Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1376 / "Ingen har tid att vänta numera!" ;) Om att framkalla Tri-X alltså!

 

 

Pass by..

 

 

De va inte jag som sa det nyss, att ingen har tid alltså, och jag säger inte vem som sa det heller! :)
Men det va någon stod bredvid mig när jag framkallade några rullar Tri-X nyss då jag berättade om den analoga framkallningsproceduren, typ framkalla/fixera, som tar en halvtimme, sedan skölj nå'n timme och så torka filmen i tvättstugan några timmar.

Vi talade om hur man kan göra idag, framställa bilder alltså! Fota digitalt och visa bilden direkt, eller in med bilderna i datorn och ut direkt på nätet!

Då kom den kommentar som jag använde som rubrik! :)

 

 

 

Interaktivt Gatufoto ;)

 

Men det här är nog inget speciellt för just bildframställning, att man inte vill vänta alltså, utan det mesta i vår del av I-världen skall gärna vara klart direkt!  Fast vi borde väl ha gott om tid då vi inte behöver jobba hela dagen som i vissa U-länder för slita ihop till brödfödan...?

Å jag har ingen värdering på det här, utan konstaterar bara att så här är det nog!?

 

Men jag känner att det här väntandet, i alla fall vid och efter mitt analoga fotograferande, det ger mig något speciellt, en känsla, eller så är det en gammal vana, att ta det litet lugnt vid fotandet alltså!  :)

För jag tycker tex att det fortfarande är intressant att fota och se'n framställa bilder via analogt fotande! För det funkar bra för mig! Å att tex kolla negativen alldeles efter framkallningen, när dom fortfarande är våta av fix, om negativen blev bra, om motivet blev som jag tänkt vid fotoögonblicket, om jag hittat skärpan, det känns bra att göra så här! 
Slow Photography liksom!

 

Å för att inte göra någon orolig, eller att någon känner sig utpekad, eller mobbad, så vill jag en än gång säga, det här är bara en liten berättelse som handlar om mig och om mitt fotograferande,
inget annat!   :)

 

 

 

 

Cafeteria

Men jag vet såklart, att det här fotograferandet inte riktigt ligger i tiden! ;)

Hur som helst, vara med eller mot tiden, filmen ligger nu i alla fall i sköljen och efter den första kollen på negativen så verkade allt ha funkat bra!

/Bengan

 

 

Ps. De va två rullar som jag tog Olympus Om-2n i dag som jag framkallade för att se hur automatkamerafunktionen funkade!

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-01-07 18:36 | Läst 2906 ggr. | Permalink
Många lovordar långsamheten, väntan och nämner tagelskjorta när det gäller fotografering som något positivt eller som gör konsten mer ädel. Själv vet jag inte om jag håller med om det. Digitala snabbilder måste också mogna/fixeras i medvetandet innan man vet om de funkar. Själv slänger jag ut en del bilder på bloggen och känner in om dom fungerar genom att titta på den då och då. Det där snacket om tagel och långsamhet tycker jag är lite överdrivet, men självklart kan man nog inbilla sig att man blir en bättre fotograf med det tillvägagångssättet. Tror jag förstår att du inte värderar eller inte tar ställning för varken eller här i inlägget. Dock är det lite svårt att förstå vad du egentligen menar med alla glada gubbar och blinkningar.
/Jonas
Inför dagens hetsande väljer jag en sur gubbe... :-(
Jag kan dricka en flaska fin whiskey på en och samma kväll, då kanske jag får lite ont i huvudet. Om jag slappnar av, njuter och delar den till flera kvällar får jag ut mer av den..Livsnjutning.
Jag är långsam och blixtsnabb på samma gång med mitt analoga förfarande. Allt är beroende på vad jag jämför mig med. Fast, jag kan ju bara utgå från mig själv. Allt annat är totalt oviktigt
Doften av fix, och nöjet att kolla negen innan sköljningen är absolut värt att vänta på. :-)
Förresten spelar jag även vinyl ibland...
Den översta bilden är fantastiskt bra på flera olika sätt, men det vet du säkert om.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg