Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1018 / Finepix X100 och den nya tiden i Konungariket Sverige.

 

 


Måndagsmogon och tidningsläsning som vanligt. En sak som jag lärt mig under åren är att tidningarna skriver mycket om katastrofer, och det blir mer och mer, för det är det som säljer! Det har tidningarna såklart koll på! Och det vet ju alla som saktar farten då man passerar en trafikolycka! ;)

En annan sak, det är att reklamen ökat i tidningarna, många tidningar har blivit som ett reklamblad, så tidningarna har blivit tunnare men ändå tjockare. Då kan man ju fundera på vad det innebär, för den som vill.

Vad gäller kameran Finepix X100, kameran som ännu inte är färdig, så tycker jag att marknadsföringen är mycket smart!  Även om inte alla tycker så, men det är nog också meningen!  ;)

Det finns en blandning av nostalgi och modern teknik blandad i kameran,
och det används såklart även i marknadsföringen. Och att som ev användare fått vara med och tycka, och få ett nyhetsmail då och då, och där se vad som händer under kamerautvecklingen, det får också många att bli intresserade och engagerade!  Smart, och ganska trevligt!

Många andra stora företag presenterar ofta bara den färdiga produkten och säger, det här är nytt och bra för er!

Så det skall bli spännande att se hur Finepix X100 blir!

Och att använda "det gamla välkända kameraskalet" och se'n lägga in den nya tekniken, de e smart liksom!  Vi har ju sett det tidigare i bilar bla.

Passar väl inte alla konsumenter, men tillräckligt många vad gäller X100 tror Fujifilm!


/Bengan

 

Ps. Hittade en intressant artikel i Söndagens DN, "Vad skall vi ha tillsammans?" Stefan Jonsson. DN Kultursöndag.  Opinion.
En bra fråga vad gäller skolor, kommunikationer, sjukvård mm.
(Hittade tyvärr ingen länk till artikeln, någon annan som gjort det?)

 

 

 

Inlagt 2011-01-31 07:45 | Läst 7305 ggr. | Permalink
Jag har också märkt att fast tidningen är ordentligt tjock så finns det allt mindre att läsa i den. Har de sparat in på duktiga grävande journalister som kan skriva långa intressanta artiklar?
Svar från Benganbus 2011-01-31 08:54
Man hyr in nå'n "journalist" som e på semester i det oroliga området, och ringer upp denna på mobiltelefon och frågar: "Ser du nå't otäckt?" ;)
Och "journalisten" blir jätteglad, de e nästan som att va med i Idol, och kan sedan berätta för sina vänner! :)
Billigt och bra på många sätt! ;)
/B
Allt mer samma nyheter i alla tidningar,som presenteras med precis samma text och ev. bild som hos dom andra. Lite som ett färdigt nyhetskoncept som säljs till hugade spekulanter för en billig peng. Det där med att kritiskt granska vad som kommer in, verkar vara en kostsam process. Men va faan, vi har ju Let's Dance och Idol att bli upprörda över i stugorna
Svar från Benganbus 2011-01-31 09:00
Jäpp så är det! Konstnadseffektivt! ;)
De e ju så vi vill ha det!? Billigt liksom...?
Men vi får ju alla samma nyheter i alla fall!? :)
B)
Tidningarna verkar gjorda för den stressade pendlaren som ska hinna läsa tidningen på tunnelbanan eller pendeltåget på väg till jobbet. Katastrofer är bra, de drar till sig uppmärksamheten, och så stora annonser med Superrea förstås.......
//Claes
Svar från Benganbus 2011-01-31 19:19
Man får nog se det som reklamblad, både vad gäller nyheter och varor!
Så'n e tiden numera.
/B
Det blir bara mer och mer reklam i tidningarna. Många morgontidningar har krav på en 15 % avkastning till sina ägare. Reklamen gör även att en del tidningar inte riktigt vågar skriva om allt, det gäller ju att inte stöta sig allt för mycket med företagen som betalar för dyra helsidor och då är det bättre att fylla tidningen med icke kritiska lättnyheter. Med tanke på denna utvecklingen så kan man undra vem som egentligen granskar samhället idag och vem granskar dem som granskar?
//Chasid
Ps: Snart vågar väl inte tidningsbuden att dela ut morgontidningarna i brevlådor med texten reklam nej tack :)
Svar från Benganbus 2011-01-31 19:21
Det här är ju det stora problemet för pressen i USA, skriver man nå't olämpligt så kan en stor annonsör kliva av,
så man måste fråga stor-annonsören innan man skriver viss saker!
Fri press liksom! ;)
/B
Det är inte bara i USA som en del tidningar undviker att stöta sig med sina stora annonsörer, det problemet finns tyvärr även i Sverige och det är tyvärr vanligare än vad vi tror... Den "fria" pressen i Sverige har större likheter med den italienska pressen än vad den vill medge...

Men för att återknyta till ämnet Fuji Finepix X100. Jag har förvisso lovat att inte skriva om spännande kamerarykten i min blogg men vad hindrar mig från att göra det i din blogg Bengan särskilt som jag tror att det här ryktet kan komma att intressera dig :) Det ryktas om att en stor japansk kameratillverkare filar på en digital variant av den här kameran: http://www.cameraquest.com/nrfblsp2005.htm om jag har förstått det rätt så kommer den att få en liknande sökare som X100, små utbytbara objektiv (ej Leica M), Live View, sensor i småbildsformat och sist men inte minst en riktigt häftig prislapp. Leica har visat att det trots allt finns en marknad för små dyra exklusiva kameror och den marknaden vill inte japanerna missa!
//Chasid
Svar från Benganbus 2011-01-31 21:04
Anade att det skulle komma problem förr eller senare!! ;)
Å andra sidan, skönt att höra om prislappen,
då behöver man inte bry sig liksom! ;)
/B
Ps. Om det nu inte bara e ett rykte....
Holger Bloms skrivning är lite intressant. Han tycks använda ordet "samhälle" i en lite äldre betydelse än den som är vanlig i dag. Förr i tiden var ett samhälle detsamma som en tätort, och jag kan tänka mig att det är vad HB menar. Sedan har betydelsen av ordet glidit, så att vi med samhälle menar den offentliga kulturen, inklusive institutioner av alla slag. "Samhället" är ofta numer stat och kommun som administrativa anordningar.

Jag är inte språkvetare, så detta får tas som gissningar baserade på hur jag minns att ordet användes när jag var ung.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg