Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1051 / Vad är det för märkvärdigt med en M Leica!?

 

 

 

 

Bra fråga, en mycket bra formulerad fråga! Tycker många fler bör ställa den frågan! Och speciellt innan man börjar fundera på att skaffa sig en analog gammal M Leica!

Jag har berört det här ämnet i några tidigare bloggar, men jag misstänker att det tillkommer nya läsare i Bloggvärlden här på Fotosidan  som ännu inte har genomskådat den förfinade hjärntvätt som pågår! ;)

För det är inget märkvärdigt med en M Leica!
Det är en skäligen enkel konstruktion!
Så varför skall man då ha en M Leica?

Tycker som sagt att det är viktig att uppmärksamma att det pågår en förädisk men förfinad reklam för mätsökarkameror i allmänhet, och M Leica i synnerhet just här på Fotosidan! :)

Så låt dig inte luras! M Leica är en gammal konstruktion, den är analog, du måste stoppa in en film i kameran, å den har oftast ingen exponeringhjälp, och du som användare måste sedan bla dra fram filmen, ställa in tiden, ställa in rätt bländare, ställa in avståndet, innan du till slut äntligen kan ta en enda bild!
En bild som du inte vet något om förrän du har framkallat filmen, å det är kanske ett halvår senare!

Så fotovänner, det här är ingen framtidskamera! Här får du inte den minsta hjälp i ditt fotograferande,  här måste du lära dig saker, förstå vad som händer i kameran, och allt det här tar såklart tid!
Tar tid från dina andra intressanta intressen!

Och så e dom inte billiga heller dom här gamla analoga M Leicorna!
Och så håller dom onödigt länge!!

Så se upp för den här förfinade, förädiska men lockande reklamen som förekommer då och då i vissa Bloggar! ;)
Dom vill bara dra ned dig i fördärvet också!  Så var vaksam!! :)

Med vänliga omtankehälsningar från Bengan

 

Inte ett hjälpmedel i sikte! Bara en massa siffror! Hur skall man då veta vad man skall göra!?

 

 

Inlagt 2011-02-26 12:58 | Läst 8130 ggr. | Permalink
Så talar en bra säljare=)
Upprörande detta!! Propagera för, och med lömska formuleringar förorda gamla obsoleta prylar som hör hemma i det växande sopberget. Vet han inte Gnesta-Bengan att han är en fara för välfärden. En fara för ett riktigt sinnelag, sunda värderingar, samt för skolan vården och omsorgen.
Hur skulle det gå om alla gjorde som Bengan?? Tillverkare och marknadsförare fick släpa sig fram i sitt armods nöd, sorgeligen klagande över stripiga hustrur och svältande barn. Dom skulle rent av tvingas ända produktionsinriktningen. Hemska tanke - det Gudarna förbjude!
Nej framtidstro och teknikoptimism skall vi ha, the latest Brand New. Bort med alla bakåtsträvande kufar. Kärnkraftverk i ett pärlband längs kusterna som någon framsynt person utmålade - så att vi får nästan gratis energi till alla våra fina nya grejer. Så skall det vara i vår sköna nya värld.
Måste säga att jag (utan att ironisera) tycker detsamma om de digitala varianterna. Dessutom; varför ska man lära sig att fota med film? Digitaltekniken är ju en av de få positiva inovationer som hänt. Nu slipper man ju att blaska med miljö- och hälsofarliga vätskor.

Vill minnas att jag hade konstanta eksem på händerna av dessa kemikalier och då var jag ändå bara hobbyfotograf.

Med det vill jag inte ha sagt att miljön som helhet skulle ha förbättrats. Åtminsone inte i världen.

Fast det är klart...Miljön blir ju ett sekundärt problem i jämförelse med bevarandet av gamla fina traditioner....
Vad negativa folk är.. Att lära sig, och lära sig från grunden tycker jag bara är bra, därför köpte jag just en gammal M Leica. Dessutom är den inte av plast, eller gjord på kärnkraft :) Miljöfarliga vätskor är okej, när enbart plasten och alla processer som gör en DSLR är miljöfarliga. Long live Leica!

Det är förståss med glimten i ögat jag skriver detta, för er som undrar.
Hade jag vetat innan att det var så svårt, och framförallt omodernt, hade jag aldrig köpt någon Leica... :-)

/Förförd, som kämpar för att komma upp ur träsket...
Bengt!
Du är ormen i fotoparadiset ;)
Det är tur att de digitala Leicorna är så förbaskat dyra att man inte är frestad att köpa dem, för de tar onödigt bra bilder!
Jag har till min förvåning upptäckt att en gammal M-Leica fungerar felfritt och ger bra resultat tekniskt, även om man inte är så kunnig. Det enda jag är förvånad över är att jag måste tänka bilden själv precis som på en digital produkt! Det var inte ett dugg bättre förr, inte ens glädjen i att byta batterier finns...
Det svåra ligger inte i det svåra, utan det svåra ligger i det lätta. För när vem som helst kan klicka av en digital bild, då hjälper inte hjälpfunktioner för att sticka ut ur mängden digitala bilder.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg