Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1077 / Egen fotoutställning, e de så kul egentligen!? ;)

 

 

 

The Bridge


Plockade bort mina bilder från Culturum i Nyköping i eftermiddags,
och nu blir det snart dags för nästa utställning, och efter den så blir det en utställning i sommar, och så blir det Konstrundan i September och så blir det sannolikt en utställning till innan året är slut!
Man e uppe i smöret liksom....eller? ;)

Nåja, nu skall jag berätta som det är i verkligheten! ;)
Men, visst e det trevligt att få visa upp sina bilder, för det är väl därför man fotar!?

 

Biljett

 

Men det tar också tid att planera inför en utställning, och så kostar det!  Kopior och ramar osv, osv.
Å inte så mycket blir det sålt heller!  Litet gnäll måste det också vara!   ;)

Men va e då vitsen med en utställning då?
Jag tycker det är trevligt och kul att få visa upp mina bilder, å se'n träffa människor och prata foto!  ;)  Lyxliv liksom!
Och visst kan det generera andra saker, som nå'n föreläsning, fotojobb, sälja nå'n bild osv, men det är inte det som är huvudsaken.

 

Och att jobba som fotograf, skulle säkert kännas lockande för många, men inte för mig, då skulle jag känna mig instängd! (Har faktiskt jobbat som fotograf för väldigt länge sedan) Och då hann jag tyvärr sällan fota det jag själv ville! :)

Påminner om några andra jobb jag haft under åren, tex skidlärare, guldsmed,
visst låter det häftigt, men efter ett tag så blir det som alla andra jobb, rutin likom, och du måste vara på plats, och efter ett tag...! ;)

 

Vy från ett galleri

 

Det är som en "fri och oberoende konstnär med konstnärslön" = pensionär, som den konstnärliga friheten ökar! ;)

Å så e det inte alls så dumt det här med utställningar!

/Bengan

 

Ps.
Och vad gäller att jobba som fotograf, då får man nog inte få välja kamera heller! ;) Hur spännande, intressant, frisinnat och konstnärligt låter det på en skala!?  ;) :)

 

Fri, udda och oberoende konstnärskamera! ;)

 

 

 

Inlagt 2011-03-20 20:02 | Läst 2823 ggr. | Permalink
Det fina med att ha ett annat jobb är att man kan bli mätt medan man fotar det man har lust med på fritiden =) Om jobbet blir tråkigt ibland har man i alla fall något roligt att se fram emot. Och så får man ju välja vilken utrurtning man vill. Det är värt mycket. Drömjobb eller drömfritid? Jag väljer det senare.
Bilderna vill man förstås visa. Man är väl ingen Vivian Maier heller!
Bra att du är tillbaka i bloggandet, Bengt.
Ehum... ...vore kul att ha en av dina fina bilder på väggen!
Utställningar i både stort eller litet format är bra för alla fotografer förutsatt att man har något att säga och så får man snacka bild också vilket alltid är kul :) Utsällningar kostar som du säger pengar men det går även att ställa ut för en betydligt bredare publik på ex. 591 Photograhpy Blog, det börjar faktiskt bli dags för dig att köra en retrospektiv utställning där Bengan, jag tror att den skulle bli mycket uppskattad!

Jag jobbar förvisso som fotojournalist för tillfället och jag har förmånen av att få fotografer och skriva om sådant som ligger mig varmt om hjärtat, men jag har faktiskt lite svårt att skilja på arbets- och fritidsarbete just nu med det är å andra sidan bara positivt :) Men att jobba som press-, sport- eller reklamfotograf det vill jag inte, det skulle bli lite väl mycket löpande band för mig och jag skulle snart känna mig instängd och fångad...
//Chasid
Det är tydligen rätt kul med egen utställning i alla fall. Fast egentligen är det väl din Leica-utrustning du helst skulle vilja ställa ut? :-D(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg