Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1188 / En spaning går i mål...

 

 

 

På plats!

 

 

 

"Reptilskinnet"

 

"Detta är den vackraste väg vi beskådat i detta långa land med 10 000 mil vägar.  Dessa 700 meter (endast trafikerade med krypmossa och skolbuss) kryper fram som ett tungt strömdrag av honung i den slocknade skymningen.
Hit skall ni ställa resan.
Här kommer ni till sist fram."

(K-märkt på väg.  Staffan Bengtsson och Göran Willis.)

 

 

 

Vi körde såklart hela vägen i vänstertrafik...

"Det fanns en tid när det gick vägar genom Sverige som ingen trafikerar längre. Det var då när barn villigt lärde sig Sveriges städer tack vara nummerskyltarnas länsbokstäver och CeGe Hammarlund pratade bil och spelade skivor i radion.
K-spanarna Staffan Bengtsson och Göran Willis gör en samtidsarkeologisk utflykt längs med dessa vägar i "K-märkt på väg. 

I "K-märkt på väg" är det mackar, motell, minigolfbanor, sorgsna caféer och en hundkyrkogård som inventeras. Detta är vägarnas historia, men också bilens och stadsplanerarnas historia, skriven med ett överdådigt gott humör och fingertoppskänsla för en svunnen tidsanda.
Och trots utglesning och rivningshysteri ligger Sverige kvar, konstaterar K-spanarna, för så länge våra släktingar befolkar småsamhällena finns det vägar att utforska.

Efter att ha rest kors och tvärs i landet K-märker på sätt och vis Bengtsson och Willis hela Sverige "som en outforskad kontinent".

Tidningen Folket. "K-märkt på väg" - en pocket om en svunnen tidsanda
(Lördag 16 juli 2011)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Staffan_Bengtsson

http://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ran_Willis

 

  

Och stenbron från 1739, använd av bilister så sent som 1955, den bilden får ni på köpet.

 

/Bengan

 

Ps. Utökad spaningsinformation kommer i senare blogg..

 

 

 

Inlagt 2011-07-16 10:06 | Läst 3421 ggr. | Permalink
Dessa övergivna vägstumpar som man snubblar över ibland fascinerar mig verkligen. En gång kom jag till och med på en liten bro ute i skogen. Det fanns inte ett spår kvar av vägen som måste ha gått där en gång. Ibland kan man också hitta gamla övervuxna järnvägsbankar.
Välkommen hem!
En spaning helt i min smak.
Jag har själv en svag böjelse åt gamla vägstumpar och d:o kartor, och har tagit en och annan "genväg". :-)
Så den fanns kvar. Jag trodde den hade försvunnit när de byggde den nyaste vägen. Det fanns en liten bit asfalterad väg med gula markeringar och såna där vita räcken i svängarna som man såg överallt förr nästan inne i Ljungskile ganska länge, men är nog borta nu.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg