Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1185 / Time pass liksom! ;)

 

Kul det här med Gnesta-planket, som också ger mig själv en påminnelse om tidigare utställningar.  För det är kul och trevligt att få visa sina bilder på vägg. Har visat bilder på bibliotek, på företag, på Planket i Vitabergsparken i Stockholm på Konstrundor osv.

Å visst kan det vara en del jobb innan utställningen med att välja, att välja bilder är det svåraste, men som sagt, det här e kul!
Och det som jag gillar mest, det är att få träffa andra fotografer och besökare vid utställningarna! Visst är det trevligt att få sälja några bilder, men det trevliga e alla möten vid en utställning!
Tycker jag i alla fall!  :)

Satt och bläddrade i gamla bloggar, och hittar en blogg från 2007 som handlar om en utställning i Skåne. Några av er har säkert sett bloggen tidigare, men för er andra, håll till godo med en sommarrepris! ;)

http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-att-hanga-gatufotobilder-40.htm

 

Annars inget nytt, den analoga M Leican funkar fint, och det finns Tri-X att köpa, så vad är problemet!?  ;)  :)

Ha det bra i sommaren!
/Bengan

 

 

Inlagt 2011-07-07 00:02 | Läst 3376 ggr. | Permalink
Med M2:an och en Tri-X, då försvinner bekymren. Om så bara för en stund. :-)
Hur ska du göra när det inte finns Tri-X att köpa längre? :)
Det sägs att Kodak står på randen till KK. Vad händer då med Tri-X?
avslutad130917 2011-07-07 08:43
Ilford HP 5+ fins fortfarande Foma pan med rätt framkallade så blir den också riktigt bra. Såg kontakter med Koudelka bilder, en med en av hans legendariska bilder var tagen med Orwo. Så Tri-x är inte allt och ingenting.
Darwins teorier om evolution och naturligt urval går nog att applicera på ekonomin också. De produkter som inte kan anpassas till den rådande efterfrågan slås ut. Visst är det tråkigt att så fina kameror en dag kanske inte går att använda men den rådande utvecklingen går knappast att hejda. Vad som händer längre fram vet vi ju naturligtvis inget om. Kanske filmen får en pånyttfödelse? Min kristallkula säger inget, den tiger som muren ;-).(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg