Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1033 / Att prata med människor man möter och ta en bild.

 

Försöker hålla ordning i röran av bilder i datorn. De e inte så lätt. De e som att försöka städa på vinden, man kommer igenstans för man hittar hela tiden intressanta grejer, eller bilder! :)

Och de flesta bilderna har en historia, en bakgrund alltså, som det är lätt att fastna i då man ser bilden igen. Och ofta när en bild har legat ett tag, så tycker jag den även har mognat på nå't sätt....

Jag hade varit nere på baksidan av gamla godsmagasinet i Gnesta för att mäta väggen  för vår utställning Gnesta-Planket alltså. Skulle mäta med en tumstock för att se hur mycket utrymme varje fotograf skulle få på utställningen.

Baksidan på godsmagasinet är verkligen en baksida, som gör att där kan man sitta utan att det syns från huvudgatan. Där brukar det sitta några män under dagarna. Så när jag kom dit så satt det några där, så jag morsade och berättade vad jag skulle göra! Vi pratade sedan om dagsläget liksom, å jag berättade mera om utställningen som vi skulle ha, och efter ett tag så frågade jag om jag kunde ta en bild. Jodå, det gick bra.

 

 

Här e bilden.

Så vare med det!

Godnatt, önskar Bengan

 

Ps.
Förvirrande kommetarer här nedan om analogt resp digitalt!  ;)  :)

Får väl förklara min "kärlek" till det digitala, det går fort att framkalla!
Nå't annat e det inte!
I allt annat e det analoga bäst! ;) :)

 

 

Inlagt 2011-02-14 22:06 | Läst 3598 ggr. | Permalink
Blir fint med de där digitala apparaterna :)
Du får nog köpa en X100 i alla fall ;)
-affe
En ståtlig gentleman! Och lättklädd i vinterkylan? Om den är digital så måste jag säga att du bemästrar svartvitt digitalfoto så bra att man kan undra varför du håller på med det analoga. Men det är väl gammal rostfri kärlek.
Bilden tog du inte igår i alla fall. Väldigt lite snö i Gnesta i så fall. Ok, det är väl en årgångsbild som mognat =)
Fint porträtt och visst är bilden från i somras, då får man gissa på Tri-X.
/John-Erik
Jag har städat vinden ett antal gånger men det märks inte. Det verkar som om jag bara flyttar omkring sakerna i stället. Lagrade bilder "smakar" altid bäst :-).
Bra porträttbild! Jag har fått en hel del givande pratstunder på samma vis som dig Bengt. Ibland blir jag överraskad över personernas bakgrund. Jag pratade med en överförfriskad man i Huskvarna för tio - femton år sedan och han berättade att han hade varit kommunalråd i Jönköping innan spriten tog över, han hade gjort resan från toppen till botten... Han ville dock inte att jag fotograferade honom och det respekterade jag!
//Chasid
Ps: Du verkar vara sugen på en ny digitalkamera, har du kollat upp Ricoh? De är visst på gång med en Leica-M modul till sin "systemkamera".



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg