Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1243 / Är det konstigt att det är så många skilsmässor numera?

 

 

 

#1680666

 


Sitter och läser DN igen,
och bla en artikel som heter "För skilsmässan i tiden".
"Om alltför många gick och kramade samma mobiltelefon i tio år
skulle inte Anders Borg bli så glad. Varför skulle vi vara annorlunda i kärlek?"

Det här har jag också funderat på, men det är känsliga saker liksom..!
Man kan ju ofta höra, "Jag är trött på vårt gamla kök, vi behöver förnya oss med ett nytt kök", eller varför då inte, "jag är trött på min nuvarande relation och vill förnya mig med en ny"  ;)

För själva grundtanken i vårt samhälle är ju konsumtion, och vad gäller arbetslivet så skall vi vara flexibla, nyhetsinriktade, förändringsbenägna och pigga på nya utmaningar!  ;)
Vad passar då bättre med en eller flera skilsmässor också? 
Man e väl förändringsbenägen liksom! ;) ;)

Konstigt, säger författaren till artikeln i DN, att denna hyllning till skilsmässan inte redan är skriven. Orden bärs upp av det som sedan länge varit honnörsord i vårt ekonomi:  Förändring, styrka och jag!
Så framtiden tillhör skilsmässan. 
anser Nina Björk. 
Litteratur DN.se

Vad jag också kan tycka vara konstigt, det är att många värdekonservativa grupper, som vissa politiska partier, ingen nämnd och ingen glömd, å ena sidan kämpar för en slags orörd kärnfamilj hela livet ut,
å andra sidan till fullo stöder konsumtionssamhället med dess ständiga krav på flexibilitet, förändringar, arbetsomställningar och ständigt ökad konsumtion,
som om det här vore två helt skilda världar....


/Bengan


Ps.
Det finns annan intressant läsning, en artikel i Forskning & Framsteg, nr 8/2006, om Konsumismen.  Bla en rubrik, "Mycket vill ha mer".  "Produktion av otillfredställelse. Man kan hävda att den stora påverkansapparat som sysslar med att öka konsumtionen till stor del handlar om att skapa otillfredställelse......"
Också intressant!

 

 

Inlagt 2011-09-08 10:57 | Läst 2556 ggr. | Permalink
..."intill döden skiljer oss åt..." kanske borde ändras till typ "i högst tre år".

/Torbjörn
Det handlar väl om att hitta rätt modell från början. Man tröttnar fort på en DSLR och separerar sig gärna från den efter ett tag. Men en Leica skiljs man inte från utan vidare. Den är en vän för livet. Eller hur var det nu...?
Klockren samhällsanalys.
Jag får känslan av att Nina Björk är en mogen och klok kvinna på 23 år och som redan hunnit med en "lång" relation på 3 år :)

Åter igen är det kvinnorna som tjänar på detta. De kan alla gifta sig med Sony Ericsson :)
Fast, å andra sidan så är ju Leica en flicka att gifta sig med så.... Och valet är väl givet, speciellt för dig Bengt. Lite bigami där, i Gnesta.... ;)

"Nina Björk", ta i trä.... :) /Peter



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg