Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 994 / Existensiella funderingar inför en fotoutställning och även om universums framtid.

 

 

Bild 3. Ljuset faller......

 

Har en ny utställning Pg, och har även sålt några bilder, och då borde väl allt vara frid och fröjd? Jo'rå, de e ganska Ok! Men jag har det litet svårt med fotoinspirationen just nu, men det är inget nytt, så här är det varje år vid den här tiden.

Litet blykeps liksom!  Och det drabbar den konstnärliga helheten! ;)

 

 

Bild 4. Fönster....

 

Så just nu är det litet mer läsande och en del praktiskt arbete som gäller, det är bra att ha nå't tvingande vardagligt att göra för att inte tappa styrfart.
Det funkar ofta bra! 
Friluftsliv, (handla, städa) skotta snö, gå ut med Roffe, stapla pelletssäckar, för då blir man bla naturligt trött, och då sover man bra, och det är viktigt!
Och det hjälper i alla fall mig att komma över den här blykepstiden. För det är bara nå'n månad det gäller, för se'n kommer ljuset!!!  :)

Läsandet består ofta av tråkiga saker, tycker i alla fall min fru, typ vår räddning i galaxen e att det finns svarta hål och osynlig materia!
För det som håller ihop, sannolikt väldigt många galaxer, är just svarta hål, och se'n om inte universum expanderade med hjälp av mörk energi, utan va statiskt, så skulle det vara väldigt varmt efter ett tag, och så skulle det hela falla ihop, och vem vill ha det så!?

http://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%B6rk_energi

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvantgravitation

 

Katarinahissen


Å se'n e det litet annat läsande såklart, typ DN, SN och om M Leica och X100  :)

Så e livet just nu!

 

 

#1461108

 

Nu skall jag gå igenom några negativ, och ta en påtår, se'n blir det motion, takskottning, för sotaren e Pg och det har snöat i natt!   Och efter ha takskottat ett tag, då smakar en källarsval öl bra!! :) En del av vår källare håller just nu + 12 grader!  Perfekt för en Carniege Porter!

Carpe Diem!

/Bengan

 

mirror image

 

Ps. Filmtips! 

http://www.youtube.com/watch?v=wEiflMNQJ1o&feature=related

 

 

 

Inlagt 2011-01-16 10:15 | Läst 3394 ggr. | Permalink
De existentiella frågorna kan plåga en undersökande läggning. Samtidigt är det många som anser sig ha kunskapsteoretiska skäl att välja en ännu mera svårbegriplig ontologi. Hursomhelst tycks fördelningen av blykepsar så här års vara spridd bland såväl tröstsökare som självplågare ;)

Något som känns extra verkligt så här års är den nedfallande snön och dess bortforslande för oss villaägare. Inte mycket till motiv för en gatufotograf ändå eftersom det endast är en uppfart från gatan...

Kanske kan man skapa en snöskottargrupp på FS? Eller en undergrupp till svartvitt-poolen som kan heta vitt-vitt?
När jag ändå är igång så får det bli ett ovälkommet tips till. Blykepsgruppens pool grå-grå; )

Hej hopp!
Hans

http://open.spotify.com/track/2yTumMnQl8EPmQNlf4EPGu
Gör som förre SAS chefen Jan Carlzon och vässa pyramiderna! Genom att vässa mina pyramider har jag kunnat planera och strukturera upp mitt fotograferande på så vis att vintern som tidigare var min fotografiska rötmånad med blykeps och allt nu har blivit min fotografiska höjdpunkt och det har lett till att mina allra bästa bilder är tagna under vintermånaderna :) Det går alltid att besegra sina begränsningar och utmaningar har en förmåga att föra konsten framåt :)

Igår testade jag en ny utställningsgiv genom att ställa ut på en 50 års fest! Resultatet blev riktigt bra och en stor summa pengar kommer att gå till bättre behövande familjer i Lettland :)
//Chasid
Själv ska jag snart ta ut en Bombardier ur kylen så att den får lagom temperatur till den italienska fotbollen med Zlatan börjar på TV. Tolv grader låter lagom.
En vacker lokal, är det där du ska ställ ut? Trappan är också elegant. Men vad sitter han i, den dystre mannen? En hiss?

Pelletspanna framstår som ett allt sämre alternativ, ju fler säckar du berättar om att du måste kånka på :-)

Och så har vi detta med tiden och rummet och krafterna och verkligheten som sådan. En fascinerande tankelek. Jag minns en fysiker på FOA som jag pratade med för många år sedan. Han framhöll att "ingen verklighet är bevisbar". Vad är det vi uppnår med vår skenbara kunskap om universums ursprung och framtid? En ersättning för vår avsatte Gud? Ibland känner jag tvivel på värdet av denna del av den moderna fysiken. I alla fall om man betänker att numer inga framsteg kan nås inom den grundläggande fysiken utan biljoninvesteringar i försöksapparater. Big Bang verkar ha blivit den dyraste idén människan någonsin kläckt. En idé som inte är användbar till någonting alls.
Svar från Benganbus 2011-01-16 21:54
Lokalen är gamla väntsalen i Gnesta, och tyvärr så är det ingen utställningslokal, Pressbyrån håller hus där numera efter renoveringen!
Lyssnade på Filosofiska rummet i dag i P1,
hur man bla räknar ut att Universum finns! ;) :)
/B
Vad skönt att dom räknat ut att universum finns. Då finns antagligen jag också :-)
Svar från Benganbus 2011-01-17 09:22
Fast dom va inte helt överens, matematikern och den teoretiske fysikern,
så man skall inte vara tvärsäker! :)
Å moderna fysiker gilla att tala om sannolikheter...
Så det gäller att ta det lugnt när man går ut på trappan! ;)
Ok, jag får väl nöja mig med då att jag sannolikt existerar. Ifall universum möjligen gör det :-)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg