Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1055 / Kortblogg om hängningen och vernissagen på Culturum i Nyköping i eftermiddag..

 

 

 

Trodde jag va ute i god tid med en karta från Eniro i bilen för att komma till Culturum i Nyköping!  Men på Enirokartan stog det inte var det är enkelriktat, å inte heller var det finns lediga P-platser!


Till slut så va jag i Culturum, se'n va det bara att börja hänga upp. Och ni som inte hängt bilder, ni vet inte hur sakta det går, spika upp går fort, men mäta var bilderna skall sitta, och se'n ändra , och mäta igen, ändra igen, det tar tid!  Men till slut så var bilderna på plats.

 

 

Landshövding Bo Könberg och Torsten Götlin

Torsten Götlin, vår curator, startade med att berättade om sin pappa Hovfotograf Curt Götlin och hans fotografering, sedan några ord av ordföranden i Nyköpings kommun Urban Granström, se'n fick vi fotografer kort presentera oss och se'n öppnade  Landshövding Bo Könberg utställningen med ett litet tal om kulturens vikt i det moderna samhället.

Se'n blev det bildtittande!

 

 

 

 

 

De e en bra plats att hänga på i Culturum, för det är i själva biblioteket, och människor tvingas att gå förbi bilderna :) Det är som en passage liksom, en mycket bra vägg att hänga på alltså!  :)

 

 

 

Så passa på och njut av fotokulturen i Nyköping på Culturum fram till den 20 mars!

 /Bengan

 

 

Inlagt 2011-02-28 22:09 | Läst 9725 ggr. | Permalink
Härligt att du får lite äventyrliga resor. Lite annat än att skutta runt med Roffe i trädgården :) Hoppas du fick med dig favoritkameran, så du har lite att hänga upp i framtiden med.
Svar från Benganbus 2011-02-28 22:56
Det här som Culturen finns, i sta'n finns det bara dåligt sandade trottoarer!
Jäpp, hade säkerhetskopieringskameran med också!
B)
Ser bra ut Bengan! Och nästa steg måste väl bli en bok?
Svar från Benganbus 2011-03-01 12:53
Tjat...! ;) :)
hej bengt,ja nu är man värkligen på hemmaplan,när man tittar på dina bilder i från kulturum,de blir nog i övermorgon jag cycklar ner en sväng i från brankärr för i morgon hade jag tänkt at cyckla till fotoklubben o göra lite svartvita bilder i från söndagens studiofotografering,kanske man träffer på dig där nere i övermorgon också hälsningar harald
Svar från Benganbus 2011-03-01 12:57
Hej Harald
Jag hinner inte åka ner förrän i helgen igen, vet inte riktigt vilken dag ännu.
/B
Aha, nu förstår jag, ni har utställningen i biblioteket! Ja, det är bättre än i Culturums foajé. När jag bodde i Nyköping pratade vi inte om bibliset som Culturum, utan vi sa biblioteket. Det är ett ställe jag verkligen diggade när vi bodde där. Parkering i innerstan är ingen fråga jag ägnade mycket uppmärksamhet åt. Vi bodde i innerstan och hade allt (inklusive Culturum) inom gångavstånd.
Svar från Benganbus 2011-03-01 13:08
Jag har dålig koll på läget i Nyköping, de va första gången jag va där inne på biblan. Normalt när vi e i Nyköping så blir att promenera från hamnen, förbi Nyköpings Hus och upp till torget till nå't fik, å se'n runt litet i sta'n innan vi går ner till bilen igen! :)
Dina bilder verkar göra sig bra även i Nyköping :-). Det är inte många som får sin bilder granskade av en landshövding :-). Snygg inramning. Vilken ram har du använt?
Svar från Benganbus 2011-03-01 13:04
Tack!
Ramarna jag har är ganska enkla i aluminium, svarta. Jag har valt modellen för att jag enkelt skall kunna byta bilder i dom.
Jag har en femton ramar jag använder på det här sättet.
Tror dom kostade 170:- st
ACCESS heter dom 40 x 50 cm å vilken tillverkare..? Vet tyvärr inte?
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg