Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

straight 1270 / Jakten på den okända eklagrade portern!

 

 

 


Som några redan vet så va vi på Gotland för några dagar sedan. Allt funkade utmärkt!  Vädret, boendet, resan, kameran, maten med tillhörande dricka.
Men ett problem uppstod faktiskt i efterhand när vi kom hem.

Bakgrund:
Efter att ha gått omkring några timmar i Visby så slinker vi in på Black Sheep Arms, de e en pub, och ställer oss att titta på ölhyllan. Å det e mycket ljus öl som vanligt, och så kommer bartendern fram och vi börjar prata.

Han fattar direkt vad vi är ute efter och berättar att det va en försäljare från Gotlands Bryggeri hos puben för några dagar sedan och lämnade några porter, eklagrade porter. En så'n tar vi sa jag!

Å så satt vi och smuttade på den, och blev förundrade och kom fram till att den här portern va riktigt bra! Superbra liksom!!
Så vid middagen på Bakfickan så drack jag den till strömmingen!
Funkade utmärkt! Och livet lekte!

Tills jag gick ned på systemet i Gnesta i går och skulle beställa några eklagrade porter!  Alan, föreståndaren och jag vi satt och letade en halvtimme efter den här portern på nätet! Den fanns inte vare sig hos bryggeriet eller hos Systembolaget!

Jag ringde Erik Broström på Gotlands Bryggeri i morse och fick förklaringen.
Den här portern är speciell, gjordes i en liten serie, levererades bara till restauranger, för Systemet hade tackat nej....

Men hjälpen är hyffsat nära, portern kommer i alla fall att finnas i Nacka i helgen, på Stockholm Beer och Whisky festival, och portern heter Wisby Oak Porter.
http://www.stockholmbeer.se/index.php/exhibitor/96

Systembolaget tackade nej alltså....suck....
Vart e världen på väg!? ;)
Skall kontakta systembolaget!


/Bengan

 


Ps. Bilden från puben med portern i förgrunden är tagen med Gotlandskameran.

Här e Gotlandskameran. Leica M4 med Canon 1,5/35 mm och Tri-X såklart!

 

 

Inlagt 2011-10-05 08:19 | Läst 2543 ggr. | Permalink
Du och ditt tekniksnack. Det är inte ölen, utan personen som dricker den. Tjacka Pripps Blå
Svar från Benganbus 2011-10-05 09:04
Ska vi till Nacka i helgen? :)
B)
Micke Borg 2011-10-05 09:08
Jag är nog bortrest då. Men akta dig, man blir skitfull där
avslutad130917 2011-10-05 10:10
OK Micke Subjektet och objektet väljer verktyg och matrial alltså öl efter person och motiv. Pripps blå är inte det digital öl ?

alf
Micke Borg 2011-10-05 10:55
Pripps Blå är som en telefonkamera. Nåt man tar emot bättre vetande och försöker övertyga andra om att den inte är så dålig som folk säger.
Om du gillar porter tycker jag definitivt att du ska planera in en liten resa över sundet till Lettland med din hustru. I Lettland finns det fantastiskt god porter från bryggerierna i städerna Cesis och Bauska. Åker du flyg från Nyköping och bor på ett billigt hotell kan du köpa många porter för pengarna som blir över :) http://sv.hotels.com/search/search.html?cd=13-10-2011&dd=14-10-2011&hid=264206&nr=1&pn=1&r=2&rl=destination%3A805270%3APROVIDED%3APROVIDED&vt=LIST
//Chasid
Jag har en halvkartong i spritförrådet som jag kanske måste förbruka. Har inte ens smakat den än. Fick den på nån spendrups ölprovning för ett år sen.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg