Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1078 / Existensiella funderingar om hur det är att vara en Fladdermus.. ;)

 

 

 

Sitter och läser morgontidningarna som vanligt, och Södermanlands Nyheter verkar ha senare utlandsnyheter än DN. (Även senare och aktuellare sportnyheter)
Det här kan man nog tolka på flera sätt, men tror i alla fall att SN jobbar litet ekonomiskt smartare, man låter tex gärna läsarna ta bilder och skriva i tidningen, det blir i alla fall billigare. ;)

Tror DN har ekonomiska problem i stort, för prenumerationavgiften har i alla fall gått upp.
Jag kanske skall titta på ett billigare alternativ, det finns ju billiga och bra "gratisnyheter" på webben...  ;)

 

 

Tror det här hör framtiden till!  Jag menar, att få bra nyheter gratis!  :)


Varför använda dyra journalister och fotografer när tex läsare kan leverera bilder och texter gratis! ;)
Och man kan säkert be några bloggare att skriva texter också, det finns ju så många duktiga bloggare i dag, titta här på Fotosidan!
Då kan man spara in på mediautbildningar också! ;)

Å andra sidan, om man utbildar många inom Media å så'nt, och det blir många utbildade som blir arbetslösa, då kan man som Mediaföretag pressa priset på arbetskraften! Tillgång och efterfrågan liksom! :)
Man får provjobba nå't år utan lön! ;)

Mycket av vårt "välstånd" bygger på billig arbetskraft, eller hur man skall formulera det!  För skulle vi behöva betala full lön till alla andra som gör våra grejer, mat å bilar å så'nt, då hade vi nog bara råd med några få saker.  ;)

Därför e det viktigt att hitta billiga alternativ, tex billigt kött tillverkas i Argentina och inte på Svenska gårdar, billiga gympadojor görs billigast i Kina.
Kan inte låta bli att tänka på att Kina e ju ett Kommunistland...
Skall man handla med sådana ofria länder? Ta Kuba tex, där sätter vi i alla fall hårt mot hårt!!  ;)

Men Ok, vad gäller bilar och andra viktiga saker för oss som vi tidigare gjorde i Sverige, så görs det mycket billigare i Kina, som Kina-Volvo tex!
Jag menar, billigare för ägaren av fabriken, kanske inte så mycket för konsumenten. Men det ger jobb!  I Kina alltså!  :)

Å för att återkomma till nyhetskribenter, och då utrikeskorrespondenter, så söker SvT medarbetare, "Är du på plats i japan eller Libyen, hör av dig!"
Så e du på plats, hör av dig!  ;)

/Bengan

 

Ps, Vad gäller Fladdermusen så är det ett intressant allmängiltligt existensiellt problem, att vara en fladdermus kan bara en Fladermus vara!
Likaväl som att vi skulle kunna förstå en annan människa.... :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Nagel

 

 

 

Inlagt 2011-03-21 09:28 | Läst 3433 ggr. | Permalink
Bilden är från en tid då allt var mycket rejälare. Volvo PV och vänstertrafik. Det är väl Strandvägen? Och så DN, den har blivit sämre enl. min åsikt och billigare i utförandet. Även den stora "fina" tidningen måste spara.
/John-Erik
Jag är på plats i Vällingby. Men jag har inget att rapportera!
Batman kan väl få vara en fladdermus. Ibland i alla fall.
Här går jag bet, inte ens ett tappat Leicalock på trottoaren men bilden är givetvis tagen med en slik fotoapparat, eller hur......?

/krister (även han på plats i Vällingby)
Thomas Nagel är kritisk mot Wittgenstein. Jag kan förstås det. Jag tror att Wittgenstein påpekade att filosofiska problem uppstår på grund av att vårt språk tillåter oss att formulera dem. Kan inte vara kul att få sig det i ansiktet, när man försöker reda ut skillnaden mellan subjektivt och och objektivt, för att inte tala om att definiera olika slags objektivitet.

En gråmulen dag på Strandvägen för 50 år sedan åskådliggörs mer objektivt (effektivare?) på bild än av en filosofisk analys. Tror jag. Just nu. Rent imaginativt, alltså.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg