Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 963 / Ibland så kommer det saker man aldrig önskar, och fortare än någon trodde....

 

 

 

Jag bloggade för någon vecka sedan om TV-programmet "De hemliga telegrammen"
http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/57096.htm

Och i bloggen lade jag till några egna synpunkter och funderingar.

 

Tidigare hade Sverige ett anseende att vara litet egensinnigt som land, även om vi hade ett nära samarbete med Väst.
Det här gjorde oss respekterade i många länder, speciellt u-länder, som gjorde att vi ofta fick medlaruppdrag och liknande.
Den här inställningen gav oss även ett litet "fripass" hos vissa terroristgrupper,
man ansåg oss nog inte vara tillräckligt lierad med deras fiende.

Men numera är det annorlunda, och det börjar oroa mig.
Man kan säga så här, börjar man tydligt visa på vilken sida man står på,

så får man räkna med att bli behandlad som den sidan blir behandlad.

Och det här undrar jag om regeringen har tänkt på...?
För vi har ingen erfarenhet av de händelser som kan tänkas komma,
eller resurser att försvara oss mot den här typen av aktiviteter....


Så nu är vi där som sagt, snabbare än någon trodde, eller va beredd på, tyvärr.
Å nu när vi är indragna, så återstår ju bara att fortsätta på den inslagna linjen, och söka hjälp hos den vi stöder, och då blir vi ännu mer indragna och utsatta....

Jag gillar inte den nuvarande utvecklingen!!

/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2010-12-14 17:39 | Läst 3513 ggr. | Permalink
Jag tror att det kan bli farligt om de värsta terroristivrarna får för stort spelrum i debatten. Galningar har det alltid funnits, och kanske borde man vara försiktig med andra slutsatser innan det är klargjort vad som orsakade denne mans illdåd.

Men det ligger i sakens natur att de som lever på vår skräck gärna piskar upp stämningen, vi kommer ihåg hur det fullkomligt vimlade av ryska ubåtar i vår skärgård när försvaret ville ha mer pengar ;)

-affe
Helt rätt Bengt. För man krig utomlands så får man räkna med att det finns en motpart som önskar att slå till mot denna krigförande parts basområde. Svenska folket som känner sig historiskt invaggade i säkerhet, har låtit sig nöja med en falsk frasologi om "fredsbevarande insatser" - när sanningen är den att i alla krig kan en part eller båda hävda att insatserna är fredsbevarande. Att exempelvis slå till massivt och brutalt med militära medel, och snabbt vinna, är synnerligen fredsbevarande, men det blir ju en speciell sorts fred - den som utsätts för det tycker kanske inte att det är så kul. Låt oss erinra oss om att krig nu en gång alltid är just krig.
Den största faran är den politiska korrektheten. Alltså rädslan att säga som det är för att man då blir utmålad som både det ena och andra, då etablissemanget med flit låter bli att skilja på sak och person.

Ett svenskfientligt terrordåd har begåtts. Media oroar sig mest över att det ökar främlingsfientligheten, istället för att oroa sig över mer terror och mer svenskfientlighet. Alla vet vad det leder till, nämligen att främlingsfientligheten kommer att öka ännu mer. Men etablissemanget fortsätter att blunda, idioter som de är.

Är det motsättningar man vill ha så gör man bäst i att hålla käften. Bra att du inte gör det. Även subtila budskap kan få folk att våga diskutera.
Nej, inte gillar man denna utveckling. När man blandar religioner eller politiska rörelser med extremism och hjärntvätt blir konsekvenser allvarliga både i det lilla som i det stora. Ibland finns händelserna lagom långt borta så att de inte berör oss så nämnvärt, i Afganistan eller i Irak, i USA där delar i den så "kristna" högern anser att det är rätt att mörda abortläkare, i Afrika med den "kristna" Herrens arme osv. Nu har vi fått uppleva på nära håll hur en troligen "muslimsk" terrorist har ansett sig ha rätten att utföra ett attentat utan like i svenska förhållanden. Extremismen i sina olika uttryck platsar varken här eller någon annanstans och har i grunden inget med religioner att göra med. Inte är det så komplicerat att "välja sida".
Rauni Melin: "...och har i grunden inget med religioner att göra med."

När såg du senast en ateistisk extremist som förespråkar att man har ihjäl oliktänkande?
"När såg du senast en ateistisk extremist som förespråkar att man har ihjäl oliktänkande?"

Rätt nyligen faktiskt - men minnet är ju kort. En hette Stalin och en annan hette Hitler. Det fanns många av sådana våldsverkare före, och många efter dessa herrar. Principen som dessa människor tillämpar är den gängse fascistiska: "Vi vet hur alla skall leva på bästa sätt - och om man inte inser det, så har vi nog medel därtill"
Nils och Peter, jag tycker inte att Stalin och Hitler var "nyligen" med det mått jag tänkte på. Dessutom är det en myt att Hitler var ateist.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg