Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1381 / Glengarry Glen Ross, och planer och utförande kan vara två helt olika saker!

 

 

 

 

 

 

Man går i skolan, planerar kanske att bli lokförare, men blir nå't helt annat när man blir stor.  När jag gick i skolan, åttaårig folkskola, med start i Strängnäs Folkskola, se'n till Johannes Folkskola, se'n till Strängnäs igen och tillbaka till Johannes och till Nytorps Folkskola, så hade jag inga direkta planer på vad jag skulle göra när jag blev stor,  å då gick det som det gick, så nu är jag här alltså! :)

 

 

 

 

 

 

Kom att tänka på det här när vi skulle besöka Moderna Museet i går.  Planeringen va att åka Pendel till Stockholm Södra, ta en promenad i det fina vintervädret över Slussen, Skeppbron och förbi Nationalmuseum fram till Moderna. Nu va det bara det att det började snöa ganska friskt när vi gick förbi Bofills Båge. Det var en del Norrländska snöbyar som hade räckt ända från Åre och ned till Stockholm i den friska nordvästliga vinden, som vi nu fick i ansiktet!

Men det gick ändå ganska bra, för när vi kom fram till Grand Hotell, då vänder man gångriktning liksom och får vinden i ryggen den sista biten!
Men när vi kom fram till Moderna så va det en lång kö utanför! Och det snöade blötsnö...
Och folk stog och väntade i den här blötsnökön, men det tänkte inte vi göra!

Så det blev ett annat utförande av dagen liksom! :)

 

 

 





Vi gick till Gallerian för inköp av en DVD-film, "Glengarry Glen Ross" med bla Al Pacino, Kevin Spacey. Jack Lemmon mfl. Se'n ned i Hötorgshallen för en latte med ostmacka, samt inhandla inlagd strömming och lax för kvällen! Och en flaska rödtjut! (Jacobsdahl 2009, Sydafrika)

Se'n tillbaka för en kulinarisk och avspänd kulturkväll i Gnesta! :)

I dag blir det bara en lättare vandring på nå'n timme i hemmaterrängen!

Ha en fin lördag ni med,
önskar Bengan

 

 

 


Ps. Vi är "barnlediga" i helgen, Roffe e på hundpensionat!  Å direkt när vi kom till Barbro på pensionatet, så hittade Roffe en Schäfertjej att lajja med! Se'n va vi inte intressanta längre!
Men hundar behöver det här!
Att slippa oss människor ett tag alltså!
Att få  leva sitt riktiga liv då och då!
Det mår dom bra av!

 

 

Inlagt 2012-01-14 09:39 | Läst 3436 ggr. | Permalink
När jag gick på mellanstadiet ville jag bli jägmästare. Läraren sade då att det krävdes studentexamen och i min släkt hade ingen tagit studenten på den tiden så planerna fick stanna vid en dröm ;). Trots att jag senare i livet tog studenten (först i släkten) och senare även en akademisk examen försvann jägmästaren ur mitt liv. Varför vet jag än i dag inte;)?

/Torbjörn
Så det kan bli! Tur man har ett öppet sinnelag :-))
Fint porträtt på Roffe!

Hälsn. Leif M
Roffes blick säger allt! Var det någon som snackade om DSLR-kameror?
Du har en hel månad på dig om du vill se fotoutställningen, så det är lugnt. :-)
Nu börjar du att snacka bra filmer. Den här scenen ur Glengarry Glenn Ross är en av de bästa scenerna som jag har sett: http://www.youtube.com/watch?v=xKzMd328bMw



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg