Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1391 / Jag kan inte låta bli att fundera litet på vissa bilder, ursäkta!

 

 

 

 

 


Sitter och tittar i bla. Gatufotopoolen! Och undrar igen över varför en bild (ofta i Gatufotopoolen) har en så'n lång förklarande bildrubrik?

Ibland blir det som att man beskriver något, och se'n visar det hela på bild!
"Kvinna på cykel"
Jag ser ju ganska tydligt att det är en kvinna på en cykel...!?
OBS! Det här är bara ett exempel! Ingen bild jag speciellt tänker på!!

Jag tycker det är synd! Jag har sett många bra bilder, alldeles nyss också, där jag börjar fundera över ett spännande innehåll, men blir "avbruten" av bildrubriken som säger, "Så är det inte alls!"

Men det här är bara mina egna funderingar, och det betyder nog, som en liten sammanfattning,
att vi tittar på bilder på olika sätt!

 

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2012-01-22 19:53 | Läst 2873 ggr. | Permalink
Jag har själv nyligen utförligt beskrivit några bilder i min blogg. Detta för att jag själv hade något att säga med dem, de utgjorde inte fristående verk, utan avsikten var att illustrera mina tankar, visa på min bildvärld. Detta hade aldrig gått fram utan text till bilderna. Om jag sedan lyckades är en annan fråga. Det står ju ändå betraktaren fritt att göra sina egna associationer och tolkningar, så är det inte alls! Jag fick tämligen medioker respons på inläggen, även om jag fick två glada och positiva kommentarer. Kanske fungerade det inte. Eller så är Fotosidan fel forum, eller jag fel på Fotosidan. Det senaste alternativet är fullt troligt. Själv tycker jag dock att det är intressant att se vad fotografen menar med sina bilder. Om denne menar något med dem, eller bara tyst som en mussla hoppas på omgivningens tolkning av bilderna. Detta kan störa mig lite, man utger sig genom bilderna och tysthet för att vara något man kanske inte är. Men det är väl så myter skapas :-)

Edit: Eller så skall en fotograf bara falla in i traditionen av att vara en tyst avbildare med sin kamera.
Mvh fredrik



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg