Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1013 / Se upp för valrom och gratis sprit!

 

Ni som vill läsa om foto, eller kanske nå't djupare fotoegensjälsligt, vg läs inte vidare, utan byt blogg!  

 

Ok, nu är det nog bara några få läsare kvar, och du som är kvar, UPA! ;)
Då börjar vi!

 

Tror många människor blir solochvårade, men man kanske inte riktigt fattar det, eller så vill man inte fatta det...? ;)
Och så blir man förbannad när någon talar i klartext, "Du e ju lurad!" 
Och då svarar man!  "Du själv då, e du så bra då!?" ;)

Kom att tänka på det när läste om "Se upp för valrom och gratis sprit"

Och längre ned i texten jag länkar till så står det det:
"Anders Ehnmark betvivlar att den politiska lögnen i dess ursprungliga skepnad - att makthavare ljuger allmänhet och motståndare rakt upp i ansiktet - har blivit vanligare med tiden. Snarare kanske tvärtom: den sortens lögner har i dagens mediesamhälle blivit lättare att avslöja och kan få trista följder vid allmänna val."  ;)

Visst är det aktuellt det här! :)  ;)

 

Ok, här startar avdelning egen morgonläsning! För den som vill alltså!

Och som sagt. annars finns det andra bloggar med litet annat innehåll att läsa så här på morgonen!  Litet mer subtila..?
Eller finns det ett dolt ändamål även bakom den bloggen...?  ;)  :)

Men som sagt, här e "självstudier" för den som vill! :)
http://www.dn.se/nyheter/nyheter---hem1/se-upp-for-valrom-och-gratis-sprit

 

/Bengan

 

 

Ps.
Jag skall kanske ändå ha något fotoliknande i bloggen, bloggen är ju på en fotosida! Så Ok, då är det så här, alla har vi nog några mörka sidor inom oss, som i Batman, "The Dark Knight"...
Så här kommer en av mina mörka sidor! ;)

Jag har under åren även fotat med SLR då och då!
För de flesta kanske tror att jag alltid fotat med en M Leica!? 
Men alla gör vi våra snedsteg! ;)



Här är i alla fall en av mina SLR-favoriter!

Så även om ni inte vill kommentera artikeln jag länkar till, så kanske ni i alla fall kan kommentera kameran..!?  ;)  :)

 

 

En annan dold favorit, även den en Contax! Från 1950!

 

 

Inlagt 2011-01-26 07:39 | Läst 4196 ggr. | Permalink
Alla har vi mörka sidor. Det är de som speglarna avslöjar. Ett parallellt universum. Bäst är att inte använda spegeln för ofta. Den där svarta är ju extra mörk i synen medan den andra ser ut som en kamera ska (=kromad). Eller är det bara en ulv i fårakläder?
Spegelreflexernas era är snart förbi. De går samma öde till mötes som dinosaurierna.
Svar från Benganbus 2011-01-26 08:55
SLR e en dinosaurie, sa Bull! :)
Om kamerorna kan jag väl tycka och det gör jag, har själv en CONTAX 139 Quartz i mina gömmor, Tyvärr stendöd men optiken är helt ok en 50/1,7 T*
Svar från Benganbus 2011-01-26 08:54
50/1,7 e den bästa normalen!
Men det vill såklart inte dom som har 50/1,4 hålla med om,
då dom betalat mer för den optiken! :)
Jag har blivit uttagen till betatestare av de nya 200-lapparna. Riksbanken vill testa noga innan man släpper ut dem till allmänheten. Det kostar inget, man bara byter sina gamla hundringar till de nya sedlarna. Det gäller att hänga med i det moderna samhället :-)

Ha det gott! /Thomas
Svar från Benganbus 2011-01-26 08:51
Vet du om det behövs fler testare..?
B)
Politiker har i alla tider varit skickliga på att halvljuga. D v s de säger inte hela sanningen. Man tar de bitar som passar för tillfället och utesluter de delar som är mindre fördelaktiga. Statistik används ju flitigt av alla politiker och hur man tolkar den till fördel för det egna partiet förekommer ju ständigt. Arbetslöshetsstatistik används väldigt flitigt i debatten. Även om arbetslösheten rent statistiskt stiger så kan en skicklig företrädare för regeringsmakten ändå få det att låta som om den förda politiken är framgångsrik. Utan tvivel är det då här fråga om någon slags lögn. Om det i det här fallen är fråga om en "nyttolögn" à la Macciavelli kan man naturligtvis ha olika synpunkter på. Vi vanliga medborgare får hoppas att press, radio och TV inte sysslar med "nyttolögner" utan säger som det är.
Tyngden av den mörka sidan är påtaglig sedan jag använde mina betatestade tvåhundralappar till att införskaffa en Pentaxbroiler. Sex gånger sju-negativen är ju så mycket mörkare än tjugofyra gånger trettiosex-negativen. men eftersom millimeter är exaktare än centimeter måste ju fler vara bättre än färre. Eller hur? Fler använder ju det mindre formatet med fler siffror så det måste ju vara bättre. Eller har den svarta sidan med exponeringen att göra? I så fall vill jag att vi ska ha ljusare dagar och längre dagar året om. Den som inte vill det räcker upp en hand. OK, om fler vill det måste det vara rättare än om färre felar. Hmm...
bra resonemang och länk. Ja det är en tänkvärd värld vi lever i. Ett lästips till dig är Boken - Retorik av Mikael Holmgren Caicedo ISBN.978-91-47-08876-8.
Jag har lyckats få s.k utvecklingspengar från jobbet för att gå en kurs i detta. Och det behövs om man gillar hantverket,långsamheten och ödmjukheten och det där som fallit bort ,eftertanken och dialogen. Goa kameror och gluggar gillar dina reflekterande blogg inlägg.

mvh

Lasse
Jag har en god vän som har en gammal Contax. Att hålla i den känns som att hålla i en verktygsmaskin. Den är troligtvis i topptrim, men hon använder den aldrig numer.
Jag har funderat på att skaffa en RTS eller RTS II + 18mm eller 21mm Zeiss. Riktigt snygga kameror! Jag lånade i somras en Contax 139 med 50mm av en vän och stortrivdes med den så kanske en 139 kan vara något för mig att satsa på..Vi får se. RTS I och II är något snyggare med sin Porsche-design.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg