Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1329 / Vardagsbild liksom, inte så spännande just nu kanske...

 

 

 

Södertälje Hamn

 


Bilder skall vara "intressanta" för att "upptäckas" av betraktaren, eller hur man skall förklara en intressant fotografisk bild.  Och det här gör man på olika sätt, tex att fotografera något dramatiskt, eller något spännande, eller något visuellt spännande, eller så försöker man förändra innehållet i bilden, kanske genom att arbeta i PS, och att förstärka vissa delar i bilden, allt för att fånga betraktaren (som ofta även har litet bråttom numera)

Vardagsbilder kanske inte blir så spännande av olika orsaker, för det här är vardag, det här händer hela tiden, man kanske själv har varit med med om händelsen i stort sett varje dag, å då blir det inte så intressant eller spännande såklart, så enkelt kan det vara!
Eller så är bilden inte bra helt enkelt! ;)

/Bengan


Ps.
Fast om några år, så kan den här typen av bilder ändå växa till sig!  ;) 
"Kolla, det är ju gamla stationshuset i Södertälje hamn!"
" Och vilken gammalmodigt informationsapparat!"
" Förseningar, vad är det!?" ;)


 

Inlagt 2011-11-23 11:24 | Läst 2883 ggr. | Permalink
Jag tror inte alltid det handlar om att förstärka något i bilden för betraktarens skull utan för att förstärka den känsla och bild som fotografen "såg" precis innan den valde att trycka på knappen. I vardagen finns mystiken. //Annelie
Dokumentation av det som händer framför den egna näsan, är viktiga saker.
Några arbetskollegor råkade hitta min blogg och botaniserade bland mina gamla bilder. Du milde vad mycket snack det blev om gamla bilder och hur roligt det är att se "hur det var". Plötsligt flödade det en massa berättelser ur flera munnar på en gång. Det var kul att höra och då kändes det bra att man publicerat några gamla bilder från vardagen.
När jag läste din text tänkte jag precis det du skrev i ditt ps; Det kanske inte är så himla intressant just idag, men om ett år?
Gammal skit är kul när det blivit just gammal skit. ;)

Jag är rätt säker på att din bild ovan är intressantare om tjugo år än ett otal varianter på två putmunnar några centimeter från videosamtalskameran i en iPhone. Färskt exempel från 1:ans buss där jag såg två kvinnliga förmågor syssla med tillverkning och bläddring bland sådana. Fast deras telefoner kommer ändå ha kraschat om tjugo år och någon backup lär de inte ha, så vi får nog aldrig veta. :)

Mer vardagsdokumentation åt folket! Fast någon måste nog slå mig i skallen med ett trubbigt föremål, för jag är alldeles för dålig på det. Sedan gäller det ju ändå att ha lite urskiljning för den trettionde bilden på katten som gäspar kanske inte är det som är mest intressant...(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg