Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1204 / Efter Gnesta-Planket så är det Gnesta Konstrunda, ingen rast och ingen ro! ;)

 

Nåja, det här e ganska kul faktiskt, för annars så höll jag inte på med det!  Det bökiga e ofta att välja bilder, det kuliga och intressanta är att få träffa bildintresserade igen!

Å jag skall framkalla några rullar film för å se om det kan tillkomma några nya bilder. Börjar att få ett antal oframkallade rullar i kylskåpet igen!  :)

 

 

Fönsterputs

Sitter och tittar på en äldre bild, från 1962 c:a, som jag inte vet vart den e tagen. Men jag tror den är tagen på Smålandsgatan i Stockholm, på den lilla gatsnutten av Smålandsgatan som är mellan Norrmalstorg och Birgerjarlsgatan. Tror det i alla fall.

 

 

 

 

Vespa 1

Å skall skanna om några bilder, bla den här, och köra den i PS igen. Jag hade en billig flatbäddsskanner tidigare och en mycket, mycket tidig version av PS!  :)

 

 

 

Mad Max

Skall nog ha fler färgbilder med på Konstrundan, den här kan bli bra!  :)

 


Annars så va min fru och jag på Nya Fotografiska i går och kollade på utställningarna. Intressant. Men på ett så'n här ställe ställe så visar man ju bara de berömda fotograferna, för man måste ju få inkomster på Nya Fotografiska, och då drar de berömda folk och det förstår man, men var visas de svenska fotografer som kanske kan bli berömda?

Undrar om Gnesta-Planket kan försöka hjälpa till med det framöver?


Efter Nya Fotografiska så gick vi upp mot Nytorget på Södermalm för att ta en matbit. Vi valde ett litet matställe som låg litet skymundan för att få sitta i fred!  ;)  Men vi blev upptäckta direkt, så det är bara att tacka för trevligt sällskap!

/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2011-08-06 14:59 | Läst 3204 ggr. | Permalink
De e svårt att va inkognito i stockholm =) Kameran lockar till sig likasinnade.
Svar från Benganbus 2011-08-07 08:24
Jag hade kameran i väskan dessutom... ;)
Dags för framkallningsmannen att rycka ut?
Sommarhälsningar
John-Erik
Svar från Benganbus 2011-08-06 15:58
Undrar om han hajar den här lilla vinken... ;)
Sommarhälsningar tillbaka!
/Bengan
Bengan, allt ska vara hemligt,,,skicka folk till Urban deli, det är okej, men det där hörnet där du o frugan tydligen syntes förblir en hemlighet,,,
Svar från Benganbus 2011-08-07 08:17
Jag förstår, och lovar en bättring! :)
Se vad jag hittade i Kristallkulan:

Ur Sörmlands Nyheter:
Gnesta fotografiska -- fotogalleriet för Svensk Fotografi!

Vi har i dag nöjet att publicera nyheten om en viktig och intressant kulturhändelse. Det är den kände kulturpersonligheten Bengt Björkholm, arrangör av det årliga evenemanget Genstaplanket, som nu tar Gnesta ett steg till mot vägen till ett viktigt fotografiskt centrum, genom att öppna ett helsvenskt fotogalleri.

"Nya Fotografiska i Stockholm blev en dundrande succé, men där visas bara internationellt berömda fotografer. Jag kände att vi behövde en liknande plats där genuint svensk fotografi kunde erbjudas plats" berättar Bengt Björkholm.

"Och Gnesta kändes faktiskt som ett bra ställe. Hyresnivån är anständig, och vi har lyckats få lite bidrag från det lokala näringslivet. Gnesta är ett lämpligt utflyktsmål för en trevlig söndag. Och så ligger lokalen i närheten av min bostad, vilket förstås underlättar det för mig att leda verksamheten där. Vi hoppas att genom donationer kunna bygga upp en permanent samling, och dessutom kommer inbjudna fotografer att visa olika utställningar. Vi öppnar med ett verkligt hett område: svensk gatufotografi!"
Svar från Benganbus 2011-08-07 08:20
Det var en kul och trevligt kristallkula Ernst Göran! :)
Tack för den morgonläsningen! :)
/Bengan
Det var roligt att se publiken, intresset och alla bilderna vid Gnesta-planket! Jag hade stort nöje av detta! Och köpte också en del. Men en sak i den här bloggen förstår jag inte: Vad är "Nya Fotografiska" ? Såvitt jag vet kallar sig den nya konsthallen i det gamlaTullhuset vid Stadsgårdskajen "Fotografiska" och inget annat. Eller är det Sörmlands Nyheter som inte riktigt har koll på saker och ting? Värderingen av de utställda bilderna på "Fotografiska" resp. Gnesta-planket är här lämnat helt åt sidan. Marknaden - i detta fall konstmarknaden - har sin egen logik där tillgång och efterfrågan är det viktigaste. Vi har lyckligtvis ännu inga överdomare som bestämmer vad konstverk ska kosta.
Svar från Benganbus 2011-08-07 08:28
Gamla fotografiska de e ju Moderna, de förstår väl alla.... ;)
Ellens Fotografiska, hette förr Ellens Bageri..
Nya tider har "absolut" nya begrepp Staffan! :) ;)
"Typ!" ;)
EGW:s kristallkula spår säkert lysande tider för "Gnesta fotografiska". Pass upp dock för det där med närheten till bostaden; kan bli som för paret på Thielska i slutändan - bråk då ingen vill efterträda chefer som fortsätter sväva omkring i närheten.... (Nu har visst det hela löst sig och de flyttar.)

Att välja bilder är svårt för en som inte samlat på sig ett sådant lager som du måtte ha gjort. Avundas inte din uppgift, men lycka till!
Svar från Benganbus 2011-08-07 08:23
Skall tänka på det här med bostaden! ;)
Vad gäller att välja bilder,
mängd har inget med kvalitet att göra...tyvärr.. ;)
/B(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg