover man gott!
Här några lugnande rader från Kodak!

Godnatt!
/Bengan

 

 

 

Inlagt 2012-01-25 21:57 | Läst 4161 ggr. | Permalink
Skönt! Nu kan man sova gott i natt.

De borde ha hållit sig borta från digitalkamerorna.
De kanske ska ta upp Nikons fallna mantel vad gäller skannrar? Många som i dag använder film digitaliserar sina bilder och utbudet av högklassiga skannrar är i avtagande.

/Torbjörn
62174 2012-01-26 00:52
Mina vänner, det här kan ni glömma. Kodak har sedan runt 10 år sakta men säkert förlorat allt fotfäste inom den här branschen (fotografisk film). Och det finns ett skäl för det. Ingen vill längre köpa dessa produkter. Mest uthålliga inom området är troligen Fujifilm som på grund av sina förträffliga produkter och lösningar när det gäller avancerade digitala kameror och sina världsledande system för digitala utskrifter av digitala filer på kemiskt fotopapper troligen komer att överleva varje slag av digitalisering. Bilder på papper vill ju konsumeterna ha. Proffs eller amatörer lika så.
Men att fotografera på film är inom ett par tre år endast en nisch för nostalgiker. Såvida vi inte vi tar fram det litet större bakstycket av typ 4x5 tum. Men - hur stor är marknaden för sånt?
Mitt råd är: Sätt er på skolbänken nån vecka och lär er hur digital fotografi fungerar. En helt ny värld kommer att öppnas för er. Edra bilder kommer att få ett enormt lyft.
62174 2012-01-26 01:13
Tobbe! Att Kodak skulle ta upp nånting som Nikon redan har lagt ner för flera år sen... det är knappast troligt. Därför jobbar jag själv för den litet smartare lösningen att repro-fota negativ och diabilder med en helt vardaglig digital systemkamera. En sådan är ju som bekant helt överlägsen varje filmbaserad motsvarighet. Med rätt optik, vill säga. Vi hörs!
pic-tor 2012-01-26 11:54
Förmodligen kommer Kodak efter rekonstruktionen att tillsvidare helt nischa in sig på film. I så fall vore det en klok strategi att också ta hand om eftermarknaden i form av moderna, proffsiga filmskannrar. Reflecta kommer med en ny filmskanner som tar negativ upp till mellanformat och Plustek tillverkar filmskannrar för småbild så visst finns det efterfrågan på dessa produkter. Nikon har valt att helt satsa på den digitala tekniken och det vore konstigt om inte någon tar upp den fallna manteln och fyller det tomrum som uppstått. Reflecta gör det liksom Plustek. Jag tror att intresset för fotografering med film kan bibehållas och kanske t o m ökas om det finns en god tillgång på bra filmskannrar. Alla har inte tillgång till mörkrum, eller vill gå den vägen, utan föredrar att digitalisera sina negativ. Själv kör jag mest digitalt men kommer nog aldrig att helt överge filmen. Var och en av teknikerna har sina för- och nackdelar.

/Torbjörn
Vissa delar av filmförsäljningen minskar, och vissa ökar.
Spelfilmindustrin drar ner på antalet filmkopior allteftersom biograferna digitaliserar. Saken går dock långsamt eftersom det är så dyrt för den enskilde biografägaren (det har utformats särskilda statliga stöd för att det överhuvudtaget skall bli något av med det hela). Så ser det ut över hela världen - synnerligen trögt. Filmindustrin har inga planer på att spela in på något annat än film. Detta av säkerhets och lagringsskäl i samband med osäkerheten med stora digitala filer och migrationsproblematiken. En relativt stor efterfrågan kommer att råda från det hållet under överskådlig tid.
Vad det gäller filmtillverkning för den generella marknaden, så är den faktiskt i dagsläget inte bara lönsam, utan mycket lönsam. Som referenspunkt kan nämnas att filmtillverkning var en helt lönsam affär under 1930-talet. I dag säljs det, trots nedgången i och med det digitala genombrottet, oerhört mycket mer film än under 1930-talet.
Att filmdivisionen hos Kodak är med i rekonstruktionen av företaget är betryggande, och bekräftar den höga lönsamheten. Den som tror att populära Kodakfilmer som Tri-X eller Portra snart kan försvinna, har gjort en insiktslös marknadsanalys.
Mitt råd till aggressiva digitalfotografer är: Sätt er på skolbänken. Ämnet kan vara: Respekt för den fria åsiktsbildningen och människors fria val.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg