Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 936 / OBS! Blogg endast för förryckta! Bilder på handgrepp för M Leica!

 

 

Nu kan det vara så här att det här inte är någon nyhet för somliga, men jag hittade den här sidan i kväll, och tyckte det va en mycket viktig sen kvällsnyhet! ;)  :)

Så ni som redan sett grejerna, va kul, och ni som inte sett dom, kul va!? :)

Det som jag tyckte va extra vaket, det ser ni om ni tittar på baksidan på den svarta Leica m6:an som visas med handgreppet på, vad står exponeringsmätaren inställd på!?  :)  Och vad kan det betyda!

Här e sidan!
http://www.photoequip.net/

Å så ser ni säkert den där lilla veven för M3:ans och M2:ans filmreturvred!
Va fort det skall gå att veva tillbaka filmen med den på!!!

Utveckligen fortsätter ständigt!

 

God natt, önskar Bengan

 

 

 

Inlagt 2010-11-24 20:39 | Läst 3934 ggr. | Permalink
Den är inställd på Tmax 400 eller HP5+. Det är ju hur tydligt som helst =) Och på tal om vev. Rolleiflex kom med en rejäl vev redan på 30-talet. Det är annat än den där ynkliga lilla manicken man får snurra på på en Leica. M3:ans ratt är snyggare.
Svar från Benganbus 2010-11-24 21:06
Fel svar! :)
Suck... ;)
Här försöker man hjälpa till med litet nytänkande och utveckling...
Å vad får man!!??
Att det va snyggare förr! :)
Det kan också vara Neopan 400. Eller Superia X-tra ;)

Johan
Svar från Benganbus 2010-11-24 21:34
Jättekul! :)
/B
Jo´du Thomas. Att Rolleiflex hade vev på 1930-talet är inte så upphetsande. Filmen gick från öppen rulle till öppen rulle, och med ett skyddspapper mellan film och tryckplatta. Småbildsfilmen däremot som all film i gamla tider, var enorm på att generera statisk elektricitet, och den gick från en kassett i friktion med en filtspringa och med filmen direkt mot tryckplattan. Det var därför som man varken ville ha snabbframmatningsarm eller returspolningsvev - innovationer som annars inte kräver något större ingenjörsnille för att komma på.
Har aldrig förstått varför man ska förstora en liten kamera med handtag. Har aldrig saknat det på någon av mina kameror.

När det gäller displayen på baksidan så är det enkelt:
Tycker nog att det framgår tydligt att det vid en temperatur på 27 grader är plats kvar för ytterligare 400 bilder av de 6400 st som ryms på minneskortet ;)

/Jocke
Svar från Benganbus 2010-11-25 08:41
Ännu en bakåtsträvare....suck.. ;)
Tycker det är konstigt, jag är nog äldst i den kommenterande församlingen, men ändå så verkar jag vara yngst i sinnet! :)
Jag menar, jag följer med i tiden, ser det nya som kommer, och fastnar inte i det gamla och förlegade som en del verkar göra! :) ;)
/B

Ps.
Tror jag skall ha ett extra läx/kunskapsförhör på Ellens snart...
Att inte fatta något så självklart vad 27 står för!?? :)
Är det fack för reservbatteri i det där handtaget också?
Det behövs inte till M2:an. Onödig pryl...
Svar från Benganbus 2010-11-25 08:44
Måste kontakta magister Björklund för ett samråd om vad göra med den låga kameraallmänbildningen i Sverige... ;)
B)
Har du ett handgrepp på Leican för att du också ska se ut som ett proffs Bengan :) Många hobbyfotografer köper ett batterigrepp till sina små och smidiga digitalkameror bara för att det ska se lite pampigare ut och att de ska få frågan: "-Vilken tidning jobbar du på?".
//Chasid
Jo Bengan - om du skall ha ett extra läx/kunskapsförhör på Ellens, så vill det ju till att du kommer dit :-) :-)
Jag håller nog med Joakim. Varför göra en liten och smidig kamera större och tyngre genom att sätta på ett dyrt handtag (förlåt, handgrepp)? ;) Har heller aldrig saknat nåt handtag på mina leica M4-2:or jag haft.
Jag har också ett handgrepp på min Leica. Jag tycker att det finns goda skäl att välja det om man tycker det ger ett bättre grepp om fotoapparaten. Detta alldeles oavsett vad någon annan tycker.

Men vill man inte ha någon så ser jag inga problem med att inte ha den. Det går hursomhelst inte att spåra något orsakssamband mellan bilderna och handgreppet ;)

Vi som använder den tycker att den sitter som gjuten i handen En skön känsla.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg