Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 935 / En blogg om dagen rekommenderar blogghälsoinstitutet! :) Om du har nå't att säga alltså! ;)

 


I vår fantastiska digitala och mediala värld, där kan man skriva eller berätta i en blogg om sin dag, om sitt liv, om sina tankar, om sina kluria ideér...
Och hoppas att nå'n lyssnar liksom....! ;)

Och en blogg e också som en slags CV, jag menar om man visar sig intressant, å klok, å allmänbildad å så, så sprider sig kanske ryktet, å då kanske man kan få ett spännande jobb!  På TV kanske!! :)
För en del företag Googlar om nå'n söker jobb! :) 

Å ibland när vi snackar om olika bloggare, en kompis å jag, så brukar jag fråga: "Skulle du vilja anställa den där bloggaren?" ;)  
Vad han svarar på det, de berättar jag inte! ;)

Nåja, för mig e det i alla fall kört,  jag har ju jobbat klart liksom, å sannolikt bloggat om för mycket konstigheter, så det blir sannolikt inget jobb på TV...  :(

Men jag får ändå försöka se det litet positivt, för nu kan jag ju skriva och blogga litet fritt liksom! ;)  Om vad som helst, och även skriva konstiga och knepiga saker, å även flera gånger om dagen!!  ;)

Så det må bära eller brista för mig som redan e i utanförskapet!  
Så håll för öronen!   :)

 

 

Lyxlirare som jag ändå tycker att jag är på nå't sätt, så kan jag fika flera timmar på morgonen, och läsa färdigt flera tidningar, och som sagt, kanske onödignördblogga flera gånger om dagen!  ;) :)

Brukar i alla fall starta med fika och tidningsläsning vid 06.30 c:a.

 

 

Idag va det en del intressant att läsa i DN kultur, bla om Rilke!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rainer_Maria_Rilke

Rainer Maria Rilke tillbringande några år i Trieste på tidigt 1900-tal, och en stormig januaridag vid slottet i Duino tycke han sig höra en röst som ropade ur stormens brus.

Som Rilke sedan formulerar i en dikt:

"Toge nu ärkeängel, den hotande, bortom stjärnorna,
blott ett steg i vår riktning: högt sloge
vårt eget hjärta oss då till döds, Vilka är ni?"

(Erik Lindegrens översättning)


Och som författaren Peter Nilson sedan skriver i sin bok Solvindar:
"Vad var det som fick Rilkes fantasi att forma denna dikt vars mening vi kommer att grubbla över så länge någon läser poesi på jorden.

Vad är det som skapar i oss när vi diktar, fantiserar och forskar?"

Bra fråga va...?
Läs gärna artikeln om Rilke i dagens DN!

 

Jag har flera bra frågor, vad sägs om den här tex! 
Vad är liv?
http://www.bokus.com/bok/9789185565337/vad-ar-liv-i-kosmos-i-cellen-i-manniskan/

Fler bra böcker att läsa för oss utanförskapare!
Hjärnan
http://www.kiup.se/1100/1100.asp?id=3018

 

Men även om jag lever litet lyxliv, så måste Roffe (vår hund) ut även om det e snöstorm! Å han e litet speciell, han gillar snö och kyla och blåst...

Men tycker det även e Ok att ligga i sin korg efteråt!

 

Å nu när tidningarna e lästa, vad skall man hitta på då?  ;)
(Förutom att handla, diska, dammsuga å läsa mera)

 

 Testa några objektiv kanske? :)

Jag blev imponerad av Sonnaren från 1945, och undrar om Ryssarna lyckats bebehålla Sonnar-kvaliten i sina Jupiter-3 objektiv under åren?
Skall försöka göra några jämförande tester.
För den här 1945-Sonnaren va en överaskning! Den e bra!!!


Slut för idag, dags för en påtår!  :)

/Bengan

 

Ps. Här på bilden nedan syns det bättre hur fint Sonnaren sitter på en Leica M6.

 

 

 

 

 

Inlagt 2010-11-24 11:21 | Läst 3338 ggr. | Permalink
Mycket bra poäng där, angående potensiella arbetsgivare. Har man angett en bloggadress i sitt CV, så lär arbetsgivaren kika på den, ifall det är relevant för anställningen. Men även om det inte är relevant, så ska man ändå passa sig för vad man bloggar, twittrar eller skriver på Facebook. Samt övriga sociala nätverk på nätet. Det är vanligt att arbetsgivare Googlar på ens namn och ser om där är något uppseendeväckande om den potentiella arbetstagaren.

Ps. Du påminner om min far, när det gäller morgonrutinerna. :-) Dock började han ca 05.00. Minns att man vaknade av kaffedoft och ljudet av tidningsbläddring. :-)
Fem till åtta skivor blogg om dagen. Eller var det 58 skivor?
Förresten Bengan. Om man nu diskuterar stilfrågor - nog skulle väl den svarta Jupiter 3:an från Valdai sitta bättre på en svart M6? Personligen har jag svårt för gluggar i ljus metall på svarta kameror. Tvärtom går mycket bättre.
Svar från Benganbus   2010-11-24 18:56
Håller med dig, visst skulle den svarta passa bättre vad gäller utseendet, men... ;)
/B
Tröttnar du aldrig på att få lov att lägga kameran i blöt för att få se bilderna? Eller vad det nu är som ska läggas i blöt ... :-)

För att förstå Rilkes dikt måste man ha en levande föreställning om vad som förr menades med en ärkeängel. För nutidsmänniskan är det väl mest en människoliknande figur med stora vita vingar. Lite löjlig och rätt meningslös. Men i äldre traditioner var ärkeänglar mäktiga väsen -- man ska inte göra sig en larvig och barnslig bild av deras utseende. De danade kulturerna. Alltså, detta behöver man absolut inte tro på, och det gjorde kanske inte Rilke heller (vad vet jag?), men visst kan man använda ärkeängeln som symbol för krafter som omstörtar världen. För den som förstår symboliken är det minst lika målande som orkaner och världsbrand.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg