Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 954 / Programmet, "De hemliga telegrammen", på SVT Play och dagens bild....

 

 

Mot Sönnertväråklumpen..

 


Fick tips om ett program i SVT Play i går via en annan blogg, tack Bernt Carlzon, tittade på programmet i går kväll och blev mycket oroad...

Ni kanske själva skall titta på det, och inte bara lita på min recension!?
http://svtplay.se/t/103466/dokument_inifran__de_hemliga_telegrammen

Men som sagt, jag blev oroad, oroad över om den Svenska Regeringen inser att man utsätter svenska medborgare för fara?

För programmet handlar om Regeringens hemliga samarbete med den Amerikanska administrationen, utan att vi och Riksdagen vet om det.

Sammarbetet består av informationsutbyte, man ger USA möjlighet att bedriva underrättelseverksamhet i Sverige på svenska medborgare.
Frånsett det olämpliga att lämna uppgifter till främmande makt, för så gjorde ju Wennerström,  är det annat jag också tänker på.

Tidigare hade Sverige ett anseende att vara litet egensinnigt som land, även om vi hade ett nära samarbete med Väst. Det här gjorde oss respekterade i många länder, speciellt u-länder, som gjorde att vi ofta fick medlaruppdrag och liknande.

Den här inställningen gav oss även ett litet "fripass" hos vissa terroristgrupper, man ansåg oss nog inte vara tillräckligt lierad med deras fiende.

Men numera är det annorlunda, och det börjar oroa mig. Man kan säga så här, börjar man tydligt visa på vilken sida man står på, så får man räkna med att bli behandlad som den sidan blir behandlad.

Och det här undrar jag om regeringen har tänkt på...?
För vi har ingen erfarenhet av de händelser som kan tänkas komma,
eller resurser att försvara oss mot den här typen av aktiviteter....


Kommer att tänka på en Sovjetisk film som jag såg för många år sedan, den hette: "Vi drar elden på oss"
Det handlar om en grupp som medvetet gick ut i ett stridsområde, för att dra tyskarnas artillerield på sig.


Men som sagt, bilda er gärna en egen uppfattning om innehållet i programmet "De hemliga telegrammen"! 
För mig känns det ovant och mycket skrämmande med det här hemliga samarbetet!

/Bengan

 


Ps.
Och så borde det väl vara litet mera dagens bilder...? Eller va det bara en bild om dagen....
Bara för att försöka tänka på nå't annat!  ;)

Stormen kommer..

Det här är fotograferat för en trettiofem år sedan, uppe i Rogenområdet.

Inlagt 2010-12-08 07:35 | Läst 3243 ggr. | Permalink
Vad sugen jag blev på att uppleva kanotfärder igen! Suck!
Svar från Benganbus 2010-12-08 07:43
Det kan vara säkrare där uppe också! ;) :)
/B
Sköna bilder och Kodachrome håller färgen. Det är spännande tider vi lever i. Det sägs ju att parabolen var en bidragande orsak till att Sovjetunionen föll sönder och samman. Ledningens lögner kunde lätt vederläggas av ett växande antal människor som fick information från annat håll, bl a via parabolantenn.

Makthavare har väl i alla tider försökt begränsa informationsflödet till sina undersåtar men internets expansion och betydelse har satt en snöboll i rullning som inte går att stoppa. Det är bara hälsosamt att politiker och andra makthavare har folkets ögon på sig. Wikileak är bara början. Det som är skrämmande i programmet är hur politikerna genom att använda informella kontakter med USA, i det här fallet, undandrar svenska folket från att få insyn i de frågor som avhandlas. Jag väntar fortfarande på svar från Ask och Bildt & Co.
Fina bilder!
Tror du har en poäng i ditt resonemang, Noam Chomsky sa apropå detta med terrorism att det bästa sättet att skydda sig mot den var att själv inte vara en del av den. Och om vi lierar oss med den part som stått och står för ojämförligt flest terroristdåd och medhjälp till terroristdåd så ökar givetvis risken för att vi även blir en måltavla för motståndarsidan.
-affe
Om uppgifterna i dokument innifrån stämmer är de mycket allvarliga och borde leda till att regeringen omedelbart avgår och att nyval utlyses i Sverige!!! Men jag har lärt mig att inte lita blint på media, även de mest respekterade journalisterna har många brister i sina källor om man synar deras uppgifter i sömmarna och frågan är vem synar egentligen dem som synar?
//Chasid
1 kap. Statsskickets grunder

1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.

Den offentliga makten utövas under lagarna....

Läs gärna om den sista raden.

Wikileaks har blixtbelyst skuggsidorna av den svenska självtillräckligheten. Att departementen genom sina tjänstemän bedriver en verksamhet som på något vis skall gynna folkflertalet utan att dessa genom sina representanter i Riksdagen informeras är konstitutionellt sett, ett lagbrott.

Många karriärer står på spel och det är högst tveksamt om detta journalistiska arbete kommer att skördas med framgång. Kanske kommer ett sk. bondeoffer att ske.
Vänta och se.
Svar från Benganbus 2010-12-09 19:00
De e många underligheter vi får se och höra....
Och mest försvar och förnekanden....
Underligt och skrämmande...
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg