Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1353 / Fredagsblogg liksom... Å ni som inte gillar politik, sluta läs redan här!

 

 

 

 

Spuntino

 

Läste morgontidningarna som vanligt i morse, och ibland blir det litet tungt, eller underligt att läsa "nyheter"...  Det är ofta "nyheter" om våra Politiker.
Nu är det här inte menat som en artikel om politikerförakt, inte alls!
Men jag måste ändå få fundera litet.

Hur som helst så skyller en politiker nästan alltid på tidigare politiker när nå't går fel, men man köper ändå in nya tjänster utan att kolla vad man får för pengarna. Och skriver ett kontrakt där företaget själv har skrivit det finstilta!

 

 

 

Mot Solsidan...

 

Och se'n gör politikerna uttalanden när det blir litet fel liksom, så i alla fall jag fattar att man inte varit i närheten av den inköpta tjänsten, förrän pressen slår larm!

Vad skall man göra med människorna som skall representera oss, men som inte lever i vår värld och inte heller kommer att göra det senare heller?
I alla fall inte på äldrevården!

En del av lösningen kanske skulle vara att en politiker måste ha jobbat litet innan man blir politiker?  Nu menar jag haft ett riktigt jobb!  ;) 
Så man i alla fall vet vad mjölken kostar! ;)

 

 

 

cleaner....

 

Tex ha jobbat inom vården, speciellt inom äldrevården, inom skolan, inom barnomsorgen, jobbat på bygge, kört buss på natten i sta'n, städat i Tunnelbanan, så dom vet vad det handlar om! 

 

 

 

 

#1004901

 

Nu så verkar många poliker fått ärva sina uppdrag, som Kungen!  ;) 
Å vilken koll har man då på verkligheten? 
Ok, ursäkta,
de va nog litet plumpt sagt!  ;) 

Skall sluta skriva här, annars blir det litet för mycket nego och tråkigt, för det är ju fredag och helg snart! :)
Ok, inte så bra helg för alla kanske....

Hur som helst, ha en fin helg, vi som e friska å kan!  ;)

/Bengan

 

Ps. Men glöm inte att planera för ålderdomen!
För det blir sällan bättre framöver, bara billigare!  ;)

 

 

Mad Max

 

 

Inlagt 2011-12-16 12:43 | Läst 3115 ggr. | Permalink
Politikerförakt existerar eftersom politiker gör föraktliga saker. Den representativa demokratin är nämligen inte den riktiga demokrati, utan en slags urvattnad variant. Den riktiga demokratin är direktdemokratin - och den inbegriper inte representanter som genast när dom har blivit valda glömmer bort att dom skulle representera någon, nämligen sina väljare. Då uppstår möjligheten att svika sina väljare och sitt uppdrag - alltså att göra föraktliga saker.
Tycker du har en poäng där. Landstingspolitiker borde ha praktiserat inom vården innan de får tillträde till valbar plats, en försvarsminister borde väl ha varit i lumpen.
Det kommer att bli intressant att få veta vad historiker kommer att beskriva den tid vi nu lever i. Kanske så här: "Baggböleriet är tillbaka. Offentliga institutioner säljs ut till vrakpriser. Riskkapitalbolag samt internationella storkoncerner kammar hem lättförtjänta pengar."

/Torbjörn
janolof 2011-12-16 14:48
Eller också: "Efter ett mellanspel under 1900-talet, lyckades man i början av nästa sekel återföra ägande och och makt i rätta händer,,,"
Jag säger som Roland Jansson,facket måste ut i politiken.Fackliga representanter som sitter med i kommunstyrelser och liknande,då kan det som du beskriver ske i verkligheten.
Kan vara farligt att ropa på legitima auktoriteter när auktoriteten bara vill vara, och enbart är auktoritär.
Varför inte obligatorisk samhällstjänst för blivande politiker tex uteliggare under en period av 1 år? Jag menar så dom verkligen får skåda och känna samhällets baksida.
Med vänlig hälsning
Nu är du lite hård. Jag hörde om en politiker som visste vad tre chipspåsar kostar :-) /Matti
Peter Hennig skriver precis så som jag själv skulle skriva. Dessutom är politikernas arvode och skyddsnät något som leder till att politiker fattar beslut som drabbar undersåtarna men inte dem själva.
Arvodena borde göras om till att vara ersättning för förlorad arbetsinkomst från politikerns tidigare arbete. Då skulle de lågavlönade få en låg ersättning och en högavlönad en hög. På så vis skulle det vara betydligt enklare för vänsterpartister och sossar att behålla sina ideal och vallöften. Dessutom skulle politikers trygghetsystem vara exakt detsamma som undersåtarnas, dvs a-kassa, istället som nu när alla politiker kräver "ansvarsfulla" löneökningar av undersåtarna och sämre villkor i undersåtarnas trygghetssystem.
Med den lösningen skulle ni få se v- och s-politiker kämpa för högre arbetarlöner och högre a-kassa. ;-)
Å bara för att få dig att må ännu mer illa av politiken, kolla in Henrik Alekxanderssons bloggning om hur den demokratiska processen åsidosätts med allehanda tjuvknep (han jobbar i EU). Man måŕ rent illa.
http://henrikalexandersson.blogspot.com/2011/12/eu-sa-asidosatts-den-demokratiska.html
syntax 2011-12-16 22:42
Där ser man. Själv tillhörde jag den halva av befolkningen som röstade nej till att inträda i unionen. Visste ni att den lilla, lilla majoritet som ja-sidan tillskansade sig i folkomröstningen, åstadkoms med hjälp av brott mot vallagen? Vallagen kräver att staten och offentliga instanser håller sig neutrala i en folkomröstning, men här gick man ut med tydlig ja-propaganda (när väljarna alltså hade full anledning att tro att dom läste neutral information). Saken slogs efter folkomröstningen fast i en undersökning från Stockholms universitet. Man förordade att riksåklagaren borde föra talan mot svenska staten. Vad hände? Det rann ut i sanden, naturligtvis.
MagnusBerg 2011-12-16 22:54
EU-valet avgjordes med 1 procents övervikt till ja-sägarna, om jag minns rätt. Ytterst lite av de löften ja-sidan gav har förverkligats. Nästan allt som nej-sidan varnade för har blivit verklighet. Själv fick jag i somras panik över alla nyliberala EU-beslut som lydstaten Sverige tvingas följa. Jag gick då med i Folkrörelsen nej till EU. http://www.nejtilleu.se/ Det är dax att börja bära Nej till EU-knappen igen.
Innan vi blir ännu mer upplåsta av EU:s makt måste Sverige gå ur. Avtal mellan länder kan upprättas utan att enskilda länder tvingas uppge sin självständighet.
Det är dax att återge medborgarna deras demokratiska inflytande.
Gå ur EU? Det finns ingen regel om det. Inte vad jag vet i alla fall. Så det är antagligen inte meningen att det ska vara möjligt. Så länge konsensus råder kan det funka men blir EU-länderna riktigt i luven på varandra, vad händer då?
syntax 2011-12-17 09:24
Det är väl bara att sluta betala medlemsavgifter och andra ekonomiska pålagor. Men då kanske det går som vid ett tidigare tillfälle när en part försökte gå ur en union, det vill säga sydstaternas försök att gå ur den nordamerikanska unionen - vilket ledde till det amerikanska inbördeskriget.
Jag begriper inte hur man kan gå med i något som saknar utträdesbestämmelser.
Skulle vi som enskilda gå med i en sådan förening? På den punkten är inte EU demokratiskt, det liknar mera en sekt.
syntax 2011-12-17 14:29
Det begrep inte vi som röstade nej heller - och mycket annat som framstod som obegripligt eller högriskabelt. Ja-sidan emellertid, var gränslöst euforiska och synnerligen bullrande. Det var ingen ände på det lyckororike som genast skulle inträda - bara folket sade JA!
marjos 2011-12-17 15:24
Ja, ett av paradnummren var att nu skulle passen skrotas, inget mer "papieren bitte" i europa. Idag kan vi inte ens åka inrikes med SJ till nästa stad utan krav på att visa upp idntitetshandlingar. "Tänk att rättsuppfattningen kunde erodera så fort efter murens fall" som någon så passande skrev.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg