Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1020 / Kvällsblogg med aktuell musik!

 

 

Ellens Bageri

 


Ikväll blir det även litet utrikes i bloggen, för det händer ju en del utrikes, som sannolikt även kommer att beröra oss, som det alltid gör. Och som Bo Inge Andersson SVT säger: Världens ledare vrider på sig som metmaskar på en krok. Det handlar om Egypten. Å ena sidan är man för demokrati och yttrandefrihet.
Å andra sidan är rädslan stor för vad som ska komma efter Hosni Mubarak.
http://svt.se/2.116614/1.2313590/darfor_mumlar_varldens_ledare


De här som händer utrikes, de e som klimatet, det är inte heller lokalt, även om vi kanske önskar det! ;) Och för några dagar framåt kan man nog se utvecklingen, men sedan gäller något helt annat.
Det blir Kaotiska system, system där små förändringar i initialvärden (starttillstånd) ger stora och på sikt oförutsägbara skillnader i tillstånd,
ett fenomen som har fått namnet Fjärilseffekten. Oförutsägbara skillnader kan uppstå även om systemet styrs av deterministiska lagar...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kaosforskning

 

(Hundratatals demonstranter dödades på Jalehtorget i Teheran 1978. Folket massmobiliserades mot monarkin och landet kastades in i ett våldsamt kaos. Den Iranska revolutionen startade. Khomeini kom 1979 tillbaka från sin exil i Frankrike. Han skapade en teokratisk stat utan politiska partier....)
Vi får snart se vart Egypten tar vägen....


Ok, de va de om de. Och sen har jag lyssnat på musik och tittat på bilder till den musiken i kväll på youtube. 

http://www.youtube.com/watch?v=XjhaTwz_BoI

http://www.youtube.com/watch?v=R1nlY3uMAKM

http://www.youtube.com/watch?v=SNocyz1NRjA&feature=related


Och som sagt, om morgondagen vet vi inte så speciellt mycket!  ;)
God natt önskar Bengan

 

 

Ellens Bageri

 

Inlagt 2011-02-01 20:54 | Läst 3523 ggr. | Permalink
Hållbar demokrati bygger man inte över en natt. Jag hoppas att det kommer något gott ur upproren i Tunisien och Egypten för jag tror inte att befolkningen i dessa länder backar nu när de ser vad ett enat folk kan åstadkomma. Fina bilder från Ellens. Digitala?
Intressant att se vad som händer i Egypten minsann. Blir det folkets längtan efter frihet (hos oss har väl knappt någon vetat att de inte är så fria) eller islamister som tar över? Alla kämpar emot regimen tillsammans, men sedan? Tar de fundamentalistiska krafterna över såsom skedde i Iran 1978-79. Fast och andra sidan var/är Iran lite annan sak, eller mycker mer en annan sak.

Verkar trivsamt det där med Ellen. Man blir riktigt avundsjuk...
Vi har det bra i Sverige, med Ellen o allt.

Ikväll händer det större saker i Egypten: Hosni Mubarak meddelar att han lämnar presidentposten när mandattiden går ut i september, men kommer folket verkligen vilja vänta till september? Tror inte det...

T
Får man svära i kyrkan (den koptiska) eller på Ellens? Vad händer på Ellens? Med andra ord vad händer med vårt hem ??? Tjejerna tvinnar håret och frågar sig... Osäkerheten breder ut sig.
God stämning på Ellens i alla fall. Carpe Diem!(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg