Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1395 / Tankar vid dagens slut! :) Visst har instruktionsböckerna blivit "större" i och med digitalkamerorna?

 

 


Satt nyss och läste i min intruktionsbok för Canon G10, och fortsatte med det jag har printat ut för Fuju X-Pro1, och tycker att det är en väldigt massa information. Först så e ju det gamla vanliga, varningar typ, "Torka inte kameran i micron", "Tvätta inte kameran i tvättmaskinen" osv, men se'n kommer det som berör kameran och handhvandet.  Å visst e det mycket instruktioner för en digitalkamera?

Kollade i några äldre instruktionsböcker för Leica och Nikon, där verkar det mera som dom försöker hitta på nå't att skriva om se'n dom uttömt ämnet, bländare, tid, avstånd och filmkänslighet.

Nåja, en digitalkameran påminner nog litet som en Schweizisk armekniv, många funktioner liksom! Å vad är det analoga då? Ett samurajkniv! ;)

Hur som helst, det är ofta digra intruktionsböcker för en digitalkamera! Å jag fattar inte hälften!
Men jag behöver inte så många funktioner, tycker det funkar hyffsat ändå!

 

 

 Ok Roffe, jag skall sluta läsa, släcka och gå och lägga mig, ursäkta...

Godnatt!

/Bengan


Ps. Å i morgon va det Twang!

 

Inlagt 2012-01-24 23:21 | Läst 2900 ggr. | Permalink
Tittade på nätet på den kamera du höjer till skyarna - eller det kanske var för mkt sagt.
Men jag tycker att den ser ful ut, reglagen är så ihoptryckta och den ser väldigt stor och klumpig ut vid sidan av en Fuji X100 som ser mycket smäckrare ut. Nu är ju inte detta det viktigaste, jag menar det är inombords som betyder något.. Men utseendemässigt så är Fuji X100 en mkt vackrare kamera, främst då i silverfärg. Panasonic GX 1 verkar också vara en mkt trevlig kamera.
Men smaken är olika

mvh
Morgan Larm
Min Ixus hade 260 sidor...

Sov så gott!
Det var inte många sidor jag läste i bruksanvisningen till A850. Fotograferar man i RAW är det minimalt med inställningar. ISO, bländare (eller tid, jag anv oftast A-läge), mät- och fokusområde. Lätt som en plätt och ingen större skillnad mot analogt ;).

/Torbjörn
Det är för mycket grejer på en digitalkamera. Bruksen till min Zeiss ZM kunde jag stoppa ner i skjortfickan. Och den var ändå sexspråkig!
Med min X100 läste jag mig till tillräckligt för att ändra ISO och det mest nödvändiga. Det finns massor av funktioner jag alldrig använder i den, utan kör den ungefär som vore den analog (tar rätt få bilder och tittar nästan aldrig på displayen).

Inte så konstigt att manualen är tjock i moderna kameror eftersom där finns funktioner som ska passa allt och alla :)
"Å vad är det analoga då? Ett samurajkniv! ;)"

Den var kul! :-)

Jag håller faktiskt med. Moderna kameror har på sätt och vis för många funktioner. Jag undrar om någon tillverkare i framtiden vågar göra en totalt avskalad digitalkamera. Ett litet och kompakt hus uppbyggt på traditionellt vis med rattar och vred. Allt som behövs är tid, bländare, iso och möjligen ett P-läge och autoiso. Och så en riktigt bra manuell fokus.

Ja, som Leica M9 ungefär, fast i en mer överkomlig prisklass! :-)
Och gissa hur det blir när kamerorna framöver bygger på Android eller liknande, med en massa appar och telefonifunktioner som ska dokumenteras också ...
Trodde inte man fick några manualer längre. Det finns väl mest hjälpfiler på nätet? Tycker det dyker upp oanade finesser allteftersom...(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg