Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 951 / Att hitta på nå't att blogga om, de e svårt...

 

 

Tyckte faktiskt tidningarna va litet tunna i morse...


Alltså, att hitta på nå't att blogga om de e inte så svårt, men att blogga om nå't intressant, de e svårare... ;)

Jag menar, att skriva så man får många kommentarer!  För kommentarer är viktiga!  Tycker jag i alla fall! För blir det inga kommentarer, me'n ändå många tittare, då blir det som om man råkat ut för en olycka, många kollar bara på olyckan i bloggen liksom... ;)

De e klart att  jag kan skriva om att jag brutit benet, och få många som tycker synd om mig och ge kommentarer....!   Obs! Jag har inte brutit benet!

 

 

 

Det enda intressanta som hänt mig vad gäller sjukvården, de va en så'n där natt-EKG som jag hade på mig för ett tag sedan, men ännu ej fått svar på resultatet...  ;)
Men hade dom hittat något farligt, så hade dom väl ringt direkt!?
Hoppas jag...eller så tycker dom det är för sen't att ringa!?  ;)

Tänkte även blogga om varför en foton uppträder som en partikel ibland, och en våg ibland...  ;)  ;)  Gissa om det hade blivit många kommentarer!  ;)

Funderade på det här i morse, om bloggskrivandes vånda alltså!

Å så tänkte jag skriva om hur lika idrott och fotografi är, jag menar många motionärer finns det, men få går vidare till nå't stort, till OS tex.

Å så tänkte jag skriva om Wikileak, och om Carl Bild och Hillary Clinton. ;) :)

Se'n kom tanken på att berätta i bloggen om en bok jag läser,  om Jesus och hur olika religösa grupper tolkar Jesus budskap så det passar dom.

Å så va det där med kvantmekanik alltså, Kvantmeknik är ju litet som Alice i Underlandet, fågelskrämman pekar på samma gång åt två håll.....  ;)

Se'n tänkte jag försöka få igång en debatt om Gatufoto igen! :)

Eller varför vattendroppar e så spännande att fota då man börjar att fotografera...   ;)

Och så tänkte jag slänga ut ännu en fundering om varför en del jagar superskarpa ojektiv, men knappt har några bilder alls på FS?
(Eller lägger dom bilderna någon annan stans?)

Och så tänkte jag fråga varför det finns så få kvinnliga gatufotografer, de flesta kvinnor verkar ju bara fota blommor...!? ;)

Och så tänkte jag provocera Fotosidans redaktion litet vad gäller Galleri FS ;)
Höll på att säga Gallerix FS..  Ursäkta mej! ;)  :)

Och fråga varför några bloggare använder bloggen som ett litet fotoalbum fast utan text?  En loggbok borde väl innehålla text, och för övrigt så finns det ju en albumfuktion på FS...

Men nu kommer jag inte att skriva om det här, märk det här vänner som Tom Bombadill sa, det här va bara tänkta tankar, inget verkligt alltså, så glöm dom här bloggtankarna! :)

För det är ju även måndagsmorgon, och då räcker det nog för de flesta att gå till jobbet och inte veta om våra moderna kommunikationer funkar när det är två centimeter nysnö....

Och där tycker jag en annan fråga dyker upp i sammanhanget, vi jagar ju hela tiden billiga priser, då tror jag i alla fall att det är svårt att få kvalite, vare sig det gäller bra kommunikationer eller bra julskinka!?

Jag menar, att köpa billig skinka och tro att det är en "bra julskinka" från en julgrisstordriftsanläggning?  Glad stordriftsgårdsgris liksom!  ;)

Nåja, nu skall jag ta det lugnt med mina bloggfunderingar, för som sagt, det är ju måndagsmorgon, och det finns nog tillräckligt för en del att tänka på,  så de bloggtankar jag haft, det kommer inte att bli nå'n blogg av dom här funderingarna, så var nu lugna i kommentarerna! ;)

Jag skall i stället tänka på hur vackert de e ute med all snö, och snöflingor e ju så vackra!  Måste fota några snöflingor vid tillfälle... :)

Men då måste man ju vara ute och fota!
Så jag väntar nog med den fotograferingen! :)

Carpe Diem!

/Bengan

 

It unnecessarily sharp universal lens from Zeiss!  :)

 

 

Inlagt 2010-12-06 07:45 | Läst 4569 ggr. | Permalink
Jag hade gärna hört dina tankar om fotoner och kvantmekanik.
Svar från Benganbus 2010-12-06 10:02
Då blir det nog bara du och jag som sitter och bollar våra olika kvantmekaniska nobelprisideér! ;) :)
Mm, att blogga om något intressant är inte helt lätt då man inte kan förutse eller tillgodose alla. Men skriver man om något man själv brinner för eller finner väldigt kul eller intressant, så kanske det finns likasinnade. Det är en chansning varje gång, kan man säkert påstå. Tur att det finns så många läsare totalt, att man kan locka till sig en bråkdel av dem. :-)

Dock tycker jag det är svårare att begränsa sig när man väl börjar knacka på tangenterna och ladda in bilder. Dock är jag av den natur att jag vill gärna berätta både i bild och text, hela förloppet av en händelse eller ämne.
Svar från Benganbus 2010-12-06 15:27
Tror det är en bra tanke att skriva om det man e intresserad av!
Och blanda bilder och text! En blogg bör vara hyffsat lättläst...
Tror jag i alla fall! :)
/B
Det är inte svårt att hitta på något att blogg om, det gäller bara att ha tid till det :) Jag ska sammanställa åtta artiklar och skriva ihop tre reportage samt plocka fram bilder till dem, jag har bara en vecka på mig men å andra sidan får jag betalt den här gången :)
//Chasid
Svar från Benganbus 2010-12-06 15:20
Tror det va Einstein som talade om tiden som en illusion...? ;)
/B
Ps. Jag har också haft det jobbigt i dag...puh! ;) Fakturor! ;) :)
Varför skall man kränga sig ut och in och bekymra sig, för att i nästan realtid få andras synpunkter i bloggsfären?
Svar från Benganbus 2010-12-06 15:28
"Alla blir saliga på sin fason!" ;)
/B
Ps: Det finns kvinnor som fotar annat än blommor! Ett exempel är:
http://www.591photography.com/2010/10/591-exhibition-anastasia-rudenko-back.html
Jag tror att det är bilder helt i din smak Bengan!
//Chasid
Känns som om det blir lite "Falling Down" ute i Gnesta snart :)
Svar från Benganbus 2010-12-06 15:19
De e lugnt, vattentornet står kvar...om det är det du menar..!? ;)
/B-Fens
Jamen, det där blev en hel del del.
/John-Erik
Svar från Benganbus 2010-12-06 10:04
Har inget med verkligheten att göra som jag tror Einstein sa, bloggskrivandet e bara en illusion, fast den e envis...
B)
Du levererar i alla fall en massa trailers om kommande inlägg. Det räcker nog ända till nyår =)
Svar från Benganbus 2010-12-06 15:10
Aha, du e en så'n där spåman va... ;)
Du anar nåt bakom rubrikerna! ;) :)
B)
Det verkar vara en rejäl glasbit den där (nya) Biogonen ...men du får lära dig lite mer om vitbalansen på din batterikamera magistern!
Svar från Benganbus 2010-12-06 15:16
Mycket glas = bra skärpa! Enkel fysik! :)
Vitbalans...??? ;)
Ungdomarna har ingen respekt för äldres digitala försök! ;) :)
B)
Det kan vara bra att få en ordentlig medicinsk genomgång då och då och jag hoppas att hjärtat håller takten som det ska. Du får passa dig för alltför skarpa Zeissgluggar. De kan ge en förfärlig hjärtklappning ;-).
Svar från Benganbus 2010-12-06 18:44
Jag har litet låg takt ibland, de e mitt idrottshjärta brukar jag säga,
men då påstår såklart nå'n i familjen att motion e en färskvara....
Skall bli spännande att höra utlåtandet från medicinmännen i alla fall! :)

Vad gäller Zeiss och deras superskarpa gluggar, så sprider sig avundsjukan! :) Men det bjuder jag på! :)
Längtar att läsa dina tankar om Pentax 6x7 :)
Onödigt stort och onödigt bra?
Svar från Benganbus 2010-12-06 18:46
Kan nog tänka att den e tillräckligt stor och tillräckligt bra! :)
/B
Tja, det är väl mest bara att hålla med. Fast å andra sidan...
I bästa följetongsstil........jag vill höra mer. Minnen från barndomen väcks till liv, när jag läste följetongarna i mor Hemmets Veckotidning och snällt fick vänta till kommande vecka för att få läsa fortsättningen, vilken skillnad mot dagens snabba tryck, där allt kan ske momentant och lusterna får sin omedelbara tillfredsställelse. Ditt inlägg, med så många intressanta frågeställningar.......retande, roande.
Det var en fråga som väckte mitt största intresse......Jag är ju kvinna och fotograferar.....min karriär inom foto började i 20-årsåldern, då en enkel (men för mig lyxig) kamera införskaffades. En del testande blev det och ett och annat mörkrumsbesök. Ekonomin och tiden var dock alltför knappa för att det skulle bli så mycket mer av det. Därefter följde så småningom ett antal år av "vanligt" familjefotograferande, med främst diafilm. 2005 blev det min första digitala systemkamera, och vad blev det vanligaste motivet? Jo, blommor :-), inte minst makrobilder. Vackra, sköna och estetiskt tilltalande. Jag började behärska "tekniken" bättre och bättre, fick dessa vackra blurriga bakgrunder, med reflexer och hela köret. Mycket nöjd. Bilderna renderade dessutom ofta positiv feedback här på fotosidan. Men sen........inte väcker de bilderna särskilt mycket i mig i en betraktelse i efterhand. Nä.....nu känns vardagsbilder, miljöbilder, gatubilder, och visst en hel del landskap och natur, men på ett annat sätt. Mina ahaupplevelser kom ,när jag i samband med att jag skulle göra studentplakat, gick igenom hela gamla fotoarkivet.....vad hände då? Jo, alla vackra "naturbilder" bläddrades raskt förbi, men människor, miljöer, kläder, inredning, glasögon, bilar...........allt sådant kändes mycket mer intressant..............så nu är jag nog ingen kvinnlig blomfotograferande fotograf längre........cirkeln verkar snarare slutas.....tillbaka till där jag började.......men som med all kunskap, förvirrad på en något högre nivå.
Och en och annan gatufotobild finns också :-)

mvh
Lisa



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg