Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1351 / Vad är bra med det digitala? Vad är bra med det analoga? Vad är bäst egentligen?

 

 

 

mirror image

 

Intressanta funderingar som återkommer till och från här på Fotosidan. Jag själv funderar på om jag skall dra mitt strå till stacken och tycka om det här ämnet,  det analoga vs det digitala alltså, vad som är bäst av de här båda!? 

Men jag måste nog fundera litet till, är inte riktigt klar med vad som egentligen är bäst, eller bäst för mig alltså!  ;)

Men annars så är det väldigt kul att fota!

Ok, jag vet,
de va ju inget vidare svar på frågan liksom!  ;)

Men jag lovar, skall fundera på det här och försöka återkomma med mitt svar! 

Tills dess så fotar jag!  Och under tiden jag fotar så funderar jag!
För om jag funderar så finns jag bevisligen...!?  ;)

Och det kul att fota som sagt, å just nu är det analogt! 
Varför det då?
För jag har hittat en spännande analog kamera! ;)

Vad är rätt och vad är fel Faidros?  ;)
 

/Bengan

 

 

Frisören

 

 

Inlagt 2011-12-15 09:47 | Läst 3329 ggr. | Permalink
Skriva, måla, snickra, sy kan göras med många olika tekniker och arbetsprocesser.
Jag tror att fotografins ide´ manifesteras på olika sätt i sinnevärlden. Och det upples som olika bra i den fenomenologiska tolkningskontexten.
Att fotografera med film kan också vara roligt. Och lite hemligt och sekteristiskt till glädje och ilska för de som är emotivistiska till sin moraliska hållning.

Sanning, skönhet och kvalité är viktiga trätoämnen ;)
/H
Svar från Benganbus 2011-12-15 15:21
Till saken, har du fotat nå't med "nya" kameran? :)
B)
Instantclassic 2011-12-16 07:21
Visst har jag plåtat. Men under jag har haft ett missöde då den "självöppnade" sig igår när jag tog fram den från sin plats under jackan. Men jag biter ihop och försöker fylla resten av rullen med bilder. Ännu återstår mycket oexponerat innan det blir dags för framkallning och totalbedömning av känsloupplevelserna.
Kanske kommer jag att säkerhetstejpa OM:en på samma sätt som min HOLGA blir säkrad... :)
/H
Tja, så länge varken det ena eller det andra predikas som "fel" så är allt väl, tycker jag. Jag beundrar hantverket i mörkrummet som kräver sin kunskap och erfarenhet. Fick möjligheten att testa det i högstadiet några gånger och det var spännande. Just nu är det dock digitalt som gör mig glad. :-) Ha en fin dag!
//Ewa
Svar från Benganbus 2011-12-15 15:20
Ha en fin dag du med Ewa!
/Bengan
Jag tror att fotografi är fel.
Svar från Benganbus 2011-12-15 15:18
Sån'a där antilogistiska kommentarer gillar jag! :)
Då måste man tänka litet! :)
Hälsningar Bengan
Varför är det så viktigt att rangordna? Det ena utesluter knappast det andra och båda har sina fördelar. Det blir lite som att diskutera vilken maträtt som är godast.

Är detta fokus kring motsättningar kanske lite av ett tidens fenomen som sprider sig inom allt fler områden. Jag tänker bland annat på de dramaturgiska knepen i radio och TV att leta upp två som tycker väldigt olika om något och sedan låta dessa, under en del av programtiden, från var sin soffa argumentera för sina olika ståndpunkter.

Man kan inte undgå att lägga märke till att det är sällan som någon av de debatterande verkligen lyssnar på vad den andre säger, utan bara fortsätter att argumentera för den egna ståndpunkten. "Vinsten" blir att den ansvarige programledaren slipper förbereda något; det blir en självgående pajkastning tills man avbryter för ett nytt inslag. Men vi som lyssnar eller tittar blir inte klokare för ytterst lite, som vi inte redan kände till, kommer fram.

Det finns kvalitativa skillnade mellan digitalt och analogt foto, men det gör det mellan en akvarell och en oljemålning också. Kanske är det mycket lättare att diskutera olika tekniker än att diskutera de innehållsliga kvaliteterna i en bild.

Och vad är egentligen kvalitet?

Ytterligare en länk som kanske kan vara intressant i sammanhanget: http://en.wikipedia.org/wiki/Zen_and_the_Art_of_Motorcycle_Maintenance:_An_Inquiry_into_Values
:)
TG
Svar från Benganbus 2011-12-15 15:31
Vad gäller att sköta en motorcykel ;)
så träffade jag en god vän igår, har är född i Grekland, och vi satt och samtalade, och kom in på "Areté".....
"The most articulated value in Greek culture is Areté. Translated as "virtue," the word actually means something closer to "being the best you can be," or "reaching your highest human potential."
(Wikipedia)
Egentligen är jag väldigt trött på hela denna frågeställning. Mitt intryck är att saken i huvudsak emanerar från nyblivna digitalkameraägare med små egon - folk som inte kan svälja att alla inte genast "vill se ljuset". Man vill ha kvitto på det egna valet, genom att tvinga andra.
Låt var och en välja vilken pensel han vill måla med - och skippa hela denna ofruktsamma diskussion.
Det som är bäst är det man trivs med.

Om man inte ropar så högt om det analogas ev fördelar, så att inte digitalisterna får reda på det, så håller det ner priserna också.
Sedan kan man hålla på med sin lilla böjelse utan att någon märker det.
syntax 2011-12-15 17:34
Förvisso är det så Olle - och den bästa kameran är den som kommer med. Verktyg som kommer med är sådana som ligger bra i handen och känns mysiga. Verktyg som inte kommer med är stora och klumpiga, och med en motbjudande design (finns både digitala och analoga).
Ritplatta och PC eller stafli, duk och palett?



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg