Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1373 / Så va det nya året igång, å skönt va väl det! Jag menar, skönt att man e med liksom! :)

 

 

 

 

 


Å vad nytt från Kungariket Rohan så här på årets första skälvande dagar?


I en ny rapport från Mittuniversitetet hävdar forskare att ökade vinstkrav har lett till mer sensationsjournalistik i Sverige. "Ökade vinstkrav på nyhetsjournalistiken har lett till mer sensationsjournalistik, som e billigare att producera och enklare att sälja", så skriver medieforskaren Lars Nord i Mittuniversitetets nya rapport om medieläget i Sverige.
http://svt.se/2.108068/1.2661426/okade_vinstkrav_mer_sensationsjournalistik


Och i förlängningen så kan man ju då undra om vi inte kommer att få en eller flera tidningar av typ News of the World i Sverige framöver? Med litet privata och spännande artiklar!
Jag menar, jag själv vill såklart inte bli omskriven, men jag vill gärna läsa om andra!  ;) :)
http://svtplay.se/v/2475047/news_of_the_world-skandalen_sa_hackades_telefonerna


Så nästa stora steg för att få det ännu billigare, det borde vara att texförfattaren/journalisten sitter i ett låglöneland och sätter i hop sina spännande texter, och allt sköts såklart via internet, och man köper in bilder typ, "Sänd in din bästa läsarbild, och skriv var du tog den!" 
("Köper bilder", det betyder att fotografen får sitt namn i tidningen, för det har visat sig att det funkar lika bra som att betala)

Med den här ekonomiska modellen, som jag föreslår, så borde papperstidningarna kunna hänga med ett tag till! Och en internettidning borde kunna bli asbillig att tillverka!
Å så in med litet reklam, så borde det bli en lättjobbad vinstmaskin!  :)

 

 

 


Å mera spännande som hänt i Kungariket?

Stor räntesänkning blev liten höjning!  :)  Hokus Pokus! :)
Dagen före julafton sänkte en av de stora bankerna den korta räntan med hela 0,47 procentenheter vilket fick stor uppmärksamhet.  Att banken kort tid innan sänkningen hade höjt samma ränta med 0,5 procentenheter blev inte lika mycket uppmärksammat.
Det innebär att den så kallade stora sänkningen istället blev en höjning på 0,04 procentenheter! :) :)

Finansmarknadsminister Peter Norman tycker svenskarna bör byta bank om man inte är nöjd med räntorna. 
* Hallå alla läsare i bloggen!! Inga elaka kommentarer typ "Goddag yxskaft" nu va!  ;)

Alla storbankerna har ju valt att lägga sig på nästan exakt samma räntenivå på sina listpriser,
så det spelar ingen någon roll vilken bank du väljer!  Visst e det en säregen valfrihet va! :)

Men tack i alla fall för rådet, herr Finansmarknadsministern!

 

 

 


För att inte snöa in för mycket på den något humoristiska verkligheten, så blir det litet världsfrånvänt ett tag i bloggen! The Olympus OM-projekt!

 

 

 

 


Ni vet den här lilla M Leica-liknande analoga SLR-kameran som jag börjat använda!

Efter att jag upptäckt det speciella med den här kameran, och sänt ut ett "nödrop" ;)  så har jag fått, och fått låna, en del intressanta saker i Olympus OM-systemet för användning.
Så nu ligger ytterligare några rullar i kylskåpet och väntar på framkallning!

/Bengan

 

 

Ps. Se'n kan jag inte riktigt släppa det här med Carema-skandalen, som hände förra året, så ursäkta mej att jag skriver om det i år!

Om jag köper en grej, eller köper in en tjänst, så kollar jag såklart att det funkar!
Det gör nog de flesta av oss som köper något!  Man köper inte grisen i säcken alltså! 
"I den här säcken så har jag en jättefin systemkamera!  Du behöver inte kolla i säcken! 
Lita på mej bara!  Å betala bara!"

Så om Landstinget/stadsdelsnämnder/eller vem som köper in vård via ett sk vårdbolag och inte kollar vad man får för pengarna, utan bara litar på vad säljaren säger!
E inte det att köpa grisen i säcken, så vad e det då?

Och se'n har vi en kontrollmyndighet, Socialstyrelsen, som inte kollar kvaliten eller kollar när anhöriga/personal larmar om vanvård!! Hallå!!! Ingen hemma?? 

Visst tycker jag att Carema e bovar och banditer som missköter våra gamla föräldrar,
det kan ni lita på!
Men vem har upphandlat hela eländet?
Vem har köpt i den här jättegrisen i säcken?
Varför kollar inte inköparna vad vi får för våra skattepengar!?! 

 

 

Inlagt 2012-01-04 17:00 | Läst 2884 ggr. | Permalink
Carema är bara ett omkastat Camera. Det vidhängande Obsura är ogenomträngligt mörkt för att försvåra insyn. Nu behöver man ju inte alltid veta vad som försiggår i den svarta lådan utan man kan titta på vad som händer utanför lådan. Effekterna med andra ord.

Caremaeffekter är ingenting som kommit in i Svenska Akademins ordbok tyvärr. Annars tror jag att det skulle kunna belysa verkan av S&M trixande. Någon konkurrens handlar det ju inte heller om eftersom kommunernas ekonomer vill visa så små utgifter som möjligt för vår tids fattigstuga. Bättre då att låta kommunintäkterna gå till karusellerna som är lite mer spektakulära tydligen.
/H
man kan bara sucka och undra vart vanligt förnuft tagit vägen. Hur kan man för sig själv rättfärdiga att man vanvårdar försvarslösa gamlingar för att tjäna en hacka på sådant som vi alla har betalat för att de gamla skall få? Så hänsynslöst och cyniskt så man baxnar. Tycker tyvärr man möter det allt oftare i olika sammanhang. Man kan inte ha knytkalas med nyliberaler. Alla andra bidrar så det räcker till dem själva och lika mycket till, men de vill bara ge lika mycket som de får. Eller ännu hellre mindre.
När det blir så faller hela samhällskontraktet. Alla får klara sig själva. Ingen vill ge för att man inte säkert vet att får något tillbaka. Sen kan vi sitta i varsitt hörn och blänga.
Vi får hoppas att lite mer lustgas och hypnos löser det...

Gillar bilden med kameran. Blickar både framåt och bakåt samtidigt.

/Ylva
Den traditionella svenska överheten (vi bestämmer, ni lyder) har konsoliderat sig och är i full fart att återerövra sina positioner - men på ett helt annat sätt än tidigare.
Jag har under senare tid följt en del stadsbyggnadsärenden, och här blir det mycket tydligt. Det är två samråd under en lång planprocess - skrivelser i mängd regnar in från privatpersoner. Alla får säga sitt i god demokratisk ordning - men sedan skiter man i det, och gör till slut som man tänkte från början.
Vi har en relativt fri press, och sedan har vi internet. Alla får säga sitt - och gör det också i hög grad. Internet fullkomligt svämmas över av åsikter i alla spretiga riktningar - men sedan skiter myndigheterna i det, och gör som dom vill. Vi lever alltså i ett samhälle som går ut på att; "ni pratar - men vi lyssnar inte".
Under sådana omständigheter går omänsklighet och skandaler inte fram i första taget. Myndigheterna har skapat sig vattentäta skott gentemot folket (utom av nödtvång vart fjärde år). Bakom dessa skott bryr man sig inte mycket om hur folket larmar och väsnas. Alla får ju säga sitt.
"Varför kollar inte inköparna vad vi får för våra skattepengar!?! " För att Köparna i många fall är kompisar med Säljarna. Det är ett gäng gamla moderater i Carema toppen.
Svar från Benganbus 2012-01-05 16:55
Jag har också sett kopplingar mellan Carema och Moderater i toppen....
Vet inte vad man skall jämföra det med, men förhoppningsvis e det en bit kvar till det Italienska stuket...
Men det känns inte bra...
Tycker jag i alla fall, men tillräckligt många väljare verkar tycka att det är Ok...!?
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg